ANIME (Генерална дискусија)

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
uf kako ti se ceka ednas mesecno, mene me nervira da cekam edna nedela :D
Zatoa si ostavam sekad da se soberat 10-tina chapters pa citam na raat ^ ^
И јас планирам ова да го напрам ама немам нерви ни за то да издржам :pos2:

Зато почнав да гледам цртани од Блич сеа :toe:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
дечки имам еден предлог
да си отвориме ние фановиве една тема за наруто и муаебет на раат и нема да дојди до мешање со другиве anime. гледам дека има доволно фанови за темата да биде активна подолго време и иначе на Onemanga.com кога излегува 467 дел?

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
дечки имам еден предлог
да си отвориме ние фановиве една тема за наруто и муаебет на раат и нема да дојди до мешање со другиве anime. гледам дека има доволно фанови за темата да биде активна подолго време и иначе на Onemanga.com кога излегува 467 дел?

Денес :vozbud:,инаку добра идеја.

H

HCL

Гостин
дечки имам еден предлог
Алелуја. :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
уште фали доброволец за темата бидејќи јас сум зафатен викендов,
+со наруто шипуден сум уште прва сезона со гледање па затоа воведот нека го напишат некој што имаат фазла искуство:smir:
п.с.наинтересното допрва следува со наруто
http://www.onemanga.com/Naruto/467/:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
дечки ај ако сака некој да најди добар торент за yugi-oh по можност сите епизоди,на братучед ми ја сака серијата па ај да му се најдам во животот :D

Член од
6 мај 2008
Мислења
320
Поени од реакции
9
Знам дека замарам цело време со Claymore, ама што да правам омилена ми е :). Енивеј, ја најдов со дуал аудио во мкв формат. Кој сака да ја гледа, а не ја гледал затоа што не сака да гледа на јапонски со англиски титлови, сега може да ја симне со англиско аудио. Јас ги гледав пак сите епизодти и одлични се, единствено што не ми се свиѓа во анимето е тоа што последните 3 епизоди се различни од мангата.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
едно прашање
Интересен е devil may cry anime?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Ако ја имаш играно играта, тогаш дефинитивно гледај ја, од почеток приказната иде малце споро, таму после 4тата почнуваат да се спојуваат сите епизоди, а за крај последните две се најзакон, ептен се Dante style.
Правена е од MAD house, анимацијата е закон и претерано детална и флуентна и изобилува со крв ^ ^.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Ако ја имаш играно играта, тогаш дефинитивно гледај ја, од почеток приказната иде малце споро, таму после 4тата почнуваат да се спојуваат сите епизоди, а за крај последните две се најзакон, ептен се Dante style.
Правена е од MAD house, анимацијата е закон и претерано детална и флуентна и изобилува со крв ^ ^.
фала брат јас само 4-иот дел ја имам играно цела а 3иот само малку(дека се за на pc)знаци да ја сметнувам:vozbud:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Знам дека замарам цело време со Claymore, ама што да правам омилена ми е :). Енивеј, ја најдов со дуал аудио во мкв формат. Кој сака да ја гледа, а не ја гледал затоа што не сака да гледа на јапонски со англиски титлови, сега може да ја симне со англиско аудио. Јас ги гледав пак сите епизодти и одлични се, единствено што не ми се свиѓа во анимето е тоа што последните 3 епизоди се различни од мангата.
Мангата продолжи да оди со приказната натаму и ја уште се надевам дека ќе продолжат и ќе ги доснимаат епизодите (земено дека слични проекти направија со Full Metal Alchemist и Inuyasha) може и тоа да се случи. Едно од подобрите Аниме во секој случај.

Инаку јас сите аниме ги имам во тој формат супер се.

Сега ја гледам Eureka 7 феноменален цртан мислев дека ќе биде повесел и понесериозен но згрешив многу.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
ехх откога пред 2-3 год. завршив со ДБ цел серијал со се филмовите не ми се почиња па да глеам анимирани серијали... све мислам дека нема ниту Bleach ниту Naruto ниту Death Note или која било друга популарна аниме серија да биде толку добра... Наруто некако се натерав да глеам летоска али откога почнав со факс скрос ги запоставив и неам изглеано ни 5 мин. веќе 3 месеци...

ако продужат со ДБ ќе ги глеам али сигурен сум дека нема да се деси тоа... дали постои приближно некоја таква фајтерска серија да ми препорачате?

Final Fantasy ја играв порано незнам дали да почнам со неа, ако имате линкче кај што се поставени онлајн пастирајте.

H

HCL

Гостин
Немам пишано подолго време овде, па ај да пишам за тоа што сум гледал периодов. Ќе пишам за неколку компилација анимеа, кои поради некоја чудна калкулација, се подоги да ги изгледам сите во ист период.

По редослед на што прво сум гледал:

Neo Tokyo (1986)

Станува збор за долгометражно аниме, кое се состои од 3 кратки. Сите заедно се релативно кратки, целото аниме е некои 50 минути. Приказните се неповрзани една со друга и сите се интересни. Нема да детализирам за секое аниме оделно, само ќе ги набројам, па ако ве интересираат приказните лесно ќе ги најдете.

• Labyrinth Labyrintos - Режија: Rintaro
  • The Running Man - Режија: Yoshiaki Kawajiri
  • Construction Cancellation Order - Режија: Katsuhiro Ôtomo

Robot Carnival (1987)

Исто така долгометражно аниме, но се состои од девет кратки. Robot Carnival е феноменално аниме за сите што се љубители на роботи (читај роботи, не мекови) и вештачка интелигенција, каде што роботот е прикажан на различни начини. Од девет кратки анимеа, седум од нив се неми, така да повеќе се демонстрација него ли објаснување.

• Opening - Режија: Atsuko Fukushima и Katsuhiro Ôtomo
  • Franken's Gears - Режија: Koji Morimoto
  • Deprive - Режија: Hidetoshi Omori
  • Presence - Режија: Yasuomi Umetsu
  • Star Light Angel - Режија: Hiroyuki Kitazume
  • Cloud - Режија: Mao Lamdo
  • A Tale of Two Robots - Режија: Hiroyuki Kitakubo
  • Nightmare - Режија: Takashi Nakamura
  • Ending - Режија: Atsuko Fukushima и Katsuhiro Ôtomo

Ani-Kuri 15 (2007)

Серија од 15 кратки, од една минута анимеа. Прво биле направени за да служат како филер помеѓу редовна програма, па потоа се собрани сите заедно. Како што кажав, станува збор за серија со епизоди долги 60 секунди, така да нема што конкретно да се види, а сепак се добра идеја за кратки приказни.

• Attack of Higashimachi 2nd Borough - Режија: Shinji Kimura
  • From the Other Side of the Tears - Режија: Akemi Hayashi
  • Blaze Man - Режија: Yasufumi Soejima
  • Sancha Blues - Режија: Osamu Kobayashi
  • Invasion from Space - Hiroshi's Case - Режија: Shōjirō Nishimi
  • Project Mermaid - Режија: Mamoru Oshii
  • Yurururu ~Nichijou Hen~ - Режија: Kazuto Nakazawa
  • Gyrosopter - Режија: Ranji Murata и Tatsuya Yabuta
  • Wandaba Kiss - Режија: Atsushi Takeuchi
  • Supaatsutaisa - Режија: Tobira Oda и Yasuyuki Shimizu
  • A Gathering of Cats - Режија: Makoto Shinkai
  • Princess Onmitsu - Режија: Mahiro Maeda
  • Okkakekko - Режија: Michael Arias
  • Project Omega - Режија: Shōji Kawamori
  • Good Morning - Режија: Satoshi Kon

Memories
(1995)

Колекција од три кратки анимеа, заедно како долгометражен, кои немаат некоја поврзаност едно со друго. Сите се супер, само едино што ми беше глупо е што првите две се од по 40 минути, а третото е само 20 минути, па добив чуство како да фали материјал.

• Magnetic Rose - Режија: Kōji Morimoto
  • Stink Bomb - Режија: Tensai Okamura
  • Cannon Fodder - Режија: Katsuhiro Ôtomo

Genius Party (2007 - 2008)

Кратка серија, поделена е на два дела: Genius Party 7 епизоди и Genius Party Beyond 5 епизоди. Епизодите траат помеѓу 5 и 20 минути и секоја е исто така приказна за себе.

Genius Party:

• Genius Party - Режија: Atsuko Fukushima
  • Shanghai Dragon - Режија: Shoji Kawamori
  • Deathtic 4 - Режија: Shinji Kimura
  • Doorbell - Режија: Yuji Fukuyama
  • Limit Cycle - Режија: Hideki Futamura
  • Happy Machine - Режија: Masaaki Yuasa
  • Baby Blue - Режија: Shinichiro Watanabe
Genius Party Beyond:

• Gala - Режија: Mahiro Maeda
  • Moondrive - Режија: Kazuto Nakazawa
  • Wanwa the Puppy - Режија: Shinya Ohira
  • Tojin Kit - Режија: Tatsuyuki Tanaka
  • Dimension Bomb - Режија: Koji Morimoto

Причината зошто ви ги кажувам овие е поради револтот што го имав кон ефтини, брзи и со лош сторилајн направени анимеа кои ги гледам веќе со години. Во кратките приказни, се вложува повеќе труд од секој аспект на аниме мејкингот. Кратки се да, но барем тоа што ќе го видите е стварно задоволително за вашите очи. Ако сте како мене, и ви прекурчи од сејм олд шит анимеа, и сакате да видите некоја промена, тогаш погледнете ги овие. Ќе добиете многу добар рифреш и повторно ќе имате ќејф за гледање анимеа.

Kajgana Shop

На врв Bottom