ANIME (Генерална дискусија)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
fieri se side effect na podolgite anime, pogotovo se oseka koga animeto ke ja stasa mangata. Ako gledas anime so 2-30 ep, retko deka ke najdes nekoj filer.

Najjak primer za fileri (i voedno rekorder spored mene) e Naruto, od koga si otide sasuke 120-130 ep, do krajot (100ep) se filler. Vo mangata nemase nisto od toa. Dobra strana (do nekade i ne bea tolku losi poradi toa so ne se cekase akcija odma) ama bleach se epten zabegani, so filer sezona u sred arc, Imazin.

Kako licno pravilo, retko (epten retko) siminjam anime preku 40ep.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
На замунда ги има сите. Фул торент 220 епизоди + шипуден 1-100.

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Само дигимон ја имам гледано и ниту една друга. Многу ми се тапа...:(

Z

ZeroStyle

Гостин
Абе некое пробано торент4е да даете за Naruto. Ми се виде ептен интересно на А1.
Од прва сезона па до КРАЈ:vozbud:

И нешо преводи, немој јапански тава не разумем:nenene:

Читам сеа ги немало за дл. Ај нека седи постов ако му се најде на некој нека СЕНДНЕ!

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Абе некое пробано торент4е да даете за Naruto. Ми се виде ептен интересно на А1.
Од прва сезона па до КРАЈ:vozbud:

И нешо преводи, немој јапански тава не разумем:nenene:

Читам сеа ги немало за дл. Ај нека седи постов ако му се најде на некој нека СЕНДНЕ!
Ако почнеш да симињаш со торент никогаш нема да го симнеш, над 300 епизоди не памтам веќе точно колку беа и јас.

САмо Наруто е 220 а шипуден веќе поминаа 100. Ако сакаш ќе ти дадам линк за subbed епизоди гледај онлине или направи им РИП од сајтот како што правам јас со макс брзина и гледај ги.

Само дигимон ја имам гледано и ниту една друга. Многу ми се тапа...:(
Дигимон е за мали деца.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Дигимон е за мали деца, а Наруто не е. :pos:

Сите анимеа се за секого освен ако имаат претерано насилство или перверзии. Тие не се за мали деца. Се за поголеми деца и нагоре. :pos2:

За дигимон, покемон, наруто и сл. Спред мене, тие го срамат жанрот Аниме. Аниме сапуници направени само за пари.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752

Сите анимеа се за секого освен ако имаат претерано насилство или перверзии. Тие не се за мали деца. Се за поголеми деца и нагоре. :pos2:

За дигимон, покемон, наруто и сл. Спред мене, тие го срамат жанрот Аниме. Аниме сапуници направени само за пари.
ne go kakaj naruto :D

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113

Секое аниме си има таргет група. Покемон и Дигимон целат помлада генерација, особено првите сезони на Дигимон. Баш затоа и во тие серии нема смрт особено не на карактерите. Наруто како и Драгонбал целат малку повозрасна категорија на гледачи.

Во јапонија имаш аниме кое се дава во 6часот, после 10 часот и после 12 часот се во зависност од тематиката која ја опфаќа си има рејтинг систем и се определува за која генерација се погодни, а за која не.

Kajgana Shop

На врв Bottom