Група Д (Германија, Австралија, Србија, Гана)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Објавени се играчите кои ќе патуваат за Германија?
Да.

Goalkeepers:
Neuer (23 years)
Wiese (28 years)
Butt (35 years)

Defenders:
Aogo (23 years)
Badstuber (20 years)
Beck (22 years)
Boateng (21 years)
Friedrich (30 years)
Jansen (23 years)
Lahm (26 years)
Mertesacker (25 years)
Tasci (23 years)
Westermann (26 years)

Midfielders:
Ballack (33 years)
Khedira (21 years)
Kroos (20 years)
Marin (20 years)
Özil (21 years)
Schweinsteiger (25 years)
Träsch (22 years)
Trochowski (26 years)

Forwards:
Cacau (28 years)
Gomez (24 years)
Kießling (24 years)
Klose (32 years)
Müller (20 years)
Podolski (24 years)

Само четворица ќе отпаднат од овие.

Боби[Мкд];3538824 напиша:
Да.

Goalkeepers:
Neuer (23 years)
Wiese (28 years)
Butt (35 years)

Defenders:
Aogo (23 years)
Badstuber (20 years)
Beck (22 years)
Boateng (21 years)
Friedrich (30 years)
Jansen (23 years)
Lahm (26 years)
Mertesacker (25 years)
Tasci (23 years)
Westermann (26 years)

Midfielders:
Ballack (33 years)
Khedira (21 years)
Kroos (20 years)
Marin (20 years)
Özil (21 years)
Schweinsteiger (25 years)
Träsch (22 years)
Trochowski (26 years)

Forwards:
Cacau (28 years)
Gomez (24 years)
Kießling (24 years)
Klose (32 years)
Müller (20 years)
Podolski (24 years)

Само четворица ќе отпаднат од овие.

Pored mene najdobar sostav bi bil vaka:

-------------------Neuer--------------------
--Lahm----Boateng--Mertesacker----Jansen--
----------Ballack-------Schweini-------------
-----Özil-------------------------Marin------
------------Klose--------Podolski------------

Pored mene najdobar sostav bi bil vaka:

-------------------Neuer--------------------
--Lahm----Boateng--Mertesacker----Jansen--
----------Ballack-------Schweini-------------
-----Özil-------------------------Marin------
------------Klose--------Podolski------------

Aко се реши за 4-4-2, тогаш Кислинг и Милер, ќе функционираат одлично. Клосе и Подолски се ван било каква форма. Крос можно е да игра прв состав.

-Marin-Kroos-Ozil-
-Klose/Gomez/Kiesling-

Кислинг е ѕверот од Леверкузен што се растури од голови годинава? Овие Крос, Марин и Кедира не ми се познати, ама претпоставувам дека се дел од младинската репрезентација која освои ЕП пред 2 години.

Кислинг е ѕверот од Леверкузен што се растури од голови годинава? Овие Крос, Марин и Кедира не ми се познати, ама претпоставувам дека се дел од младинската репрезентација која освои ЕП пред 2 години.
Да, всушност има 10-торица од европското лани, кога ги растуривме енглезите и талијаните.

Крос е најголемиот гер. талент.
Toni Kroos (born 4 January 1990)In the 2007 FIFA U-17 World Cup, Toni Kroos was awarded the Golden Ball as the tournament's best player and also won the bronze shoe after scoring five goals.
Kroos' debut for the national U-21 team came on 5 September 2008 in a 2009 Euro U-21 Championship Qualifier against Northern Ireland. He scored the opening goal in the 11th minute and set up Daniel Halfar in the 38th.Germany team for the first time, for a training session in Sindelfingen and was named in the squad for the following match, a friendly against Argentina on 3 March 2010, in which he subsequently made his debut for the national side. In January 2010, Kroos was called up to the senior squad.

Досега комплетно на младинските првенства ги фрли во сенка Балотели, Кркиќ и co. Дебитираше за Баерн со 17 години, и има неверојатна статистика за плејмејкр.

Боби[Мкд];3538900 напиша:
Aко се реши за 4-4-2, тогаш Кислинг и Милер, ќе функционираат одлично. Клосе и Подолски се ван било каква форма. Крос можно е да игра прв состав.

-Marin-Kroos-Ozil-
-Klose/Gomez/Kiesling-

Ќе видиме за Клосе и Подолски, сепак се заслужни за Германија и плус за репрезентација добро играат. Марин не ми е сигурен, можно Милер да игра за него но за Крос мислам дека тешко ќе игра прв состав.

Во одбрана Мертесакер и Лам се сигурни, другите играчи ќе вариират, пошто се некаде на исто ниво.

Се сложувам со некои мислења дека Германицве немаат екипа која соодветно ќе ги претставува во смисла во нивниот состав има Полјаци, Турци и играчи од Африка. Можеби не можат да состав екипа која ќе биде целосно "Германска" но според мене ваквиот состав е смешен. И кога играа дома пред 4 години беше исто но од тогаш ништо не промениле. И не очекувам да направат успех, веројатно ќе ја поминат групата но можеби и тоа би било многу за нив.

Многу млади играчи се повикани кај Германците, имаат тие надежна генерација, се надевам нема да се избрукаат на овој мундијал.

Во одбрана Мертесакер и Лам се сигурни, другите играчи ќе вариират, пошто се некаде на исто ниво.

Како игра бе Мертесакер во последно време, го немам ич следено? Константен е со играта?

Се сложувам со некои мислења дека Германицве немаат екипа која соодветно ќе ги претставува во смисла во нивниот состав има Полјаци, Турци и играчи од Африка. Можеби не можат да состав екипа која ќе биде целосно "Германска" но според мене ваквиот состав е смешен. И кога играа дома пред 4 години беше исто но од тогаш ништо не промениле. И не очекувам да направат успех, веројатно ќе ја поминат групата но можеби и тоа би било многу за нив.
Како ништо не е променете, едвај неколку играчи има од минатото светско, нов тренер.

На ова светско ќе се потприме врз младинците, ни јас самиот незнам што да очекуем, а посебно кога е во Германија во прашање.

Како игра бе Мертесакер во последно време, го немам ич следено? Константен е со играта?

Да, стандартно си е добар.

Иначе мислам дека Германија има многу јака екипа. Има многу млади ама искусни играчи ко Лам, Подолски, Швајнштајгер и Мертесакер кој имаат по над 50 натпревари за Германија зад себе плус повеќе турнири. Но тука има исто така неискусни играчи ко Марин, Крос, Озил, Боатенг, Кедира, Кислинг.

Во последните турнири како што беше СП 2006 и ЕП 2008 Германија доволно покажа колку е спремна во турнири да играат успешно. Разликата овој пат е гледам во тоа, што со нови играчи како Крос, Озил и Марин доби нова креативност која малку и фалеше на Германија во последните години. Затоа мислам дека Германија е доста јака, само на некој играч што му фали искуство.

Ај бе, освојуваме 100%, имаме ѕверој ко Лам и Швајни кој се у животна форма, ѕвер за капитен, се на се квалитетен но неискусен состав. Уз мала среќа, ќе се надеваме на титулата ко сите минати првенства. :)

:ger:

Германциве многу млад тим имаат. Ама ај , ќе ги стави Балак под контрола.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom