Која боја на кошула одговара на црно сако?

• Креатор на темата Креатор на темата element_xxx
  • Време на започнување Време на започнување
Со плава ќе бидеш као чувар во пошта
со бела као келнер
со розева - сељак
црвена не

Ја да сум ќе стаам бордо. Темна нијанса. Немој некоја ептен светла.

Се сложувам во целост.:smir:

Зависи
roger-moore-james-bond-c10101933.jpg

Овој дури и лептир машна стаил па не изгледа на келнер.
*може е до пиштолот, купи си пиштол!

Види сеа... не се сите Роџер Мур. Он може да пројде со лептир машна секој ден ама нормален човек само на први април или на работа у кафана.

Види брат, ова е сериозна тема, и ќе морам да те замолам и ти да бидеш сериозен на неа.

Онтопик: Значи, модните дизјанери сметаат дека не на секого му стои црно сако, односно, момче, треба прво да бидеш сигурен дали ти стои црно сако, а потоа да избереш сако кое е во тренд и шема во оваа пролет-лето колекција.
На панталони и сако, патики не стојат, стојат убави кондури. Патики и панталони ти е како атлетичар во костум за капење.
Секако, околу комбинирање на боите имаш цела наука и филозофија, неможе тук така секој да комбинира бои како ќе му текне.
Мој искрен совет е да се консултираш со некој од нашите реномирани модни дизајнери околу изборот на бои....

Da brat se slozuvam ne odat patiki ke gledam da zemam nekoj kondur-patiki, ima edeni vo springfield mnogu dobri samo ako mzoes da mi kazes kaj mzoam da najdam sako poso prosetav niz gradov i nigde nemozam da najdam crno strukirano kratko sako site se dolgi ili pak imase vo springfield i vo bitsiani kratki ama sivi i teget.....?????

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=6139&page=25

тука зборевме за една продавница... може ќе те заинтересира...

Druze kako so procitav na linkot ima samo kosuli i pantoloni ili se lazam???
Daj ziti se kazi ako ima sakoa da otidam da vidam sto ima:D??

Има и сакоа, само што никој не беше за тоа заинтересиран, па затоа не ги спомнавме :)

bitsiani.png

Само малце згрешив во заокружувањет, куќата погоре десно е... Ќе видиш, на големата кривина вртиш десно, и после 20 метри имаш едно баракче пишува Кондураџија и во куќата лево се наоѓа, ако не праша го кондураџијата ќе ти каже он:smir:

bitsiani.png

Само малце згрешив во заокружувањет, куќата погоре десно е... Ќе видиш, на големата кривина вртиш десно, и после 20 метри имаш едно баракче пишува Кондураџија и во куќата лево се наоѓа, ако не праша го кондураџијата ќе ти каже он:smir:

Druze izvini ama ne te razbrav mi zboris za krivinava kaj ovie 6te zgradi ili za taa sto e pogore sto e na glavna???

На главната кривина:smir:

Едит: Не сум згрешил, добро сум ја заокружил :smir:

Ејј не знам точно, али до 8 сигурно работи...

Па на црно иде све. Али и во црно може да има боја, значи црната боја е составена од сите бои еднакво по 100%. Ако имаме состав на црно добиено од 20% сина, 20% жолта и 60% црвена (нели гледаме основни бои) ке добиеме пак црна, али ако ја доближиме до црна составена од: 33% црвена, 33% жолта, 33% плава, ке видиме разлика во нијанса на црната. Така да ако ја земеме црната од првиот пример со 60% црвена, тогаш ке треба да искомбинираме со други црвени нијанси или црвено-црни (вишња) боја. Ако има во црната 50-60% плава тогаш ке искомбинираме со модра (виолетова) боја или плава небо боја. Пример у гардероба зелена и жолта идат зашто и во двете бои има 50-100% жолта и како комбинација убаво е на вид не е нападно а има контраст.
Мислам ако ме разберете :)

Ако се движиш како келнер е не како мангупче ќе изгледаш на келнер...

Јас најчесто се движам паралелно со површината на земјата и со тоа претставувам прицврстен ниско со земјата па следбено на тоа јас сум приземјен човек.

Он-топик - Кошулата е скоро античко модно парче и како такво претставува исконска поврзаност со минатото, нешто што нашава влада го форсира во последно време. Затоа би посакал акција од нашава влада - "Кошула за секое дете, со сонценце" со кое би им се вратил патриотизмот на овие изгубени генерации во транзицијата. Бојата на таа кошула не мора да е многу битна за децата, се додека е покриена со квалитетно сако со Сонценце, наше производство. За наше добро - купувајте наши кошули и сакоа, зашто патриотизмот е поважен од модата.

Јас најчесто се движам паралелно со површината на земјата и со тоа претставувам прицврстен ниско со земјата па следбено на тоа јас сум приземјен човек.

Он-топик - Кошулата е скоро античко модно парче и како такво претставува исконска поврзаност со минатото, нешто што нашава влада го форсира во последно време. Затоа би посакал акција од нашава влада - "Кошула за секое дете, со сонценце" со кое би им се вратил патриотизмот на овие изгубени генерации во транзицијата. Бојата на таа кошула не мора да битно многу битна за децата се додека е покриена со квалитетно сако со Сонценце, наше производство. За наше добро - купувајте наши кошули и сакоа, зашто патриотизмот е поважен од модата.

Види, јас секако би се сложил дека патриотизмот е поважен од модата, но сепак ова е Мода и Убавина катче, па да се држиме на темата.
Зошто? Таа патриотска кошулка со сонценце би можела да биде во тек со најновите модни достигнувања, најновите модни трендови.
Би можел да биде навистина шик, и да направи бум на македонскиот пазар. Навистина би било интересно секојдневно да гледаме деца со нашето патриотско сонце изгравирано на нивната тренди облека.

Види, јас секако би се сложил дека патриотизмот е поважен од модата, но сепак ова е Мода и Убавина катче, па да се држиме на темата.
Зошто? Таа патриотска кошулка со сонценце би можела да биде во тек со најновите модни достигнувања, најновите модни трендови.
Би можел да биде навистина шик, и да направи бум на македонскиот пазар. Навистина би било интересно секојдневно да гледаме деца со нашето патриотско сонце изгравирано на нивната тренди облека.

bradpittshirt203x300.jpg

Еве пример за добра кампања со сонценцето наше.

Инаку патриотското не мора да значи дека не е дел од најновиот моден крик во светот. Напротив, во последно време, се повеќе модни креатори се враќаат кон основите на минатото. Зашто и ние да не сме дел од тоа?

bradpittshirt203x300.jpg

Еве пример за добра кампања со сонценцето наше.

Инаку патриотското не мора да значи дека не е дел од најновиот моден крик во светот. Напротив, во последно време, се повеќе модни креатори се враќаат кон основите на минатото. Зашто и ние да не сме дел од тоа?

Се сложувам со тебе, зашто и ние да не сме дел од тоа?
Но каде е сакото во сето ова?
Јас мислам сонцето да се стави на сакото не на кошулата, црно сако со црвено-жолто знаме. Боите совршено се уклопуваат доколку носиме црни лаковани чевли со црвен ѓон. Сепак, треба и малку весели бои, не треба да личиме како да одиме на погреб побогу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom