VeS
.
- Член од
- 16 мај 2008
- Мислења
- 4.749
- Поени од реакции
- 2.355
Dobro konkretno ti nesi napaten/a od ucenje, ali si napaten/a od pisuvanje postovi na kajgana (12-13 iljadi)!
jas nemam podocnjaci od ucenje, ali znam polno koi imaat!
a ne e problem za 5 na onie koi se do vlasta.daleku od toa nastavnikot nesmee ni da kaze zbor zasto ako kaze prvo ima toj/taa i soprugot/soprugata da letaat od rabota.a ako smetaat deka toa ne e dovolno togas ke se javat na Latas (Sitel), Tomik (MTV) i Janko (burekcilnicata od Nasa TV) i ima narednite 2 meseci da bidat na udarni vesti ...
"Nastavnik primal korupcija"
"Novata akcija na MVR stavi zad resetki uste 1 nesovesen nastavnik"
...
moze i za pedofilija da go obvinata!
i ke dadat 50 denari na nakoe romce koe pred kamera ke tropa gluposti!
Не ми е јасно шо си се напатил толку,а си осмо одделение?
И јас ко бев осмо викав леле ајде гимназија све ќе се смени,подобро ќе е..поправедно.
Ни "п" од подобро и правда.
За пишењето петки во право си, ако татко ти е директор/доктор/министер/инспектор (кај мене) 50% од професорите го сакаат и му попуштаат за секоја нивна петка,но барем во мојот клас има многу исклучоци шо навистина не се фалат со татковото име и презиме и покрај то шо имаат можности да поминат полесно,сепак продолжуваат да учат.
Еден пример:
Лани оценката по англиски ми зависеше од тој ебан пола бод за 5ка,ама не ми пиша петка со образложение дека на матура се паѓало за пола бод,а повторно оценките на некои скокаја од 3ка на 4ка.
И шо требаше јас да напрам? Да зеам да се убијам?
Друго,не мојш да процениш чоек кој колку учел точно само од тоа колку напишал постови на кајгана ко за пример.
Ако тебе ти се потребни 3 саати да научиш две лекции,некој тие ги учи за помалку време,то е индивидуално.
Корупција постои и ќе постои.
Тоа го знајт и министерон за образование,ама нормално она на ТВ е сосема спротивно од вистинската слика за 90% од училиштата во Македонија.
Сакав да кажам,дека ништо нема да смениш.
Сите сме претрпеле неправдини и нервози со професори.
Прашања од општа култура да,мора да се знаат..ама ај прашај покрај толку многу од твојот учебник по хемија колку од тие прашања можиш да ги наречиш како "прашања од општа култура"?
, играј фудбал пред зграда(у маало), искачај петок-сабота, дреми во маало до 1-2 навечер, учи си тоа што ќе ти биде дадено за учење.... УЖИВАЈ ВО ЖИВОТОТ....