- Член од
- 6 јануари 2010
- Мислења
- 1.120
- Поени од реакции
- 104
Кој дел од "Бог е хардкор" - напишано во контекст на твојата изјава, не го сфати?Што побогу ?
Кој дел од "Бог е хардкор" - напишано во контекст на твојата изјава, не го сфати?Што побогу ?
Кој дел од "Бог е хардкор" - напишано во контекст на твојата изјава, не го сфати?
Кај виде дека го навредив?Немој да навредуваш па нормално дека е строг зар ќе дозволи Бог да го напаѓаме без да не казни свесно или несвесно ?
Кај виде дека го навредив?
Ти рече (цитирам):
А за неверниците имам чуено дека Господ никогаш нема да ги просветли да поверуваат, само некои од нив. Бидејќи тие се тврди кон Бога затоа е и тој тврд кон нив.
Ја констатирав дека е хардкор. Затоа што ти го рече истото.
Ако моето е навреда, тогаш е и твоето.
Разликата меѓу мене и тебе е, што јас всушност, не сум верник.
А за кој Бог праиме муабет ?Твоето е навреда бидејќи рече хардкор а моето добро кажува дека има казна од Бога за грешните души тоа ли е навреда ?
Не смееш така да зборуваш за Бога со таков речник
А за кој Бог праиме муабет ?
ХардКор е навреда?!Твоето е навреда бидејќи рече хардкор а моето добро кажува дека има казна од Бога за грешните души тоа ли е навреда ?
Не смееш така да зборуваш за Бога со таков речник
ХардКор е навреда?!
Па да му го кажеш тоа на било кој денес, во истиот момент ќе се напали ко млад мајмун пред парење.
Ти рече дека е тврд кон оние кои не веруваат во него. Од тука следува тоа дека е хаце. Тоа не е навреда.
И, друго ме интересира. Рече, не смеам. Забрането е? Прохибитивно е? Има некој акт кај што вика дека не смеам да праам вицеви за него? Кај пишува дека не смеам?
Мислам, поентата на темава е за пропагандата која атеистите ја вршат врз теистите (како секташи да сме, а не луѓе!). Она што ти и таквите како тебе го прават е проповедање теизам на форуми. Зарем не заслужувате и вие тема?
Значи не знаеме кој е... А дали знаеме како изгледа ?Кој и да е тој е Бог за сите
Ти што?Леле па мора некој да ти каже не си свесна сама дека не треба да навредуваш ? И јас верувам па не верувам ама не навредувам
Многу погрешно Смекси, но пошто не веруваш нормално е да претпоставуваш дека состојбата е ваква како што си ја опишал.Светот тоне во апатеизам.Поточно,не се замараат дали постои или не.
Сеедно им е...не се замараат.
Одат во црква за да не им се смее народот.
Не се спиритуални туку се роботи кои ги вршат религиозните обреди од навика а не од љубов према тоа што го вршат.
Значи не знаеме кој е... А дали знаеме како изгледа ?
Ти што?
*и не, не навредив никого.
Агностик?Ете добро кажав и јас верувам понекогаш понекогаш не верувам не сум сигурен 100% ни дека постои Бог ни дека не постои
Агностик?