Никифор претепан во Гостивар!

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Конечно целата приказна за настанов... Значи ептен ја усрал овој никифор. Според ова дури и малку му било неколку модрици... :nesum:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.214
Поени од реакции
34.477
Еве што се случило на настапот на Никифор со кое си докажува дека е и тоа како кретен и се тоа натака по список да му е!!м.

Настапот на DJ Никифор беше договорен еден месец порано, за датум 17.04.2010.
Доаѓа денот кога Никифор треба да пушта музика во Клуб Елдорадо-Гостивар и во 15 часот напладне праќа порака и го откажува настапот.
Потоа, вечерта околу 21 часот се јавува повторно да каже дека ќе дојде.
Во дискотеката пристигнува малку подоцна од 24 часот. На прашањето зошто сакаше да го откаже настапот, одговара дека играл мајтап што пратил смс, крева тензија од самото пристигнување.
Од фирмата Гемак (дистрибутери на Smirnoff и соработници на радиото Аntenna 5) и сопственикот на дискотека Елдорадо имаше промоција на нивниот бренд.
Луѓето му даваат CD со реклама, кое воедно е и CD од Antenna 5, каде што тој работи. Одбива да го пушта CD-то затоа што било од ERIK FOX MC. Немаше ништо сомнително на CD-то освен текст, дека со секоја купена чаша Smirnoff, се добива гратис музичко CD.
Бара 50 евра за еднаш да го пушти, несакајќи да направи услуга на промоцијата, на радиото во кое работи и егзистира и на дискотеката и сопственикот каде што до сега имал преку 20 настапи за кој бил секогаш однапред платен.
По наредба на сопственикот, Dj-от од дискотеката пушта негова музика, за да од 00 до 01 часот, изврши промоција на Smirnoff.
Одеднаш, Никифор ја намалува музиката во 00:45 часот, значи исто како да нема музика, го зема микрофонот во раце и вели: „Доаѓам јас тука од Скопје и овие клошариве ми даваат CD (се однесува на промотерите од Smirnoff), а овој тука (се однесува за сопственикот на Елдорадо) сака ќејфови да му правам. На што ви личам луѓе јас? На Ники-канта? Не, јас сум Никифор и забави не им правам на никој. И треба да го слушам овој овде (се однесува на сопственикот) покажува со прст на него и безобразно-циницки се плази со јазикот и пцуе по промотерките.
Ја исклучува опремата од струја, во моментот кога како замена, до почетокот на 3-часовниот Никифор-сет, музика пушта персоналниот Dj Боби.
Никифор, после ова е предупреден со збор, по што вели дека ќе се извини и повторно го зема микрофонот: „Еве, да им се извинам на овие клошариве и на овој овде (повторно со навреда им се обраќа на промотерите и газдата).“ и става негово CD и почнува со настапот дури после 1:15 часот. Предупреден е по втор пат.
За време на настапот, намерно ја исклучува музиката повеќе пати. Се поигрува со скапата опрема, лупа на неа, крши еден елемент, се блокира музиката, но по интервенција на сопственикот повторно има музика, но само од еден CD-плеер, зашто другиот беше искршен од страна на Никифор.
Повторно неконтролирано ја намалува и ја зголемува јачината на музиката. Стои до него обезбедувањето на Дискотеката и го опоменуваат за последиците.
Пред 3 часот (околу 2:45) Никифор по своја волја го прекинува настапот, вика:
„Јас не пуштам више!“, ја исклучува музиката (повторно во дискотеката нема музика, после којзнае кој пат) и се спрема да оди. И уште додава: „Викни го тој келнерот, нека пушта тој (за DJ-от од дискотеката).“ DJ-от доаѓа, пушта негово CD и журката продолжува. Никифор се враќа на бината, ја гаси музиката го фрла CD-то кое свири и вика: „Нема друг да пушта, јас ќе пуштам музика овде !“ Го турка толку силно DJ-от, што тој паѓа на земја, го вади CD-то го фрла во публиката и става друго...
Публиката бурно и хаотично реагира, и со голема доза на незадоволсво почнуваат да фрлаат флаши и чаши по него.
Обезбедувањето го вади надвор од службениот влез, и го отстранува од локалот, т.е од дискотека Елдорадо.
Се празни локалот, се расипува журката! Никифор не беше нападнат од никого. Што се случувало надвор, само еден Господ знае.
Никифор беше под јака доза на дрога, и беше многу пијан.
Истакнуваме дека не се спомнати вулгарните и погрдни зборови на Никифор!
Ова нечија изјава е, или твое лично сведоштво? :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Неможе да се суди така, имам искуство со гостиварчани и знам дека и тие пијани не се цвеќиња, горе во извештајот не пишува како е нападнат, не верувам дека некој друг освен Џим Кери може сам себе да се претепа. Ако сварно се однесувал вакак како што пишува погоре, незнам, и DJте многу си земаат слобода, пушта музика во некој третокласни клубови и мисли дека е дејвид гета....:toe:

A

Alexander Nevsky

Гостин
Ова нечија изјава е, или твое лично сведоштво? :)

Не е моја изјава,изјавата е претпоставувам од газдата на Елдорадо.
Инаку копирана е од clubbersguide.com.mk

Неможе да се суди така, имам искуство со гостиварчани и знам дека и тие пијани не се цвеќиња, горе во извештајот не пишува како е нападнат, не верувам дека некој друг освен Џим Кери може сам себе да се претепа. Ако сварно се однесувал вакак како што пишува погоре, незнам, и DJте многу си земаат слобода, пушта музика во некој третокласни клубови и мисли дека е дејвид гета....:toe:
Јас сум Гостиварец и голем дел од вработените ми се пријатели. Нема никакво право да се оштетува опремата ни да бил Тиесто а не Никифор.А за тоа и ти да си пијан не си цвеќе за мирисање.Па да дојдеш да се понашаш да ја прекинуваш журката и се тоа и Армин да си ќе те гаѓаат со чаши и така и после надвор од клубот бил нападнат.Ете од клубот има официјално објаснување а од Никифор ? Ништо ни трага значи нешто не е ок од негова страна...

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
И сега ви стана јасно кој е и што е Свињифор?! :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ја би го счукал на самиот бис .... му ебам свињата гнасна ..... 2 песни врти и мисли мангуп е ...

P

Princ

Гостин
Со овој однос ни во локалната кафана во Кондово не му давам да пушта музика од касетофонот туку директно го носам во шума, да ми цепа дрва (паметниот од пролет се спрема за зима).
Селак, лесно поминал (освен погана уста, и голема материјална штета нанел).

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
За танго се секогаш потребни двајца. Верувам дека типов претерал, но и луѓето од обезбедувањето секако не се цвеќиња за мирисање па да пробаат смирено да ја решат ситуацијата.

Сепак ако е точна приказната од погоре, за кршењето миксети и пцуењето, реално сам си го барал.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Да ми се испонаша мене така, и келнер да речи за мене на микрофон, има цела папка вуста да му ја напикам. Цццццц....јас се изнервирав за dj-чето локално ебаму свињата. ГАРАНТИРАМ СО ЖИВОТ, иако го нема слушнато детето како пушта, дека 4 пати појак е од тој свињата, оти јас знам што значи да пушташ 4 дена во еден ист локал и на иста маса на луѓе, и секоја вечер да свири различна музика...а тој, научил еден сет, го подзеле во Антенна и мисли карл кокс е...

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Уфффф....оти не паднал враце на едно местоооооо (не е битно кое)....лелелелееее...е тогаш ТВРДАМ со глава дека ќе завршел во Св.Еразмо! Да СКРШИ CDJ или миксер во сопственост на нечија дискотека? Се кладам дека ќе излезе со скршена глава. А налет па да си ги носите неговите Pioneer.Остануваат во трајна сопственостт на клубот.

Затоа еден апел до тие што прокоментираа погоре демек: "и јас да сум не би ти позајмил слушалици,или не би те оставил да свириш на моја опрема и слично" - Тоа се вика КОЛЕГИЈАЛНОСТ! Сум соработувал со иљада луѓе и никој за ништо не ми замерил.Дали за туѓ грамофон,cdj,миксер или слушалици па дури и фајнл скреч и лаптоп. Не сум јас или билокој слезен од планина па да имаш од некој третман - Ејјј,не пипај ти тоа,не знаеш што е и како работи! Да де јас од руинирана и неурбанизирана средина сум,па првиот контакт го доживувам со фаќање на туѓи слушалици!

Значи,баткава го имам запознаено ЛИЧНО и знам кое копиле е во понашање и ароганција. Ако мисли дека е некој и нешто,тоа може да биде во некој локален скопски кафич со капацитет од 50 луѓе сосе персонал.За на други места НЕ. Јас лично сум видел кај што го гасат и од Колосеум.Журката мораше да заврши во 4,а овај не сакаше да гаси,сакаши да го продолжи сетот.Ете и таму има некој удел,ама кога во нешто претерува не го толерира никој.

Затоа,греота е шо завршил со неколку модринки,требало со глава искршена да го испратат!

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Уфффф....оти не паднал враце на едно местоооооо (не е битно кое)....лелелелееее...е тогаш ТВРДАМ со глава дека ќе завршел во Св.Еразмо! Да СКРШИ CDJ или миксер во сопственост на нечија дискотека? Се кладам дека ќе излезе со скршена глава. А налет па да си ги носите неговите Pioneer.Остануваат во трајна сопственостт на клубот.

Затоа еден апел до тие што прокоментираа погоре демек: "и јас да сум не би ти позајмил слушалици,или не би те оставил да свириш на моја опрема и слично" - Тоа се вика КОЛЕГИЈАЛНОСТ! Сум соработувал со иљада луѓе и никој за ништо не ми замерил.Дали за туѓ грамофон,cdj,миксер или слушалици па дури и фајнл скреч и лаптоп. Не сум јас или билокој слезен од планина па да имаш од некој третман - Ејјј,не пипај ти тоа,не знаеш што е и како работи! Да де јас од руинирана и неурбанизирана средина сум,па првиот контакт го доживувам со фаќање на туѓи слушалици!

Значи,баткава го имам запознаено ЛИЧНО и знам кое копиле е во понашање и ароганција. Ако мисли дека е некој и нешто,тоа може да биде во некој локален скопски кафич со капацитет од 50 луѓе сосе персонал.За на други места НЕ. Јас лично сум видел кај што го гасат и од Колосеум.Журката мораше да заврши во 4,а овај не сакаше да гаси,сакаши да го продолжи сетот.Ете и таму има некој удел,ама кога во нешто претерува не го толерира никој.

Затоа,греота е шо завршил со неколку модринки,требало со глава искршена да го испратат!
као прво у Colosseum не гасат според тоа кој праи глупости а кој не.ја ќе ти кажам примери шо биле прекинати у 4 саат.Markus Schulz,Hernan Catteneo,gareth Emery,Jerome Isma-Ae........значи не с епрекинати ради тоа туку зашо доаѓа полиција и прекинува се.
Друго у Клуб 69 коа е никифор има највеќе гужва (Зборам само за петоците).
Трето можда ти е криво шо ти не пушташ у тие кафичи и пред тие луѓе па затоа мрчиш.И за разлика од тие маалските dj-и никифор е каде каде подобар зашо си знае он шо пушта,си има свој стил,а не као тие шо се нарекуваат dj шо почињаат со Roger Sanchez,swedish house mafia,па преминуе на hip-hop и на крај да заврши со ПинкТв.
Затоа доста со глупостите дека бил канта и не знам шо друго.
Никифор и уше пар dj се шо вредат у македонија.
А тоа за опремата си остануе дека и ја не би дозволил да пушта некој на моја опрема(освен ако не ми е ептен близок соработник шо во случајов ти и никфор не сте):smir:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Чекај чекај... :pos: Он им ја искршил миксетата... устваи боља глупост имаше, он промоторот и газдата ги нарекол клошари, ги опцул, а овие опомена му дале... :pos2: :pos: :pos2: :pos:

Ако вас може цитатов шо го прочитав кај Диџеј Егзит да ве излаже мене не може. Прифаќам дека ги испровоцирал да го здрват од мавање, ама ова е даааалеку од вистината.

A

Alexander Nevsky

Гостин
Чекај чекај... :pos: Он им ја искршил миксетата... устваи боља глупост имаше, он промоторот и газдата ги нарекол клошари, ги опцул, а овие опомена му дале... :pos2: :pos: :pos2: :pos:

Ако вас може цитатов шо го прочитав кај Диџеј Егзит да ве излаже мене не може. Прифаќам дека ги испровоцирал да го здрват од мавање, ама ова е даааалеку од вистината.

Не е мој цитатот. Цитатот е од клубот:helou:.
И не е финтата за лажење:tapp: Ги знам повеќето од вработените и газдата на клубот. Јас ги нападав нив зошто тоа го направиле ама ете имало причина.Највеќе ме исфрустрира тоа што го турнал детето што го заменило,добро го знам и се дружиме.Имам познаници што биле во клубот таа вечер и ми кажаа дека зборел груби работи на микрофон.Така да се поклопува цела приказна.А ти ако не си се излажал и ако знаеш нешто како што се правиш дај просветли не кажи ја вистината бре мајка му .И зошто нема демант или изјава од Никифор:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom