Divider
Seraphim
Jas ne gledam pricina za ziveenje koga so sekoj den se poblisku sme do svojata smrt. Znaci sto i da pravime, poleka umirame, akio e toa krajniot dostrel, zosto predvreme da ne ja postigne celta?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Почни да го живееш животов девојко имаш уште долг пат пред тебе!:smir:Дадена ти е прилика да уживаш на Земјата. Да ја почувствуваш љубовта, топлината и добрината на оние кои искрено ти значат.
Не го отрфлај тоа. Биди исполнета од фактот дека дишеш и дека има некој на кој му претставуваш богатство.
Дури и во најтешките моменти во животот, се наоѓа по некоја светлка да ни го осветли патот. Ако не ти се чека, биди си сама на себе светлина. Верувај во себе и своите способности.
Oва ми се допаѓа... Наместо да губиш време разглабајки ја смислата на животот кој го живееш постави си цели и живеј го животот за нив.Зашо уствари треба да ја барам причината за живеење? Кога можам сам да ја создадам, во секој случај, животот е мој, јас одлучувам што ќе биде со мене.
Oва ми се допаѓа... Наместо да губиш време разглабајки ја смислата на животот кој го живееш постави си цели и живеј го животот за нив.
Или пак едноставно живеј си од денес за утре без премногу филозофија и главоболки од многу размислувања на тема "причина поради која сум жива" бидејки сепак си жива а причината можеби и допрва ќе дојде.
:smir:
Не знам што е тоа љубов... Се заљубувам и одљубувам во рок од 1 недела... Што има тука интересно...??? Една недела после досадно...
Јас цело време се обидувам и не можам да најдам една причина зошто да живеам...??? Нема причина... Да живеам за еден ден да створам фамилија, да имам деца... Тоа ли е причина... Не сакам да имам деца...Не чувствувам никаква љубов кон мали деца ама баш никаква...Јас не знам кога последен пат сум се заљубила и воопшто не знам дали чувствувам љубов кон некого...Сакам да се заљубам ама не можам... Мојот живот некогаш си го замсилував како авантура, сакав само да патувам и да се забавувам, ама сега гледам ни тоа нема смисла... Ништо нема смисла... Не постои нешто што може да ме направи среќна да ме израдува... Потполно изгубив воља за живот... Ништо не ми е интересно, се ми е сеедно... Не можам да се замислам во брак...Не можам да се замислам како авантуристка... Каква смисла има животот...??? Да учиш, да работиш, да имаш пријатели... Ама зошто сето тоа нема смисла некако...
Кои се вашите причини, зошто вие живеете...???