А кои се фактите?...Знаеш ли воопшто некакви факти за бермудскиот триаголник?
Го прочитав во "Шесто Сетило"
Bas prava misterija ....
Jas barem kolku so znam Bermuda ne e oficijalno istrazena t.e. ne se istrazeni isceznuvanjata na avionite , brodovite , lugeto ....
Ili pak mozda se iztrazeni , ali faktite ne se objavuvaat ( se krijat ,de ) .
Ove se nekokute mozni teroii za pricinite za isceznuvanjeto :
Pd skepticki pogled :
1.Metan hidrat - t.e podvodni gasovi , koi sozdavaat meucinja pri izleguvanjata na povrsinata i na toj nacin ja namaluvaat gustinata na vodata , po sto brodot moze lesno da potone .
2. Varijacii na kompasot - najcesta i najpoznata teorija , se zboti deka postojat magnetni anomalii koi predizvikuvaat haos vo kompasot , pa strelkata se vrti ko ulava , ali nisto ne e dokazano za postoenjeto na ovie magnetni anomalii .
3.Uragani - nema potreba da se objasnuva , ke duvne jak vetar i - op ke go snema avionot , brodot ...
4.Freak branovi - ekstremno golemi branovi koi mozat da se pojavuvaat i od mirno more ?!

, lesno mozat da potopat brod .
5.Covecki greski , sabotazi , neprijatelski napadi itn...
Omileni teorii

:
1. UFO ili na naski NLO - Se zbori deka Bermuda e hot-spot za "gostite" od Mars ,kako i sekoe misteriozno mesto ne mu begaat teoriite so NLO .Navodno nasite ET - drugarcinja , se simnuvaat i go kidnapiraat ekipazot

, a vo nekolku slucai go zemaat i brodot , letaloto

.
2. Atlantis - Fabullous_178 ja objasni ovaa teorija , koj saka neka veriva
3. Vremenski dupki :nesvest: - Navodno site isceznati avioni , brodovi ... vleguvaat vo vreminski warp i preminuvaat vo drug svet ( paralelen unirerzum ) .
Pa ova se nekoj od faktite , poveke koj ima neka pise , jas ova go izvadiv od wikipedia .
:salut: