Судир меѓу полицијата и пазарџиите во Шутка

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не ја подржувам полициската акција, треба да ја оставиме сивата економија луѓето се борат да преживеат.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
^ А кој по кого маваше камења, полицајците или жителите на Шутка? И што со тоа што маваа камења постигнаа? пари ли некој им даде на тие кутри луѓе за тоа што испокршија комбињата? И зошто да трпат од нелегалната конкуренција оние кои поштено продаваат бренд за којшто платиле?

Епа д авидат специјалците дека многу се научија на стадион кога идат и кога ќе дигна тпендрек и сите комити се плашат и бегаат, сга видоја малку отпор што се прави навијачи и на снимката се виде немочта на полицијата па и самите полицајци камењата ги враќаа и ги фрлаа кон толпата.

п.с. дај боже да дојат навијачи од србија или од хрватска зашто нашава полиција тренира на кутрите комити кои бегаат од оваа единица и така нашиве полицајци не се добро тренирани :helou:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Заебете брендови заебете оригинали и остали глупости робата што се продава во шутка е истата таа како и во бутиците,сум имал прилика да гледам скопски газди на „Јаки Бутици“ како си ја зимаат робата на автобуска станица донесена со автобуси од бугарија, или турција и оп наредиот ден ја гледаш кошулата во бутик 5000 денари а кај баци 500 денари остајте давачки и остали срања, баци се вози со лада или 101 а газдата на бутикот си вози кола од 20 000 еу,доста со тие демагогии пошто ви реков лично ги имам видено и не само на автобуска туку и на илиенци во софија си пазарат роба, и после истата се товара во автобуси и се испраќа до граница каде што паланчани им ја пренесуваа дел по дел. Не се работи за ништо друго освен за алчноста на газдите на бутиците и никој да не ве лаже дека пошто плаќаат давачки затоа морало да има високи цени со 10 парчиња облека се подмируваат и давачки и придонеси и плати останатото им е чисто за во џебот а благодарение на баци сите се облечени почо баци гледа да извади за гол живот не гледа како фармерки од 200 денари да ги препродаде за 5000 или 7000 денари на баци мусе доста 300 ден заработка,јака борба против сива економија нема што АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ а цистерни керозин што влагаат, а на декларација нитро разредувач( нема царина ) оп после истиот тој керозин се точи како дизел гориво,за месо млеко и прехранбени производи да не збориме,алкохол и цигари тоа па више тие економија во економија црна што поцрна неможе да биде ама ај ние акција ке праиме у шутка

А

Ајсшутер

Гостин
Епа д авидат специјалците дека многу се научија на стадион кога идат и кога ќе дигна тпендрек и сите комити се плашат и бегаат, сга видоја малку отпор што се прави навијачи и на снимката се виде немочта на полицијата па и самите полицајци камењата ги враќаа и ги фрлаа кон толпата.

п.с. дај боже да дојат навијачи од србија или од хрватска зашто нашава полиција тренира на кутрите комити кои бегаат од оваа единица и така нашиве полицајци не се добро тренирани :helou:
А да па специјалците им беше тешко да ги средат овие коишто им беа собрано, дај не зборувајте глупости за 5 минути ќе ги средеа сите ако сакаа само финтава е што од овие насобраните 50+ % ќе имаа некакви физички повреди откако специјалците ќе ги средат ако сакаат. Виде и самиот што им се случи откако специјалците џитнаа солзавец а недај боже па тоа да беше гумени куршуми ќе видиш за 1 минута како ќе ги снема сите.

Инаку ја подржувам акцијава, некои луѓе плаќаат данок за тоа а сега овие да им го зимаат ќарот, нека се соберат повеќе нека отворат бутик па профитот нека го делат самите ако сакаат да земат нешто.

Член од
17 март 2008
Мислења
58
Поени од реакции
0
А да па специјалците им беше тешко да ги средат овие коишто им беа собрано, дај не зборувајте глупости за 5 минути ќе ги средеа сите ако сакаа само финтава е што од овие насобраните 50+ % ќе имаа некакви физички повреди откако специјалците ќе ги средат ако сакаат. Виде и самиот што им се случи откако специјалците џитнаа солзавец а недај боже па тоа да беше гумени куршуми ќе видиш за 1 минута како ќе ги снема сите.

Инаку ја подржувам акцијава, некои луѓе плаќаат данок за тоа а сега овие да им го зимаат ќарот, нека се соберат повеќе нека отворат бутик па профитот нека го делат самите ако сакаат да земат нешто.
Istoto prasanje ke ti go postavam i tebe dali tvojata obleka sto ja nosis e so brend

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Заебете брендови заебете оригинали и остали глупости робата што се продава во шутка е истата таа како и во бутиците,сум имал прилика да гледам скопски газди на „Јаки Бутици“ како си ја зимаат робата на автобуска станица донесена со автобуси од бугарија, или турција и оп наредиот ден ја гледаш кошулата во бутик 5000 денари а кај баци 500 денари остајте давачки и остали срања, баци се вози со лада или 101 а газдата на бутикот си вози кола од 20 000 еу,доста со тие демагогии пошто ви реков лично ги имам видено и не само на автобуска туку и на илиенци во софија си пазарат роба, и после истата се товара во автобуси и се испраќа до граница каде што паланчани им ја пренесуваа дел по дел. Не се работи за ништо друго освен за алчноста на газдите на бутиците и никој да не ве лаже дека пошто плаќаат давачки затоа морало да има високи цени со 10 парчиња облека се подмируваат и давачки и придонеси и плати останатото им е чисто за во џебот а благодарение на баци сите се облечени почо баци гледа да извади за гол живот не гледа како фармерки од 200 денари да ги препродаде за 5000 или 7000 денари на баци мусе доста 300 ден заработка

Апсолутно си во право тоа сакав и јас да кажам бидејќи имам информации и не сакам да спомнувам имиња ама од сигурни извори ви кажувам дека пола од таканаречените брендови се шијат во макеоднија а с елепат етикети дека се од познати фирми, тоа прво, второ се набавува роба која од познатите брендови имала некоја мала грешка, фалинка која не се примитеува, таа роба се набавува по мала цена а кај нас се продава како да ништо не и фали и ќарот е огромен.

така да и мене не ми е јасно што толкава акција морале да прават, освен што изгледа другите по некоја моја логика плаќаат корпуција и мито или рекет па нив не ги закачаат а мора пред јавноста да се покажува секоја влада дека се справува со криминалот али овде удрија на луѓето кои немаат леб да јадат.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Малку претерува полицијата, Нема ни економска логика целов муабет. Најверојатно државата ќе потроши повеќе пари за плати на џандарите, болнички лекувања нарушен имиџ, спорови во стразбур поради кршења на човекови права и пречекорување на полициски овластувања, социјална помош и други индиректни штети од интервецијата од колку што губи во ненаплатен ДДВ од пазарот во Шутка. А утре гарант ќе има полн пазар.
Интервенцијава е чист Економски и Правен Апсурд. :uvo:
Глупа Држава, Сиромав Народ.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
па и самите полицајци камењата ги враќаа и ги фрлаа кон толпата.
Од толпата фрчеа камења ко дожд, а еден полицаец се наведна и врати еден камен и мавале полицајците камења, пак полицајците виновни. Можда и требаше да остават да ги натепаат

Da te prasam jas tebe nesto dali oblekata sto ja nosis e so brend?
Во моментот носам пиџами бренд "ипотек" или така нешто. Не се познати, ама не се фалсификуван бренд да пише Адидас, а да се праени у некој подрум.

И да обично носам бренд. Пример си купувам маички исклучиво од едно место за кое знам дека се оригинали, не многу познат бренд ама барем се оригинали.

А шо докажуваш со ова?

C

cige

Гостин
Ајде бе вака сега да видиме и на БитПазар, таму дали смеат вака, а не на циганите нашле:tapp:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
во македонија целата брендирана оригинал облека се фејлери, во софија има многу магацини за таква облека затоа што секој светски бренд има продавници таму , рибок патики фејлер во софија купив за 5еу фејлер ( имаше навлезено малку воздух во пластичната фолија скоро неприметно и небитно ) во една скопска продавница истите патики само со ептен големи дефекти набавени во истиот магацин се продаваа по цена од 70 до 180 еу овде се тие превара

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Седи се виде дека не им беше лесно бидејќи овие од шутка мене ми личеја као грчки навијачи :helou:

И уште нешто, ваков отпор до сега имаат дадено само русите на фудбалска уткамица :helou:

Од толпата фрчеа камења ко дожд, а еден полицаец се наведна и врати еден камен и мавале полицајците камења, пак полицајците виновни. Можда и требаше да остават да ги натепаат

Во моментот носам пиџами бренд "ипотек" или така нешто. Не се познати, ама не се фалсификуван бренд да пише Адидас, а да се праени у некој подрум.

И да обично носам бренд. Пример си купувам маички исклучиво од едно место за кое знам дека се оригинали, не многу познат бренд ама барем се оригинали.

А шо докажуваш со ова?

Македонската фудбалска репрезентација да не носи оргинал пума дресови :pos2::pos2::pos2:

што не му отидат на хари специјалци? значи дрмаат таму каде што ....

Член од
17 март 2008
Мислења
58
Поени од реакции
0

А шо докажуваш со ова?
Znaeme li kolkava e kupovnata mok na makedonskite gragani dali sekoj moze da si dozvoli da nosi obleka koja sto e brend? Odi vo sabota ili nedela ke go vidis celo skopje i gragani od drugite gradovi pa i na golemo prodavnicite kupuvaat stoka i ja prodavaat potoa vo nivnite prodavnici so povisoki ceni. Sakam da ti kazam deka ne sme sposobni da kupuvame stvari so brend. Sekoj vo denesnicava gleda da si pomine poevtino.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Добро само мене ми е мерак што Ромиве се спротиставија и го јадеше полицијава?

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Znaeme li kolkava e kupovnata mok na makedonskite gragani dali sekoj moze da si dozvoli da nosi obleka koja sto e brend? Odi vo sabota ili nedela ke go vidis celo skopje i gragani od drugite gradovi pa i na golemo prodavnicite kupuvaat stoka i ja prodavaat potoa vo nivnite prodavnici so povisoki ceni. Sakam da ti kazam deka ne sme sposobni da kupuvame stvari so brend. Sekoj vo denesnicava gleda da si pomine poevtino.
Немаме пари не мора да купуваме познат бренд (Армани, Версаче) ништо страшно не е тоа. Ама акцијата не беше насочена кон продуктите кои не се познат бренд туку кои фалсификувале бренд или немаат никаков бренд

НЕ е ОК да земеш маичка обична и да и ставиш натпис армани и да ја продаваш ко таква. Нека стаат нивно лого не мора да копират.

А и не мора да значи дека ако е бренд ќе е изгор скапо. Има попусти има не толку познати брендови шо праат квалитетна, не многу скапа и интересна облека.

Има една стара вели сиромавиот купува два пати. Ќе земеш оригинал адидас патики ќе ги носиш цела година, ќе земеш некој Адидас праен во подрум во Турција ќе ги скинеш за три дена.

Kajgana Shop

На врв Bottom