прочитај ја Вероника реши да умре - Пауло Коелјо.Нема ништо што ме прави среќна... Јас сакам кога сите се радуваат или слават нешто да си тагувам... Најубаво ми е така... Не можам да најдам нешто што ќе ме направи среќна... И да се израдувам за нешто, пак чувствувам голема празнина.. Не може да се пополни... Јас мислам животот нема смисла...
Само шмек и секс! Шмекај секојдневно мужи и еден по твој вкус ќе се закачи! Покрај шмекот после ќе се деси уште поубава ствар а тоа е сексот! Откако ќе го завршиш ова ти среќна и насмеана ќе пишеш Е сега навистина можам да живеам!Нека ме однесе ветер... Нека ме одвее... Нека ме развее... Не можам повеќе ни секунда да издржам...Не ми се живее...Животот е досаден... Исто па исто... 3 години не ми поминува... Оваа празнина...
Јас цело време се обидувам и не можам да најдам една причина зошто да живеам...??? Нема причина... Да живеам
Види низ тој период кој што ти сега несомнено поминуваш сме поминале сите низ животот затоа животот има успони и падови во тешките моменти треба да истраеме , секогаш кога ќе ми е тешко во животов се присеќавам на оваа реченица во филмот секој ден е борба секој ден од различен од другиот зошто си толку депресивна млада си целиот живот е пред тебе залубувањето ќе ти дојде кога ти најмалку очекуваш само треба повеќе да се движиш да се дружиш, е ако гледаш така мене денот ми почнува со работа па дома па учење а ми се излегува ептен :smir:, ќе видиш колку ќе ти биде поразличен животот кога ќе се залубиш ќе леташ во облаци :smir:, ее до бракот има време се во животот ќе ти се случи спонтано која е убавината ако се тоа ти се случи наеднаш никаква сум била и јас вака како тебе разочаран во лубовта ама се поминува со тек на време :smir:, мисли позитивно секој ден и да видиш колку ќе ти се смени животот
--- надополнето ---
разговорот е најдобар лек за тоа не ти треба психијатар :smir:Принцезата без навреда ама најдобро е да си посети психијатар
Па во својот пост си имаш наведено причина да живееш.. Значи земај ранецот, пари, пасошот и шетај по светот..Јас цело време се обидувам и не можам да најдам една причина зошто да живеам...??? Нема причина... Да живеам за еден ден да створам фамилија, да имам деца... Тоа ли е причина... Не сакам да имам деца...Не чувствувам никаква љубов кон мали деца ама баш никаква...Јас не знам кога последен пат сум се заљубила и воопшто не знам дали чувствувам љубов кон некого...Сакам да се заљубам ама не можам... Мојот живот некогаш си го замсилував како авантура, сакав само да патувам и да се забавувам, ама сега гледам ни тоа нема смисла... Ништо нема смисла... Не постои нешто што може да ме направи среќна да ме израдува... Потполно изгубив воља за живот... Ништо не ми е интересно, се ми е сеедно... Не можам да се замислам во брак...Не можам да се замислам како авантуристка... Каква смисла има животот...??? Да учиш, да работиш, да имаш пријатели... Ама зошто сето тоа нема смисла некако...
Кои се вашите причини, зошто вие живеете...???
Okay, Mr. Garrison.Се знај: оргазам, дроги и музика. Доволна причина мкееееј...доволна
Додека играш кошарка или шеташ со пријателите уживај во тие моменти на среќа и не размислувај за таа празнина во иднинатаРаботите како играње кошарка, прошетки со пријатели, дружење итн. те прават среќен во тој момент, но потоа повторно доаѓа таа празнина