Што се случило со Христовото тело?

• Креатор на темата Креатор на темата Чорбаџија
  • Време на започнување Време на започнување
Хахаахахахахахахахах , па ако има разлика зошто тогаш има ислам ?

Дојдете Христијани тогаш! :pos2:

ईसाई-को सदैव
Χριστιανισμό για πάντα
El cristianismo siempre
Il cristianesimo per sempre

Иса а.с не бил распнат и не бил воскреснат.

Старозаветните пророци со векови пред Исус да се роди пророкувале дека тој ќе биде распнат и дека ќе биде убиен заради гревовите на луѓето и дека потоа ќе воскресне.
Исус самиот претскажал дека ќе биде распнат и дека ќе воскресне.
Христовите ученици исто така посведочиле дека тој бил распнат и дека воскреснал.
Стотици христијани биле очевидци на воскреснатиот Христос и многумина од нив биле маченички убиени затоа што не сакале да се одречат од нивната вера во воскреснатиот Христос. (Зарем би умреле стотици христијани доколку не го виделе навистина воскреснатиот Христос?)
Исто така и објективни историчари (нехристијани!) од 1-2 век имаат запишано во своите записи дека Христос бил осуден од Пилат и убиен.

Зошто сметаш дека сите овие сведоци лажат, а единствено Мухамед ја кажува вистината? (башка Мухамед живеел 600 години после Христос)

Затоа што верувам во Куранот и научните чуда кои сите потврдуваат дека Мухаммед бил Аллахов пејгамбер.
Ајде ти кажи ми од каде ги знаел Мухаммед овие работи?
Гледај видео (истото што и Един го има поставено).
Е сега ако знае толку многу работи кои што се поврзани со науката, како да не знае за Исус ?

FireFly, тие "научни чуда" кои наводно ги има во Кyранот се општопозната исламска пропаганда и сите до едно ми се познати. Јас чесно сум ги истражувал едно по едно тие наводни "научни чуда" во Кyранот и сум се уверил дека тие воопшто не содржат никакви научни вистини, туку речиси во сите нив муслиманите ќе се фатат за еден збор и со големи реторички акробации и од тој збор прават цела наука. Но ако објективно и непристрасно се погледне тој збор и тој ајет (без изложување на исламската хипноза) ќе забележиш дека во него нема ништо научно, ништо што тогаш не било познато на науката.

Ако сакаш можеме едно по едно да ги разгледуваме тие "научни чуда" и ќе видиш дека во нив нема ништо научно, и покрај тоа што тие се филувани со еден куп слики, коментари, графици, равенки и што уште не. Но самите ајети читани во контекстот не содржат никакви научни вистини што тогаш не биле познати на остатокот од светот. Но, за да не бидам тука надвор од топикот, таа дискусија ќе ја продолжам на соодветната тема, а овде би продолжил во оваа насока.

Ако веруваш дека Мухамед ја кажувал вистината, тогаш што мислиш зошто сите останати Божји пратеници лажеле? Зошто на пример пророкот Исаија лажел дека Исус ќе биде неправедно осуден и дека ќе биде убиен за нашите гревови?
Зошто Давид лажел дека Исус ќе воскресне?
Зошто стотици христијани лажеле дека Го виделе Христос воскреснат и не се откажале од оваа вера и од ова сведочење дури и до нивната смрт? Јас разбирам некој да лаже заради некаква си лична придобивка, но не можам да разберам стотици Христијани да лажат притоа не добивајќи ништо (ниту слава, ниту моќ, ниту власт, ниту пари, ниту материјални нешта), туку само прогонство и маченичка смрт (распнување, бесење, спалување на клада, фрлање во арени во кои што биле живи изедувани од лавови).
Можеш ли да најдеш оправдана причина зошто овие христијани дозволиле да бидат маченички убиени заради својата вера, освен ако тие навистина не го виделе воскреснатиот Христос?

Библијата живее многу пред куранот така да , ќе нагласам дека тоа е лажно!!!

Библијата е вистината :)

Точно!Куранот е напишан неколку векови после Библијата,и голем дел од настаните опишани во Куранот се земени од Библијата.

Точно!Куранот е напишан неколку векови после Библијата,и голем дел од настаните опишани во Куранот се земени од Библијата.

Голем дел од настаните од Тората исто така се опишани во Библијата.

FireFly, Тората не е некоја посебна книга различна од Библијата. Тората е дел од Библијата. Тората се првите пет книги од Библијата (Битие, Излез, Левит, Броеви и Повторени закони). Тората исто така е позната и како Петокнижието (Пентатеух) или тоа Мојсеевиот Закон.

Dali nekogas ste razmislile deka treba da si postavite edno prasanje??
Sigurno ne

A prasanjeto znaci vaka... Dali navistina e zborime istina ili lagata ??

--- надополнето ---

Библијата живее многу пред куранот така да , ќе нагласам дека тоа е лажно!!!

Библијата е вистината :)

Sigurno biblijata laze
Za toa na site vi se molam deka treba da zemate i procitate KUR'AN
Za da znaete podobro za Isus hristos mislam "Isa a.s"
Kako i sto se deselo so nego a ne kako so mislite vie deka voskresnat

Разликата меѓу нас и Христијаните е таа што тие Бог го сметаат за жртва неспособен да се одбрани сам себе, а очекуваат да брани и штити други. Да немаше Ислам атеист ќе бев, ми се гади од самата помисла Бог жртва.

Ето, и мене ми се гади од крв и крвни жртви, па затоа Христос Богочовекот Е последната крвна жртва која ја познава и признава православната Црква. Христос доборволно отиде на крстот голготски и доброволно беше распнат, за целитот човеков род, за сечии гревови, вклучувајќи и гревовите од паганите и незнабожците, а ти онака „лагодно„ ја отфрлаш Христовата жртва!?

Напишано од ЕДИН
Разликата меѓу нас и Христијаните е таа што тие Бог го сметаат за жртва неспособен да се одбрани сам себе, а очекуваат да брани и штити други. Да немаше Ислам атеист ќе бев, ми се гади од самата помисла Бог жртва.

Другар ти малку си ги повркал лонците Христоас не е однесен на голгота да страда на сила туку доброволно тоа е голема разлика тој со личен пример ни покажува како треба да се љубиме еден со друг а за тоа дали е безпомошен прочитај у новиот завет кога му вика на еден од апостолите во моментот кога доѓаат евреите да го апсат врати го ножот во ножницата што мислиш дека јас неможам да го помолам бога и да ми испрати 12 легиони ангели н така нема да се исполни пишаното (прафразирано) значи ако нејкел да страда не морал ама сакал

Бајка???

Инаку на кој му е гајле каде отишло телото? Ионака во последно никој во ништо не верува, т.е. сите се прат дека веруваат, ама ако нема закон и онаа последна божја заповед што се почитува (мислам на не убивај) нема да се почитува... другото се е излезено од првичната замисла на авторот....

Убаво кажано а што е најважно и точно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom