Отворена нова индустриска зона - Скопје 2

Најсвежи ми се кинезите.Кога сега слушам наместо како инвеститори,како туристи ќе иделе.Абе шалили смо се :pos2:
Туку стварно кај се кинезите на Бунарџик?
И хитман не ги брзај,едно дете ми рече:Ти ма да не сакаш преку ноќ!

французите онака предизборен договор за соработка со спец авиолет до кај нив - не се будали они да се трошат...

и она топтан делгација во силиконската долина ли беше...прајслес за меморандум што може по меил да се заклучли

види кај е грешката, освен поп треба да се викне друид оџа и бајач, ни требаат сите природни и натприродни сили

Абе и папата на Бунарџик да го клекнеме нема да помогне :))

Првата индустриска зона се преполни, неможеш игла да протнеш,па ајде сеа втора ке градат:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Абе ги нема више оние што продаваат костени, семки , сокчиња на плоштад и пред стадион !!!!!

Да не се они првите што ќе напраат сефте на Бунарџик 2 ?

Молам ако некој знае поише за нив и нивната инвестиција нека пише!!!

А да си напрајме плоштад на бунарџик?

Единствено оној кој не ја видел Бунарџиќ со свои очи може да каже дека ваквиот чекор е оправдан. Знаете ли колку бедно изгледа зоната ? Со само едно фабриче, згора на се на таблата на влезот исцртани се и фабриките на Џонсон Мети и на други останати кои наводно требаше да инстираат. ТРГНЕТЕ ЈА БАРЕМ ТАБЛАТА АЛООО, срамота !!!

Срамота значи , зошто ја уништуваат работливата земја , нека ја остават така барем селаните нека го пасат добитокот , сега ке ја асфалтираат ке ја газат , и на крај економска криза , нема инвеститори.

Да не е проколната оваа земја ?

Срамота значи , зошто ја уништуваат работливата земја , нека ја остават така барем селаните нека го пасат добитокот , сега ке ја асфалтираат ке ја газат , и на крај економска криза , нема инвеститори.

Да не е проколната оваа земја ?

Земја има колку ти душа сака за обработување и за пасење, само нема кој да обработува и да пасе... а инфраструкутура као таква мора да се изгради, еве пример некоја компанија реши да инвестира ( дај боже ) и она нема многу време за губење, треба да почне веднаш да гради, ќе чека ли да се изгради прво инфраструктура вода , струја, гас... нема шанси, ќе избега одма во друга држава од регионов

....................................види кај е грешката, освен поп треба да се викне друид оџа и бајач, ни требаат сите природни и натприродни сили

ne mi se veruva deka ke svrsi toa rabota, mora da se otide do kaj toa nekolkute od Irokezite koi se preostanati, tie bile poznati po toa sto nivniot dozdoven tanc bil najdelotvoren......moze ke mozat , ako ljubezno se zamolat , da go prepraat malku vo tanc za vrnenje investitori????
Ako ne drugo barem do sega nikoj ne probal, moze ke proraboti taa medicina....ne e loso nekoj da mi sepne na maliot nedoveten Samak da skokne do Mojave....( patem ovoj sigurno ne e od Samakovci....ne moze da bide be...i ne e loso Blagoja da se rasprasa kaj zenamu.....moze sea na ovie godini i ke mu priznae.... :)

Ти текнува на Џонсон Мети ???:pos2: Груевски: " Ќе се вработат 500 луѓе во првата година а во наредните 3 уште 1500 вработени". Бог да чува.:tapp:
А на Шише Џам ??? А на уште 50-тина други?

КАДЕ СЕ БЕ АЛОООО???

Единствено оној кој не ја видел Бунарџиќ со свои очи може да каже дека ваквиот чекор е оправдан. Знаете ли колку бедно изгледа зоната ? Со само едно фабриче, згора на се на таблата на влезот исцртани се и фабриките на Џонсон Мети и на други останати кои наводно требаше да инстираат. ТРГНЕТЕ ЈА БАРЕМ ТАБЛАТА АЛООО, срамота !!!
За среќа те зафркнале. Вториот пост ти е од пред 2 дена кога велиш стоела само таблата. Истиот ден ја отвориле фабриката. :pos2::pos2: Иако е смешно сепак е добро колку толку .

Британската компанија „Џонсон Мети“ денеска ја отвора својата фабрика во Технолошко-индустриската развојна зона „Бунарџик“. Стартот на производството официјално ќе го означи премиерот Никола Груевски.

Почетната инвестиција во фабриката е 34 милиони британски фунти. Ќе се користи светска технологија за производство на катализатори за контрола на емисии на гасови за возила на лесни и тешки дизел горива. Капацитетот на фабриката е 4 милиони единици годишно, a производството е наменето за европскиот пазар. Досега во фабриката се вработени 128 лица, со тенденција тој број, како и инвестициите да се зголемуваат.

Британската компанија „Џонсон Мети“ годишно остварува 12 милијарди долари приход и има 10.000 вработени во 50 земји.

По „Џонсон контролс“, ова е втора фабрика во економската зона Бунарџик. Се работи на реализација и на корејско-кинеската инвестицијата за производство на ЛЦД монитори.
ИЗВОР

Има помалку вработени од колку што би требало според договорот ама како и да е подобро од ништо.

Луѓе абе имаме ние мадиња да направиме нешто со Македонијава или не.
Овој не ду*и в лице и ни вели добро е за тебе, само вака ќе продолжам.
Или да направиме нешто или да бараме азил.Трето нема:kesa::kesa::kesa:

Уште ова и фалеше на македонија сега се е средено

Видете сега јас не би да ја должел многу....

само ПРОЦЕДУРАЛНО!!!!

ТИ СИ МАКЕДОНИЈАААААА!!!!
:vozbud::pos2:

Земја има колку ти душа сака за обработување и за пасење, само нема кој да обработува и да пасе... а инфраструкутура као таква мора да се изгради, еве пример некоја компанија реши да инвестира ( дај боже ) и она нема многу време за губење, треба да почне веднаш да гради, ќе чека ли да се изгради прво инфраструктура вода , струја, гас... нема шанси, ќе избега одма во друга држава од регионов
Абе остај се, треба на ред да чекаат инвеститорите, преголема заинтересираност. Бунарџиќ 1 празна индустриска зона а не пак и оваа, ама нели ние спремни да бидеме во случај да навалат инвеститорите. :)

Гради -кради?
Или пак, повеќе слободни зони од фабрики а и оние кои се по педесетина вработени и трошоцо на држвата поголеми од нивните плати?
Не не бидува и тоа е.Сите не прешишаа.Полека остануваме црна дупка на Балканот.До кога?:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom