ANIME (Генерална дискусија)

H

HCL

Гостин
Секое аниме си има таргет група. Покемон и Дигимон целат помлада генерација, особено првите сезони на Дигимон. Баш затоа и во тие серии нема смрт особено не на карактерите. Наруто како и Драгонбал целат малку повозрасна категорија на гледачи.

Во јапонија имаш аниме кое се дава во 6часот, после 10 часот и после 12 часот се во зависност од тематиката која ја опфаќа си има рејтинг систем и се определува за која генерација се погодни, а за која не.
Ако гледаш од аспект на рејтинг тогаш да, Digimon е PG, додека Naruto PG-13, што искрено за мене и PG-13 ми е за мали деца. Јас барем кога сум бил дете највеќе што сум гледал било R филмови и цртани, што рејтингот и незначи дека БАШ таа популација ќе го гледа тој филм или цртан, туку само за кој е препорачливо зависно од материјалот што го содржи.

Z

ZeroStyle

Гостин
Ако почнеш да симињаш со торент никогаш нема да го симнеш, над 300 епизоди не памтам веќе точно колку беа и јас.

САмо Наруто е 220 а шипуден веќе поминаа 100. Ако сакаш ќе ти дадам линк за subbed епизоди гледај онлине или направи им РИП од сајтот како што правам јас со макс брзина и гледај ги.

Дигимон е за мали деца.
Симнав веќе 220 епизоди, без шипуден.
Не сум навлезен у аниме, освен по некоја епизода дигимон, покемон и драгонбол неам глеано ништо.
Ова наруто стварно ми е интересно :drk:

Gaara of the SAND!!!!!!:grin:

Член од
21 април 2008
Мислења
181
Поени од реакции
4
Ке може ли некој да ми прати по ПП торент од наруто (сите епизоди) ама да зборуват на англиски. :helou:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.816
Поени од реакции
10.163
Наруто не е баш за мали деца. Тргнете насилство такви работи настрана...јазикот содржи некои изрази што не се за деца. Нормално, на А1 не ги преведуваат тие делови како што се на јапонски. Којзнае како ќе го преведуваат Саи :pos2: секој втор збор му е bitch, dick...Имаше сцена кога му вели на Наруто: ти си пи*ка нели, сигурно немаш к*р и такви ствари. Незнам колку е тоа за деца. Во принцип анимето е интересно за луѓе од 7 до 77 години што значи сите возрасти.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.029
Поени од реакции
1.517
Наруто не е баш за мали деца. Тргнете насилство такви работи настрана...јазикот содржи некои изрази што не се за деца. Нормално, на А1 не ги преведуваат тие делови како што се на јапонски. Којзнае како ќе го преведуваат Саи :pos2: секој втор збор му е bitch, dick...Имаше сцена кога му вели на Наруто: ти си пи*ка нели, сигурно немаш к*р и такви ствари. Незнам колку е тоа за деца. Во принцип анимето е интересно за луѓе од 7 до 77 години што значи сите возрасти.
Абе ќути, глеам пред некој ден на А1, типот вика I will destroy you dirty bastard, овие го преведуваат Ќе те уништам проклетнику :pos:

Едно време почнав да го глеам ова, стигнав до 50та епизода и ми здосади, многу детско ми беше.Нормално на Јапонски гледав, ептен лошо стои да гледаш со english dub.

Иначе имате страници за гледање аниме на нет, за наруто најдобра е narutoget.com, Блич ја глеам на bleachget.com итн.

Bleach > Naruto :tv:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Човек кој ти го правел sub-от верувај ми ни јаспонсакта верзија која е помалку цензурирана од англиската не корсти таков јазик, иако е доста послеободна во изразите.

H

HCL

Гостин
Па тоа ми е муабетот, рејтингот и рестрикција по години се води по вулгарност, насилство, голотија или општо кажано експлицитност, но тоа немора да значи дека не е ретардирано. Еве пример да стават на Телетабиси сцена како на некој му сечат глава и ја даваат главата да ја јадат кучиња, тогаш Телетабиси одма ќе добијат рејтинг 17+ години, но тоа не значи дека серијата не е веќе ретардирана.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Ке може ли некој да ми прати по ПП торент од наруто (сите епизоди) ама да зборуват на англиски. :helou:
nemoj na angliski, mnogu od humorot e skraten, so cenzuri i nema nikade krv, sekade e izbrisana, duri i koga sprica krv od nosot koga gleda nekoj nesto HOOOOOT.

Gledaj gi so anglisi prevod, mnogu e pojako. I plus samo naruto e preveden so angliski DUB, Shipuuden uste ne e pocnato. I teska rabota deka naruto ke go najdes na dobar torrent, naruto zavrsi pred dve godini.
Ako sakas na rapid linkovi pisi pp.

Член од
21 април 2008
Мислења
181
Поени од реакции
4
nemoj na angliski, mnogu od humorot e skraten, so cenzuri i nema nikade krv, sekade e izbrisana, duri i koga sprica krv od nosot koga gleda nekoj nesto HOOOOOT.

Gledaj gi so anglisi prevod, mnogu e pojako. I plus samo naruto e preveden so angliski DUB, Shipuuden uste ne e pocnato. I teska rabota deka naruto ke go najdes na dobar torrent, naruto zavrsi pred dve godini.
Ako sakas na rapid linkovi pisi pp.
Јас најдов еден торент на замунда ама мислам дека е на јапонски за тоа ве прашав да ми најде некој на англиски, но штом велите дека е поубаво на јапонски ке го симнам торентот од Замунда.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас најдов еден торент на замунда ама мислам дека е на јапонски за тоа ве прашав да ми најде некој на англиски, но штом велите дека е поубаво на јапонски ке го симнам торентот од Замунда.
aма глеј subbed да е ...не чисто јапански :)

Член од
21 април 2008
Мислења
181
Поени од реакции
4
Е не знам дали е со превод ама и да не е ке најдам од некаде превод.... Ваљда :wink:

Само да не е на бугарски (оти замунда е бугарска страна)

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Е не знам дали е со превод ама и да не е ке најдам од некаде превод.... Ваљда :wink:

Само да не е на бугарски (оти замунда е бугарска страна)
Ако е бугарска, обично со англиски превод се анимето . Досега само една епизода од Bleach сум начекал со бугарски превод. А и обично пиши ако има бугарски превод.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Големите торенти на замунда се со англиски превод. Проверено.

Најновите епизоди ги вадат и со бугарски и со англиски превод. 2 торенти се, ќе си прочиташ ќе си одбериш.

Член од
21 април 2008
Мислења
181
Поени од реакции
4
Најдов торент од арена бг. зборуват на јапонски а има англиски превод

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.029
Поени од реакции
1.517
Морав да го постирам ова

Дефинитивно најдоброто AMV што го имам гледано.HQ и Fullscreen задолжително за тие што ќе го гледаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom