Причина за живеење...

PrincezZ

Death It's Only The Begin
Член од
25 март 2010
Мислења
123
Поени од реакции
9
Јас цело време се обидувам и не можам да најдам една причина зошто да живеам...??? Нема причина... Да живеам за еден ден да створам фамилија, да имам деца... Тоа ли е причина... Не сакам да имам деца...Не чувствувам никаква љубов кон мали деца ама баш никаква...Јас не знам кога последен пат сум се заљубила и воопшто не знам дали чувствувам љубов кон некого...Сакам да се заљубам ама не можам... Мојот живот некогаш си го замсилував како авантура, сакав само да патувам и да се забавувам, ама сега гледам ни тоа нема смисла... Ништо нема смисла... Не постои нешто што може да ме направи среќна да ме израдува... Потполно изгубив воља за живот... Ништо не ми е интересно, се ми е сеедно... Не можам да се замислам во брак...Не можам да се замислам како авантуристка... Каква смисла има животот...??? Да учиш, да работиш, да имаш пријатели... Ама зошто сето тоа нема смисла некако...

Кои се вашите причини, зошто вие живеете...???

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Принцезо , ти ми делуваш депресивно.. и тоа изгледа подолго време те држи ..

Причината за живот е едноставна . Биди среќен , најди си ја среќата . Прави го тоа што те прави среќен , тоа е според мене површно , целата смисла на животот.

PrincezZ

Член од
25 март 2010
Мислења
123
Поени од реакции
9
Принцезо , ти ми делуваш депресивно.. и тоа изгледа подолго време те држи ..

Причината за живот е едноставна . Биди среќен , најди си ја среќата . Прави го тоа што те прави среќен , тоа е според мене површно , целата смисла на животот.

Нема ништо што ме прави среќна... Јас сакам кога сите се радуваат или слават нешто да си тагувам... Најубаво ми е така... Не можам да најдам нешто што ќе ме направи среќна... И да се израдувам за нешто, пак чувствувам голема празнина.. Не може да се пополни... Јас мислам животот нема смисла...

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Нема ништо што ме прави среќна... Јас сакам кога сите се радуваат или слават нешто да си тагувам... Најубаво ми е така... Не можам да најдам нешто што ќе ме направи среќна... И да се израдувам за нешто, пак чувствувам голема празнина.. Не може да се пополни... Јас мислам животот нема смисла...
Е во таа реченица не верувам .. гарант има нешто ..

размисли малце подобро .. секој човек има нешто такво што го прави среќен.. можда не си го само нашла..

PrincezZ

Член од
25 март 2010
Мислења
123
Поени од реакции
9
Нека ме однесе ветер... Нека ме одвее... Нека ме развее... Не можам повеќе ни секунда да издржам...Не ми се живее...Животот е досаден... Исто па исто... 3 години не ми поминува... Оваа празнина...

PrincezZ

Член од
25 март 2010
Мислења
123
Поени од реакции
9
Prifati go Islamot, najnova religija e, plus gledam najmnogu se interesiras za nego.

Mojata pricina za ziveenje e samoto ziveenje i ljubovta!
Jas se baram preku zborot, pesnite, prozata i ljubovta!

Не знам што е тоа љубов... Се заљубувам и одљубувам во рок од 1 недела... Што има тука интересно...??? Една недела после досадно...

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Нека ме однесе ветер... Нека ме одвее... Нека ме развее... Не можам повеќе ни секунда да издржам...Не ми се живее...Животот е досаден... Исто па исто... 3 години не ми поминува... Оваа празнина...
Tи кажав .. хронична депресија .. немај гајле има лек и за тоа :smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како може да нема ништо што те прави среќна кога тука велиш дека сакаш
кога сите се радуваат или слават да тагуваш. Епа тагувај, шо, кога тоа те прави среќна сепак, нема да ти се меша никој :)

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Среќата.
Најди ги работите што те прават среќен. Никогаш не ги слушај осудувањата од општеството, тие не знаат што е најдобро за тебе, тие не знаат што те прави среќен.
Пронајди ги работите што те прават среќен и живеј!

Кога сме деца не ни треба посебна причина за да бидеме среќни. Се како што растеме бараме причина и причина за тоа. Затоа е и причина зошто секој би сакал да биде вечно дете.

Ме прави среќен.. играњето кошарка (не сум најдобар во тоа, но важна е среќата) ,творењето (ме опушта) , минување на време со личности што ми значат (нивната среќа, највеќе!!) .

Ме прават и многу мали работи доста среќен. Насмевка, почит, внимание од другите.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
...самиот живот ми е причина за живеење! Светот и ЉУБОВТА. За да те сакаат, мораш прво ти да сакаш и да дадеш љубов. Пробај да ги сакаш најмалите работи, пробај да го сакаш секој нов ден и секое ново утро, секој сончев зрак, луѓето околу тебе! Кога ќе почнеш да вреднуваш се што е околу тебе и кога ќе почнеш да го сакаш животот и животот ќе почне да те сака тебе! :wink:

In life... you only get what you give. :smir:

Викиче

Sarcasm is my best friend
Член од
27 ноември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Јас цело време се обидувам и не можам да најдам една причина зошто да живеам...??? Нема причина... Да живеам за еден ден да створам фамилија, да имам деца... Тоа ли е причина... Не сакам да имам деца...Не чувствувам никаква љубов кон мали деца ама баш никаква...Јас не знам кога последен пат сум се заљубила и воопшто не знам дали чувствувам љубов кон некого...Сакам да се заљубам ама не можам... Мојот живот некогаш си го замсилував како авантура, сакав само да патувам и да се забавувам, ама сега гледам ни тоа нема смисла... Ништо нема смисла... Не постои нешто што може да ме направи среќна да ме израдува... Потполно изгубив воља за живот... Ништо не ми е интересно, се ми е сеедно... Не можам да се замислам во брак...Не можам да се замислам како авантуристка... Каква смисла има животот...??? Да учиш, да работиш, да имаш пријатели... Ама зошто сето тоа нема смисла некако...

И ако немаш причина да живееш сметаш дека е подобро да те нема?
Заради некоја причина ти си се родила на овој свет. Не викам дека во животот на сите им цветаат рози. Тешко е да се живее. Еден ден си горе, утре си долу. Ама и тоа е убавината на животот. Учиш да бидеш посилен, поцврст и низ сето тоа се обидуваш да дознаеш зошто живееш. Се обидуваш да пронајдиш што те интересира, што те прави среќен.
Очигледно ова е тежок период за тебе поради икс причини и затоа размислуваш вака. Се надевам ке помине за брзо.
Излези со луѓе кои ти се блиски , луѓе кои знаат да те насмеат и обиди се барем на момент да заборавиш на проблемите и на тоа дали има причина да се живее или не.

А што се однесува до мене јас сметам дека се се случува со причина , па така и моето раѓање. Сум знаела порано да се жалам и да велам нема смисла моето постоење, но сфатив дека нема цел таквото размислување. Тука сум. Живеам! Епа, ке се обидам тоа да го направам најдобро што можам. Што следува потоа , ќе видиме :)

Член од
6 јануари 2010
Мислења
248
Поени од реакции
54

abe vidi sea te chitam i se chudam ja mlada zenska a vakov muabet be e sea vikas vise nema smisla pa ima be sex televizija gleaj go hajlender pa ce viis pa onda fudbal imas evo mene me usreci borusija pa sea ce si naes decko ce si praite rabota pa ce si naes tim da navijas koa ce daat gol pa ce jades skara pivo ce pies ce viis ima smisla u zivot ali ako niso od ovie stvari ne te radue so znam striko mi ima nekoi drogi po doma so da ti kazam ne ocajavaj ali ima nada be

PrincezZ

Член од
25 март 2010
Мислења
123
Поени од реакции
9
И ако немаш причина да живееш сметаш дека е подобро да те нема?
Заради некоја причина ти си се родила на овој свет. Не викам дека во животот на сите им цветаат рози. Тешко е да се живее. Еден ден си горе, утре си долу. Ама и тоа е убавината на животот. Учиш да бидеш посилен, поцврст и низ сето тоа се обидуваш да дознаеш зошто живееш. Се обидуваш да пронајдиш што те интересира, што те прави среќен.
Очигледно ова е тежок период за тебе поради икс причини и затоа размислуваш вака. Се надевам ке помине за брзо.
Излези со луѓе кои ти се блиски , луѓе кои знаат да те насмеат и обиди се барем на момент да заборавиш на проблемите и на тоа дали има причина да се живее или не.

А што се однесува до мене јас сметам дека се се случува со причина , па така и моето раѓање. Сум знаела порано да се жалам и да велам нема смисла моето постоење, но сфатив дека нема цел таквото размислување. Тука сум. Живеам! Епа, ке се обидам тоа да го направам најдобро што можам. Што следува потоа , ќе видиме :)

Си имала ли некогаш ваква депресија, да губиш воља за живот, да мислиш дека животот нема смисла...???

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Си имала ли некогаш ваква депресија, да губиш воља за живот, да мислиш дека животот нема смисла...???
Ok, enough.

Да, сите сме имале падови и врвови во животот. На сите им се случува да одат во екстреми, да се најдат на врвот на било кое животно поле па да паднат до дното. Ама да му се сневиди, млада си, животот е пред тебе, никогаш не се знае што те чека во него. Разочарана си можеби периодов, очајна, депримирана, ама треба да си викаш во себе дека ќе помине, дај си поттик за понатаму.

Знај дека причините кои се виновни за ова твое страдание да го наречам, ќе те направат само посилна во животот. Ајде, развесели се :)

Kajgana Shop

На врв Bottom