ANIME (Генерална дискусија)

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Го загледав Death Note и ме воодушеви после првиве 8 епизоди, не можам да запрам со гледање.
Стварено приказнава е добра и неможам да дочекам да ги догледам до крај епизодите.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Го загледав Death Note и ме воодушеви после првиве 8 епизоди, не можам да запрам со гледање.
Стварено приказнава е добра и неможам да дочекам да ги догледам до крај епизодите.
Јас само што ги изгледав сите епизоди. Да не ти откривам ништо. Многу интересно и комплицирано. :smir:

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
death note e zakon anime, ako sakas drugo od takov zanr mozes posle da go simnes monster, isto zakon anime.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
death note e zakon anime, ako sakas drugo od takov zanr mozes posle da go simnes monster, isto zakon anime.
Баш ќе го спуштам утре иако се мислам да го спуштам Darker than Black, беше споменувано повеќе пати на темава. Сега незнам кое попрво. Твој предлог?

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Баш ќе го спуштам утре иако се мислам да го спуштам Darker than Black, беше споменувано повеќе пати на темава. Сега незнам кое попрво. Твој предлог?
Darker than Black е акција/трилер, а Monster (барем по првите 10 епизоди шо ги иам гледано) е драма/трилер. Па сега одлучи се шо сакаш да гледаш.

Инаку јас сега почнав да го гледам Ghost in the Shell SAC ама некако не ми е ништо посебно. Па сега ќе побарам нешто друго.
Ако знај некој нешто слично на Appleseed нека кажи :)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Darker than black go nemam gledano ama mi e na listata ^ ^, ne e vo istiot zanr kako i death note. Spored MAL Action, Mystery, Drama, Sci-Fi, sto znaci ne se sovpaga bas so death note.
http://myanimelist.net/anime/2025/Darker_than_BLACK_-_Kuro_no_Keiyakusha

Monster
http://myanimelist.net/anime/19/Monster
Ima stvarno dobro smislena prikazna, celo vreme ke sakas da ja gledas slednata epizoda. Ako sakas po death note zanr simni go Monster,ako sakas nesto drugo simni go darker than black.
Eve ti za sporedba MAL score
Darker than BLACK Score: 8.30
Monster Score: 8.82
Death Note Score: 8.88

Ako nemas akaunt na myanimelist.net, napravi si i gledaj so sakas da simnes sledno. Mozes da baras po zanr i sl. Samo za orientacija, site anime so score nad 7-7.4 se smetaat za mnogu dobri animea(so isklucoci se razbira)

Posle Monster mozes da go gledas Code Geas, isto odlicno anime, samo sto navleguva malce poveke vo sci-fi i mecha.

H

HCL

Гостин
По можност сите 3 :)
Ух, тешко малце, не сум баш фан на 3Д анимација. Ако не си гледал пробај Vexille - 2077. Има доста сличности со Appleseed. На Vexille мене лично приказната ми беше добра, штета што е 3Д и што не е серија. Повеќе би сакал приказната да ја доживеам во 6-14 епизодно аниме со цртеж од почетни 90-ти. Ако не те занима тоа, можеш да си ја побараш серијата Appleseed ако не си ја гледал до сега (и да ми ја дадеш успут :wink:).

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Ух, тешко малце, не сум баш фан на 3Д анимација. Ако не си гледал пробај Vexille - 2077. Има доста сличности со Appleseed. На Vexille мене лично приказната ми беше добра, штета што е 3Д и што не е серија. Повеќе би сакал приказната да ја доживеам во 6-14 епизодно аниме со цртеж од почетни 90-ти. Ако не те занима тоа, можеш да си ја побараш серијата Appleseed ако не си ја гледал до сега (и да ми ја дадеш успут :wink:).
Vexille го гледав ама не ме бендиса. А не знаев дека има и серија Appleseed. Ево сега ќе ја побарам :) Фала.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.029
Поени од реакции
1.517
Нешто најмногу што ме нервира кај сите Аниме-а, се филерс-от. Некогаш ги прават толку катастрофално,ама баш глупо изгледа и нема никаква смисла со приказната.Али има и неколку интересни филерс шо иам глеано до сеа, ко на пример оној шо почна пред 3-4 епизоди на Bleach ептен е закон, дури и писателот на мангата му се свиѓала идеата и би сакал да го уфрли во неа.

п.с Случајно фатив Наруто на А1 :pos: :pos: ај што е најсрање english dubbed, туку и преводов им е катастрофален. "I will destroy you, you dirty bastard" -> "Ќе те уништам, проклетнику!" или коа ќе прочитам "по ѓаволите" како превод, крај :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom