ANIME (Генерална дискусија)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Сите аниме што ги препорачувате на темава се акции. Дај кажете некоја комедија од типот на Оуран хај скул хоуст клаб; или трилер, некој мајндфак, ако има такви.

Legion6

Аниматор!
Член од
11 септември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
чоек све за мајнд фаци зборевмее!! али ај нема везе!! комедија ненормална:Great Teacher Onizuka! сум цркнал од смеење...

приказната ти е еден бивш лидер на банда сака да стане најдобриот учител,и анимево се збори за неговите бројни успеси и побројни неуспеси! :pos2::pos2::pos:

--- надополнето ---

уфф само што го изглеаф акира по прв пат....и останав спичлесс....мислам биг бенг!! :vozbud::vozbud:

не викаат џабе класика!! ај давајте нешо да глеам,препораки! :tv:

поздрав,
Легион

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Дали му е гледан Катанагатари некому?
12 епизоди е само, планирам да го почнам.. па се умам.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Дали му е гледан Катанагатари некому?
12 епизоди е само, планирам да го почнам.. па се умам.
Гледај го, мене многу добар впечаток ми остави. Додуша базирано е врз серија новели од Нишио Ишин, а од него до сега се ми се свиѓало. Приказната е во главно движена од интензивен и интересен дијалог помеѓу двата главни ликови(како и кај другите од Нишио Ишин).
Од кога ќе го изгледаш ако ти се свиѓа, симни го и Бакемоногатари.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
@Srcee:Топло ти го препорачувам Full metal panic.Има акција,но пред се има јака комедија.

@Legion6:Читај ја мангата.Многу е подобра,не е збиена ко филмот и многу подобро се разјаснуваат работите.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
чоек све за мајнд фаци зборевмее!! али ај нема везе!! комедија ненормална:Great Teacher Onizuka! сум цркнал од смеење...

приказната ти е еден бивш лидер на банда сака да стане најдобриот учител,и анимево се збори за неговите бројни успеси и побројни неуспеси! :pos2::pos2::pos:

Е каде све за мајндфаци кога едино Code Geass и Death note сте ги спомнале.
А за предлогов фала ти, ама зарем нема аниме во кое нема борби?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
@Srcee:Е па тогаш ова е твојот спас-Seto no hanayome или на нашки Мојата невеста е сирена.

Еден дечко си одмара на плажа и кога ќе се брцне во вода ќе почне да се дави,но не за долго оти ќе биде спасен од сирена.Но тука има проблем,сирените имаат закон-или тој што го открил идентитетот на сирената мора да умре или сирената ќе умре.За да се избегне ова правило се прибегнува кон една "дупка на законот"-дечкото и сирената мора да се земат.Нормално,дечкото иако приговара на ова нема многу избор и му станува тешко да се навикне на оваа промена.

Додадете го на ова и фактот дека сирената е ќерка на најмоќниот човек на сиренската мафија(да,постои мафија на сирените) и дека е набилдан џоа Шварци од Pumping iron+до коска го мрзи својот зет и го набљудува секој негов потег(типот ќе стане професор во средното каде дечкото учи) добивате урнебес од соништата.

Има 26 епизоди и 2 OVA.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Е каде све за мајндфаци кога едино Code Geass и Death note сте ги спомнале.
А за предлогов фала ти, ама зарем нема аниме во кое нема борби?
За мајднфак двајца над тебе гледаат Monster, GTO анимето е јако, ама мангата е епик, солзи ми течеле од смеење, и тоа низ целата манга, нема ни еден volume или chapter да не е смешен.
Еве ти неколку предлози, или немаат воопшто класична акција(тепање) или многу малку т.е. акцијата е споредна.

Мајндфак и психолошки(во главно надмудрување)
One outs
Welcome to the NHK

Комедии
Golden Boy
FLCL
Gintama (јака комедија, со мала доза акција)
Moyashimon
K-ON! (slice of life, музика)
Nodame Cantabile
The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Авантура со доза комедија
Kikis delivery service
Howls moving castle
Katanagatari
Spice and Wolf
Toki wo kakeru shojo
Spirited away
Castle in the sky

Авантура
Mushishi
Kino's Journey

Останато
5 centimeters per second
Bartender

Legion6

Аниматор!
Член од
11 септември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
хахахаа голден бој !!! солзи ми течеле од смеење!!!

а макс легенд...каде да најдам манга!? ми се чита али нема нигде у скопје!! :toe:

ПС: NHK ми е следно аниме! :tv:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
а макс легенд...каде да најдам манга!? ми се чита али нема нигде у скопје!! :toe:
Оди во Икона.Тие се единствен дистрибутер на стрипови од западниот пазар во Скопје.

Dark Horse ти е најголемиот издавач на манги од Америка,а Икона баш и од нив превзема се што ќе издадат.Купувањето оди преку нарачка,а нарачаниот стрип би требало да дојде за 2-3 месеци мах.

Не знам дали практикуваат иста работа и со Viz media кои имаат лиценцирано некои стварно кул наслови(Вагабонд на пример).

Legion6

Аниматор!
Член од
11 септември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
Земав преку ибеј!:vozbud:

а да ти препорачам аниме??
BECK! ако свириш гитара ке ти се допадне ептен!! а ако не свириш ке засвириш! :tv: ја за среќа свирам и ептен ми е закон!!

поздрав!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Не ми се свиѓа Beck.Повеќе сум по Detroit Metal City. :)

Колку те чини ако земеш преку Ибеј?+превоз,царина и сл. такви трошоци?

Kajgana Shop

На врв Bottom