Дали навивањето за послаб тим е за потсмев?

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.554
Никако не е за потсмев.:nenene:
Љубовта е важна кон тимот, а не големината на тимот титули и ред други работи.:toe:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Можно е за два клуба и тоа како да се во срцето..мене на пример дека сум од Битола во срцето ми е Пелистер ..а другиот клуб ми е Интер,уште од времето на роналдо и онака специфично име имаше и така го засакав клубот од Милано...
добро бе не мислев за тимот од твојот град нормално да си навијаш за него и да ти е на прво место мислев за 2 клуба од старнство.и ја сум за Вардар нормлано па после јувентус,нормално дека тимот од дома има предност неме свати баш

срцето може да биде само за матичниот клуб.....извини-ти во Торино беше роден..........
нормално дека клубот од домашниот град е во предност пред останатите не мислев за тој дома него за 2 клуба од странство зошто знам и такви.исто си навиам за вардар и јувентус без разлика што вардар се црвено црни

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.551
Поени од реакции
1.547
Јас па не ве разбирам вас, кои се декларирате као навивачи на одредени клубови како Манчестер, Реал, Барса итн. а немате никаков допринес за клубот. Како што знаеме вистинските навивачи купуваат сезонски билети, даваат било какви минимални донации, одат на секоја утакмица на клубот за кои навиваат. Вие со самото тоа што немате допринос кон клубот не сте навивачи туку сте обични симпатизери. Сите сме ги засакале оние тимови од топ5 лигите поради некој играч, убави дресови или што ти ја знам фазони што ко копиљаци ни биле интересни и така сме почнале да „навиваме“ за тој одреден клуб. И никогаш нема да кажам дека го сакам некој клуб од странство као што сакам клуб од Македонија - во мојов случај МЗТ.
кажи жити се еден мак клуб во кој навивачите плаќаат сезонски билети? па кај нас не влагаат на стадион ако не ги пуштат гага, а камо ли да платат карта

Да да.И јас исто велам и се чудам на тие што навиваат за 2 клуба од др земји.А секако друго е да навиваш за домашен клуб и за клуб од европа
што ако не си бил во контакт со некој домашен клуб? што ако првиот контакт ти бил со странски клуб? тогаш ситуацијата ќе биде обратна како што е на пример во мојот случај.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Повеќе ми е за потсмев кога некој навива за големите клубови само зашто се најдобри. Пример оваа година навива за Барса, до пред 2 години бил "најголем" навивач на Манчестер, претходно го обожавал Милан, а се откажал од навивањето за Јуве кога му ги одземаа титулите и отиде во втора лига.
Е од таквите навивачи ми се лоши. И ми се за потсмев.
А ако сака некој нека навива за Катанија или за Oсасуна или за Динамо или Вардар сеедно, битно да си го сака тимот.

Според мене еден тим се сака, со тоа што може да си подржуваш и други тимови. Но не може да си навивач на сите и сите со цело срце да ги сакаш сите.

Баш има еден познат навивач којшто ќе убиеше некој за Лацио. Откако му падна рејтингот на Лацио, сеа истиот типац ќе даде се за Барселона. Се мислам кој е следен негов најомилен тим :trepka:
Тие се за потсмев!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Повеќе ми е за потсмев кога некој навива за големите клубови само зашто се најдобри. Пример оваа година навива за Барса, до пред 2 години бил "најголем" навивач на Манчестер, претходно го обожавал Милан, а се откажал од навивањето за Јуве кога му ги одземаа титулите и отиде во втора лига.
А ако сака некој нека навива за Катанија или за Oсасуна или за Динамо или Вардар сеедно, битно да си го сака тимот.

Според мене еден тим се сака, со тоа што може да си подржуваш и други тимови. Но не може да си навивач на сите и сите со цело срце да ги сакаш сите.

Баш има еден познат навивач којшто ќе убиеше некој за Лацио. Откако му падна рејтингот на Лацио, сеа истиот типац ќе даде се за Барселона. Се мислам кој е следен негов најомилен тим :trepka:
Тие се за потсмев!
токму за ова зборам цело време.Ај сеа дека тимот за кој навивам е слаб и сеа ќе навивам за најакиот дека ми се смеат.таквите навивачи не се навивачи.Нема никогаш да ја осетат суштината на навивањето како тие што навиваат за своите тимови одамна.Пример:Подобро да навивам за Катанија од срце него да глумам дека сум за интер само затоа што игра пандев или е ,,прв''Што ако бил за Лацио нека навива и даље па Лацио не отиде 2ра лига?Јуве отиде и што останав пак за него

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
кажи жити се еден мак клуб во кој навивачите плаќаат сезонски билети? па кај нас не влагаат на стадион ако не ги пуштат гага, а камо ли да платат карта
Незнам јас за другите, а и не ме интересира.
Немора сезонски билет, еве ние на пример си плаќаме по 50 денари карта се со цел да му помогнеме на клубот. Тие средства секако одат во клубот. ;)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Баш повеќе поштувам кога некој навива за послаб тим. Ама она навивање вистинско како прв и единствен тим, а не само за една сезона..

Тие се за потсмев!
Тоа е Филе:)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
добро бе не мислев за тимот од твојот град нормално да си навијаш за него и да ти е на прво место мислев за 2 клуба од старнство.и ја сум за Вардар нормлано па после јувентус,нормално дека тимот од дома има предност неме свати баш

нормално дека клубот од домашниот град е во предност пред останатите не мислев за тој дома него за 2 клуба од странство зошто знам и такви.исто си навиам за вардар и јувентус без разлика што вардар се црвено црни
ете јас на пример го пратам фудбалот во сите најјаќи лиги и во сите имам симпатии....шо прајме сеа?!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Тие се за потсмев!
Не знам од каде излегол смешниов муабет, ама чукнете малце глата пред да тропате зелени.
Филе од секогаш кажувал дека е за Барселона, Лацио, Аргентина, Бока и Хајдук Сплит. Толку.

Небулозите дека прво се крстел во Лацио, па сега икона му е Барселона, да си ги остајте за по дома. За разлика од вас, информациите шо ги пласирам, за Филе конкретно, гледам да ми се проверени, а не да се резилам по форуми. :tv:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Глупи муабети од типот на навијам за тој тој и тој не трпам. Едноставно тој за мене е голем антиталент за спорт и не вреди да се расправаш со такви за фудбал.
Си навивам за Баерн Минхен од копиљ и точка. Може да имам симпатии спрема играта на некојси клуб али тоа се само симпатии(тие воопшто не ги чувствувам во срцето како Баерн)

А тие што се потсмеваат на некој што навива за послаб клуб спаѓаат во категоријата што ја спомнав на почетокот(не коментирам со такви антиталенти)
Едноставно тие не ја разбираат љубовта не поединец спрема клубот за кој што навива.

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Не е за потсмев воопшто...Јас имам еден другар кој навиваше за Челзи уште од кога Челзи завршуваше 11 на табелата..Не ја следам анг.лига многу ама ако не грешам сега би требало да се втори,бидејки Манчестер онојпат тепа 3-1...Значи не е битно дали навивате за послаб или појак..Сакајте си го вашиот тим,навивајте за него..и секогаш очекувајте го најдоброто..Не значи ако сега Барселона е најдобра јас веднаш да почнам да навивам за неа,а не за Реал само затоа што изгубил..:kesa:Тоа е веќе за потсмев..

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Не е за потсмев воопшто...Јас имам еден другар кој навиваше за Челзи уште од кога Челзи завршуваше 11 на табелата..Не ја следам анг.лига многу ама ако не грешам сега би требало да се втори,бидејки Манчестер онојпат тепа 3-1...Значи не е битно дали навивате за послаб или појак..Сакајте си го вашиот тим,навивајте за него..и секогаш очекувајте го најдоброто..Не значи ако сега Барселона е најдобра јас веднаш да почнам да навивам за неа,а не за Реал само затоа што изгубил..:kesa:Тоа е веќе за потсмев..
се тепам за ова:nenene:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Доколку си за некој клуб, навивај за него до крај. Не биди врти-капа.
Штета што таквитенавивачи се ретки. Повеќето се за најјакиот. Се прашувам само колку луѓе во Македонија навиваа за Челзи пред Абрамович. Или колку луѓе сега се за Чикаго Булс во НБА... :wink:
морав да искоментирам за ова
ЈАС! :):):)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
ете јас на пример го пратам фудбалот во сите најјаќи лиги и во сите имам симпатии....шо прајме сеа?!
незнам твое си е али реков дека кога навиваш за еден не е иста радоста кога ќе се освои нешто

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
незнам твое си е али реков дека кога навиваш за еден не е иста радоста кога ќе се освои нешто
ете велиш не пратиш шпанско,ккао можи кога можеби е најјако првенство во моментов?! треба да го имаш играно овај спорт,да имаш гинето за бубамарата па некои работи да им бидат појасни на многу фанови......

Kajgana Shop

На врв Bottom