Што се случило со Христовото тело?

• Креатор на темата Креатор на темата Чорбаџија
  • Време на започнување Време на започнување
Во дамнешни времиња сонцето престанало да се движи (било мртво) три дена па потоа продолжило (воскреснало).
Познато е дека кога Римските војници дошле по Исуса, го земале и од тогаш никој не го видел.
Дали господинот Павле помислил дека всушност сонцето е Исус, кое било мртво па воскреснало ? :) :) :)

Што се случило со Христовото тело?

Па сигурно обдукција не му правеле.. :toe:..

Во дамнешни времиња сонцето престанало да се движи (било мртво) три дена па потоа продолжило (воскреснало).
Познато е дека кога Римските војници дошле по Исуса, го земале и од тогаш никој не го видел.
Дали господинот Павле помислил дека всушност сонцето е Исус, кое било мртво па воскреснало ? :) :) :)

Вака сеа, господинот Павле не бил роден кога Исус бил распнат на крстот, тој не го познавал Исус и затоа немој да велиш дека нешто навидум му се причинило. Тој бил гонител на христијаните, потекнувал од филозофско семејство, бил многу учен. Христос му се јавил на патот и го прашал зошто го гони. Ова видение дало пресврт во неговиот живот.
Неговата мисија е света, зошто им дал вера на многу незнабошци.
Умрел во тешки маки 68-69 година.
Затоа немој уште еднаш со истата теорија која е резултат на твоето размислување или твојата вера, незнам.

Вака сеа, господинот Павле не бил роден кога Исус бил распнат на крстот, тој не го познавал Исус и затоа немој да велиш дека нешто навидум му се причинило. Тој бил гонител на христијаните, потекнувал од филозофско семејство, бил многу учен. Христос му се јавил на патот и го прашал зошто го гони. Ова видение дало пресврт во неговиот живот.
Неговата мисија е света, зошто им дал вера на многу незнабошци.
Умрел во тешки маки 68-69 година.
Затоа немој уште еднаш со истата теорија која е резултат на твоето размислување или твојата вера, незнам.

Па кој рече дека господинот Павле бил присутен? Тој во библијата го запишал својот став долго после смртта на Исус. А тоа појавување на патот зарем не било сонцето ?

Не било сонцето мртво туку земјата прекинала да ротира , ова може да се поврзе со 2012 , ама нема везе.
Втора работа ти мислиш дека имаш ексклузивно право на тајните за религиите .
Си се заебал .

Не било сонцето мртво туку земјата прекинала да ротира , ова може да се поврзе со 2012 , ама нема везе.
Втора работа ти мислиш дека имаш ексклузивно право на тајните за религиите .
Си се заебал .

Кои тајни бе чоек го кажувам она што го имам најдено за историјата на христијанството. Не тврдам дека е точно.Таука дискутираме, изнесувам свое мислење, не сакам никој да убедувам дека е во криво.
А ти врати се Ошо те барал слушам:helou:

Па кој рече дека господинот Павле бил присутен? Тој во библијата го запишал својот став долго после смртта на Исус. А тоа појавување на патот зарем не било сонцето ?

Прво велиш дека Павле го видел кај што воскреснал три дена после смртта.
Сега велиш дека после незнам колку години му се појавил на патот и му зборувал, но тоа не бил Исус туку сонцето.

не знам од каде читаш за историјата на христијанството, но дефинитивно има тука нешто шо не штима.Поздрав

Прво велиш дека Павле го видел кај што воскреснал три дена после смртта.
Сега велиш дека после незнам колку години му се појавил на патот и му зборувал, но тоа не бил Исус туку сонцето.

не знам од каде читаш за историјата на христијанството, но дефинитивно има тука нешто шо не штима.Поздрав

Јас никаде не напишав дека тоа се случило 3 дена после смртта на Исус. Тоа господинот Павле подоцна така го запишал.

Кои тајни бе чоек го кажувам она што го имам најдено за историјата на христијанството. Не тврдам дека е точно.Таука дискутираме, изнесувам свое мислење, не сакам никој да убедувам дека е во криво.
А ти врати се Ошо те барал слушам:helou:
Кој ти кажа?

Исто тоа што се случило со кое било човечко тело!:helou::helou::helou::helou::helou::helou:

И отишол ваљда у рајот, рајт?
И сосе тело отишол?
Пошо ја мислев дека ако идеш у рај или у пекол, иде само душата..телото под земја, или се претвара во прав пак, нели?

ГО ЈАДААААААААААААТ БУБИИИИШАРБИИИ !!!

ГО ЈАДААААААААААААТ БУБИИИИШАРБИИИ !!!
covekot od sekogas bil nesuguren neverliv , i nerazumen , takov i ke ostane, bez navredlivost go velam ova, nesiguren ,zasto nema vera i doverba prvin vo sebesi , pa vo drugite a kamo li vo boga,ne veruva vo boga oti ne go videl , i za nego e apsurdno tvrdeneto i vistinskite nastani od biblijata , gi narekuvai prikazni, bezmisleni, i nerazumen , lakom itar, i zol , koj sekogas gleda da se digne nad drugite i toj da bide prv vo se

svetlinata koj mu se javila na patot kon damask, , togas cul glas koj mu rekol zosto me gonis , glasot na isusa,

covekot od sekogas bil nesuguren neverliv , i nerazumen , takov i ke ostane, bez navredlivost go velam ova, nesiguren ,zasto nema vera i doverba prvin vo sebesi , pa vo drugite a kamo li vo boga,ne veruva vo boga oti ne go videl , i za nego e apsurdno tvrdeneto i vistinskite nastani od biblijata , gi narekuvai prikazni, bezmisleni, i nerazumen , lakom itar, i zol , koj sekogas gleda da se digne nad drugite i toj da bide prv vo se
Би сакал само да те дополнам,таков ќе остане се додека барем еден човек не се измени и не ја прифати својата понизност и малост не само пред Господа туку пред милијарди милијарди други свесни суштества.

Седнал оддесно до Бога...???
Бог кај седел...???
На стол, на кревет...

Не примам непознати импланти во моето тело.
(малку офтопик) Пашиња земите прочитајте некое писание и не тресите зелени, неам ништо против вас ама не можам да ги сватам оние што јадат на секоја тема а не прочитале ништо , не дека се прам некоја начитана или слично ама нели е глупаво да пишувам во подфорум копјутери или софтвер а врска да немам од тоа? и затоа не постирам ништо таму, е обратното го прават овде еден куп дечиња или оние што се чуствуваат како такви своите сваќања кои не влечат корен од никаде ги вагаат па уште плукаат по Бога , своите гневни фрустрации од заебаниот живот му ги префрлаат на господ..
Ама господ не е играчка а тие љубат да го направат како таков и само редат измишљотини до кој степен некогаш не ми се верува како нивото на свеста им дозволува да бидат толку затуцани а затуцаноста да ја издигаат на пиедестел и закоравено да се тепаат за неа ...

Одговорот на прашањето е повеке од јасен зошто го има во библијата каде целата вистина е напишана...

Христовото тело воскреснало на третиот ден од неговото распнување. Нели им се појавил на најблиските ученици (најнапред на две жени),за потоа и на голем дел од Ерусалим...Библијата сведочи дека после 40 дена поминати на Земјата тој се вознесол на небото.Во никој случај римските војници не го украле телото,бидејќи доколку го украле тие ќе се пофалеле пред светот дек Исус кој пред смртта тврдел дека ќе воскресне,е само мртов (затоа таквата веројатност отпаѓа од старт).
Библијата е сепак книга,меѓутоа во повеќе наврати (директно или индиректно) науката ја потврдува како веродостојна (особено историјата).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom