Дали верувате во "Zeitgeist" движењето и неговата идеологија?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ова движење е како некој вид на религија, и содржи 400.000 припадници низ целиот свет.
Мало објснување на пример? Или се подразбира дека треба да знам што е Zeitgeist?!
Pa dokolku go imas gleano filmot, ke primetis deka ima vrska so filozofija i psihologija. Potocno so Psiholoskite igri na svetskite sili i psihologijata koja ja koristat svestenite lica da si go zbogatat gzot i da go prokontroliraat vernikot
Ги имам гледано двата дела не знам дали има трет, некои работи држат вода ама пак некои се надвор од здрав разум....
Zeitgeist (или од германски на македонски :временски дух) движењето е всушност движење кое има за цел да прати порака до светот да се освести и да реагира против „модерните робовладетели“ кои имаат за цел да завладеат со светот, освојувајќи го по патот на економијата.„Модерни робовладетели“ во денешниот свет според Zeitgeist се политичарите и банкарите од САД, но и од останатите земји кои спаѓаат во G10.И поентата на сетото движење е луѓето од целиот свет да се освестат и да превземат акција пред да биде предоцна.
А во самиот документарен филм се зборува и дека Христијанството е измислена религија, и дека всушност Исус денеска е всушност наследник на боговите кои биле во антиката, и даваат некакви споредби за тоа како Исус и останатите богови кои биле пред него имаат премногу сличности.Воскреснале на ист ден, после 7 дена воскреснале и.т.н.А што е најинтересното креаторот на документарниот ништо не спомнува пример за Исламот дека е измислена религија.
Се на се глупости, а искрено и не знам што бара темава на подфорум како што е „Философија и психологија“.Ова движење нема никаква допирна точка со овој подфорум.
Мало објснување на пример? Или се подразбира дека треба да знам што е Zeitgeist?!
Zeitgeist или во превод Духот на Времето .. искрено му се чудев.. и уште му се чудам за толкава храброст и жртва.. да објавиш вистини кои милениумски чувани ..или информации поради го ризикуваш животот..
:smir:
Искрено жал ми е за вас а вие продожете да им клечите и да се молите на луѓе кои единствено знаат за пари и моќ ...
и ги бидува за педофилија, самоубиства и перење мозок..