Бермудски триаголник

ja ke vi kazam.bermudskiot triagolnik e magnetno pole. verojatno vo vremeto na hitler ili porano tamu unistile nekoja radioaktivna bomba ili nesto radioaktivno i se sozdalo magnetno pole. toa go objasnuva snemuvanjeto na signal na sekoj avion i isceznuvanjata. ova e moja teorija od poveke sobrani podatoci

мое мислење-ветер и магла!

Ко шо иам негде слишнато таму имат магнетно поле ОД шо е настанато како е не се знајт !!! Незнам дал е од хитлер ко некој погоре шо напишал ама се вервит дека тука нешто галактикава влијат ова она Ааа ќе забораев

Таму имат многу многу јаки струи шо е фркава сеа!!! Пример некој брод ко ке влезит таму и ако имат невреме бродов не само шо ке потонит туку струјава ке го расцепит на толку мали парчиња шо немат теоретски да ги видиш!!! бидејки имат големо количество вода итн...

Ко шо иам негде слишнато таму имат магнетно поле ОД шо е настанато како е не се знајт !!! Незнам дал е од хитлер ко некој погоре шо напишал ама се вервит дека тука нешто галактикава влијат ова она Ааа ќе забораев

Таму имат многу многу јаки струи шо е фркава сеа!!! Пример некој брод ко ке влезит таму и ако имат невреме бродов не само шо ке потонит туку струјава ке го расцепит на толку мали парчиња шо немат теоретски да ги видиш!!! бидејки имат големо количество вода итн...

Aj brodovi,i taka kako sto velis , ke potonat , ke gi razcepi jaka struja , a so e so podmornicite i avionite !? Tie nemaat nikakov kontakt so morslite strui , a i plus nekoj od brodovite se najdeni celi i zdravi , samo bez ekipaz !!!!

има бродови изчезнувано колку една подморница (во големина зборувам). Тогаш, зошто да биди проблем и подморницата да се ‘‘расцепи‘‘ на парчиња?? Сето тоа се празни верувања, за распарчувањето мислам. Иначе не сум слушнал дека некој од изчезнатите бродови е најден без екипаж. хмм

Добро бе ај за бродовите,подморниците...Ама авионите?? Со нив шо е??

има бродови изчезнувано колку една подморница (во големина зборувам). Тогаш, зошто да биди проблем и подморницата да се ‘‘расцепи‘‘ на парчиња?? Сето тоа се празни верувања, за распарчувањето мислам. Иначе не сум слушнал дека некој од изчезнатите бродови е најден без екипаж. хмм

Proveri , najdeni se neloku jahti , bez ekipaz , so rucek postaveno na masite , so otvoreni knigi itn... izgledalo kako site da zaminale na brzina .Epa kako moze morskata struja da vlijaee na podmornicata koga taa e pod voda , tamu nema deluvanje , nema sansi da se rasparce od morska struja , tie podmornici se napraveni da izgrzuvaat golem pritisok , pa duri i mali eksplozii , a kamoli slaba morska struja , pod voda nema branovi !!!
I ne veruvam deka moze da se unisti eden brod a da ne se najde ni eden del od brodolomot ! , treba brodot da se razdeli na molekuli za da ne bide najden , a vo slucaj da potonat , pa Rusija , Norveska , USA imaat podmornici koi se napraveni za podvodni istrazuvanje , koi mozat da go izdrzat pritisokot pod voda , ali dosega ne sum sretnal deka nekoj od ovie podmornici se koristeni vo Bermuda , ?! pa ne mi e jasno , ako nema nisto tamu , zaso nikoj ne proba da gi najde ostatocite na potonatite , brodovi , avioni , podmornici ... ??:toe: :wink:

Не знам дали порано ја напишале приказнава,неможев да ги разгледам сите страни од темава.
Значи,оди вака:
Пред да се создадат првите цивилизации,кои ние ги знаеме,постоеле многу понапредни,дури и од сегашната.Во два сојуза.Првиот:Атлантида и уште некои вонземски раси против Лемурија и останатите човечки цивилизации со општо име Агарта.
Мегу нив се водела војна.Оружјата кои ги користеле,имале незамислива разорна мок.Едно од оружјата на Атлантида,се наогало на местото на денешниот Бермудски Триаголник.Пред да биде искористено за напад,дошло до некоја грешка кај инжењерите на Атлантида,при што,оружјето колабрирало.Ослободувањето на енергијата направило голема штета во регионот.Последиците од тоа се осекаат и денеска.
Колку е ова вистина,не знам,проценете сами...можно е ако ја проширите малку фантазијата.

Дај да се вратиме во реалноста...да зборуваме со факти...

а кај го прочита сето тоа

Дај да се вратиме во реалноста...да зборуваме со факти...
А кои се фактите?...Знаеш ли воопшто некакви факти за бермудскиот триаголник?
Го прочитав во "Шесто Сетило"

А кои се фактите?...Знаеш ли воопшто некакви факти за бермудскиот триаголник?
Го прочитав во "Шесто Сетило"

Bas prava misterija ....

Jas barem kolku so znam Bermuda ne e oficijalno istrazena t.e. ne se istrazeni isceznuvanjata na avionite , brodovite , lugeto ....
Ili pak mozda se iztrazeni , ali faktite ne se objavuvaat ( se krijat ,de ) .

Ove se nekokute mozni teroii za pricinite za isceznuvanjeto :
Pd skepticki pogled :

1.Metan hidrat - t.e podvodni gasovi , koi sozdavaat meucinja pri izleguvanjata na povrsinata i na toj nacin ja namaluvaat gustinata na vodata , po sto brodot moze lesno da potone .

2. Varijacii na kompasot - najcesta i najpoznata teorija , se zboti deka postojat magnetni anomalii koi predizvikuvaat haos vo kompasot , pa strelkata se vrti ko ulava , ali nisto ne e dokazano za postoenjeto na ovie magnetni anomalii .

3.Uragani - nema potreba da se objasnuva , ke duvne jak vetar i - op ke go snema avionot , brodot ...

4.Freak branovi - ekstremno golemi branovi koi mozat da se pojavuvaat i od mirno more ?!:vozbud: , lesno mozat da potopat brod .

5.Covecki greski , sabotazi , neprijatelski napadi itn...

Omileni teorii :) :

1. UFO ili na naski NLO - Se zbori deka Bermuda e hot-spot za "gostite" od Mars ,kako i sekoe misteriozno mesto ne mu begaat teoriite so NLO .Navodno nasite ET - drugarcinja , se simnuvaat i go kidnapiraat ekipazot :vozbud: , a vo nekolku slucai go zemaat i brodot , letaloto :).

2. Atlantis - Fabullous_178 ja objasni ovaa teorija , koj saka neka veriva :)

3. Vremenski dupki :nesvest: - Navodno site isceznati avioni , brodovi ... vleguvaat vo vreminski warp i preminuvaat vo drug svet ( paralelen unirerzum ) .

Pa ova se nekoj od faktite , poveke koj ima neka pise , jas ova go izvadiv od wikipedia .

:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom