Пиво Фест Прилеп 2010 - од 15-18 јули 2010

• Креатор на темата Креатор на темата simoncence
  • Време на започнување Време на започнување
Music stage @ PivoFest 2010

By Prilep on 6:52 PM

Filed Under: Music

15 July (Thursday)

• Belja Bager Band
  • Hall of Sins
  • Elena Risteska
  • Lambe Alabakovski
  • Daniel Vranik
  • Zare Berber
  • Vlatko Lozanovski
  • Superhiks

16 July (Friday)

• Skullcrush
  • Eclipse
  • Slatkar
  • Suzana Spasovska
  • Crossroad Blues Band
  • Area

17 July (Saturday)

• The Haunds
  • Treta Dimenzija
  • Gucha Orkestar
  • Esma
  • Vlatko Ilieski

18 July (Sunday)

• KUD Mirche Acev
  • KUD Chivijashi
  • Ceca Raznatovic.
ИЗВОР.

Цеца у недела?
И како планирате од други подалечни градови да дојдеме во ПП на 18ти кога 19ти е работен? :)

СЛАТКАР AGAIN?!?!?!? OMFG!!! Добро бе, толку ли немаат памет тие што составуваат line up?

Добар е лајн-апот, добар. Малку шит што и Слаткар ќе биде таму, ама јбг, мора тинејџерките да влажнат на некого.
И што ако е Цеца во недела кога веќе се почнати годишните одмори, плус ако треба за Цеца се зима понеделник слободен ден. Кад би био рањееееннн.....

Се шегувам. Јас најверојатно ќе одам само во петок, и тоа порано ќе излезам од работа и ќе се вратам веќе во сабота.

ќе паднат шутки во петок :) на скулкраш, ареа ќе настапува, во четврток супехикс абе милина :)

Стварно не ми се верува у пм, како можеа Цеца да ја стават во недела, не можеме да се начукаме како што треба, нема да можеме да избиеме до крај у пм. Како во недела комплетно да и се препуштам на Цеца кога во понеделник сум на работа. Срање, срање потег им е ова. Ејјј се разочарав у пм.

Секоја чест за најлошиот Прилепски лајнап, металци фолкери рапери сите во ист ден, која ви е логиката, зошто не направивте еден ден да биде со underground музика, а другиот со комерцијала или така некоја комбинација, и Цеца недела бравоооо.

--- надополнето ---

Добар е лајн-апот, добар. Малку шит што и Слаткар ќе биде таму, ама јбг, мора тинејџерките да влажнат на некого.
И што ако е Цеца во недела кога веќе се почнати годишните одмори, плус ако треба за Цеца се зима понеделник слободен ден. Кад би био рањееееннн.....

Се шегувам. Јас најверојатно ќе одам само во петок, и тоа порано ќе излезам од работа и ќе се вратам веќе во сабота.

За Сузана Спасовски одбра петок или за Слаткар?

За Сузе Националевска, аф корс :pos:
Планирам да правам фото-приказна од фестивалов, ама има уште време за детали.

Секоја чест за најлошиот Прилепски лајнап, металци фолкери рапери сите во ист ден, која ви е логиката, зошто не направивте еден ден да биде со underground музика, а другиот со комерцијала или така некоја комбинација, и Цеца недела бравоооо.

--- надополнето ---

За Сузана Спасовски одбра петок или за Слаткар?
тотално се согласувам со тебе, прво металци после еклипс(незнам кој се баткиве) па слаткар, сузе и после па ареа,
драпајс ис долниот.
намоесто марјана да донеси некоја група од балканот(хладно пиво,ван гог, итн) тој со цеца ќе ми шири шабанизам и сељачана :toe:

тотално се согласувам со тебе, прво металци после еклипс(незнам кој се баткиве) па слаткар, сузе и после па ареа,
драпајс ис долниот.
намоесто марјана да донеси некоја група од балканот(хладно пиво,ван гог, итн) тој со цеца ќе ми шири шабанизам и сељачана :toe:

то до народот е појќе се збираат на цеца отколку на хладно пиво и ван гог

ЕСМА FTW! лајнаповите во последно време сите се катастрофа... башка шо филм е дткалистика на пивофест... Со секој збор пи*ка не оди пиво јбг...

драпајс ис долниот.

Во право си, никогаш не навредувам и не ми е то целта, само можам да тврдам дека полоша комбинација од пијан селјак нема, а такви ќе има многу во текот на целиот фестивал, цело време да внимаваш да не му се погледнеш на некој да не го згазнеш или не знам што, најдобро ќе беше петокот да си беше рок, саботата реге или не знам што, јас до 17 не сум Македонија и ќе мора да одам недела, на Цеца. Можеби нема да одам поради тоа што е Цеца и поради горенаведената причина.

Секоја година го прават се поселски со имињава, ај што ги носат вакви, барем нека ги распоредат како што треба. Нека ги распоредат по стилови, ептен катастрофа. Никогаш не сум бил, никогаш не ме привлекла програмата, оваа година сакав да отидам, ама најверојатно нема да го направам тоа. Пиволенд во Скопје е супер, доволно е тоа, а и во Белград фестивалот е одличен, таму може да се отиде исто.

moze li kaj nas vo mkd da ima nekoj festival ili bilo sto a da ne bide toj gomnarot ili slatkarot kako se vika neznam prisuten,pa za sho i da bilo mora nego da go viknat
a inaku nema vrska toa sho ceca e vo nedela,ima vreme i za na rabota da se ode :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom