Не си го видела?

Член од
17 април 2010
Мислења
25
Поени од реакции
0
Кој дел од "Бог е хардкор" - напишано во контекст на твојата изјава, не го сфати?

Немој да навредуваш па нормално дека е строг зар ќе дозволи Бог да го напаѓаме без да не казни свесно или несвесно ?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Немој да навредуваш па нормално дека е строг зар ќе дозволи Бог да го напаѓаме без да не казни свесно или несвесно ?
Кај виде дека го навредив?
Ти рече (цитирам):

А за неверниците имам чуено дека Господ никогаш нема да ги просветли да поверуваат, само некои од нив. Бидејќи тие се тврди кон Бога затоа е и тој тврд кон нив.

Ја констатирав дека е хардкор. Затоа што ти го рече истото.
Ако моето е навреда, тогаш е и твоето.
Разликата меѓу мене и тебе е, што јас всушност, не сум верник.

Член од
17 април 2010
Мислења
25
Поени од реакции
0
Кај виде дека го навредив?
Ти рече (цитирам):

А за неверниците имам чуено дека Господ никогаш нема да ги просветли да поверуваат, само некои од нив. Бидејќи тие се тврди кон Бога затоа е и тој тврд кон нив.

Ја констатирав дека е хардкор. Затоа што ти го рече истото.
Ако моето е навреда, тогаш е и твоето.
Разликата меѓу мене и тебе е, што јас всушност, не сум верник.

Твоето е навреда бидејќи рече хардкор а моето добро кажува дека има казна од Бога за грешните души тоа ли е навреда ?
Не смееш така да зборуваш за Бога со таков речник

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Твоето е навреда бидејќи рече хардкор а моето добро кажува дека има казна од Бога за грешните души тоа ли е навреда ?
А за кој Бог праиме муабет ?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
ХардКор е навреда?!
Па да му го кажеш тоа на било кој денес, во истиот момент ќе се напали ко млад мајмун пред парење.

Ти рече дека е тврд кон оние кои не веруваат во него. Од тука следува тоа дека е хаце. Тоа не е навреда.

И, друго ме интересира. Рече, не смеам. Забрането е? Прохибитивно е? Има некој акт кај што вика дека не смеам да праам вицеви за него? Кај пишува дека не смеам?

Мислам, поентата на темава е за пропагандата која атеистите ја вршат врз теистите (како секташи да сме, а не луѓе!). Она што ти и таквите како тебе го прават е проповедање теизам на форуми. Зарем не заслужувате и вие тема?

Член од
17 април 2010
Мислења
25
Поени од реакции
0
ХардКор е навреда?!
Па да му го кажеш тоа на било кој денес, во истиот момент ќе се напали ко млад мајмун пред парење.

Ти рече дека е тврд кон оние кои не веруваат во него. Од тука следува тоа дека е хаце. Тоа не е навреда.

И, друго ме интересира. Рече, не смеам. Забрането е? Прохибитивно е? Има некој акт кај што вика дека не смеам да праам вицеви за него? Кај пишува дека не смеам?

Мислам, поентата на темава е за пропагандата која атеистите ја вршат врз теистите (како секташи да сме, а не луѓе!). Она што ти и таквите како тебе го прават е проповедање теизам на форуми. Зарем не заслужувате и вие тема?

Леле па мора некој да ти каже не си свесна сама дека не треба да навредуваш ? И јас верувам па не верувам ама не навредувам

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Светот тоне во апатеизам.Поточно,не се замараат дали постои или не.
Сеедно им е...не се замараат.
Одат во црква за да не им се смее народот.
Не се спиритуални туку се роботи кои ги вршат религиозните обреди од навика а не од љубов према тоа што го вршат.
Многу погрешно Смекси, но пошто не веруваш нормално е да претпоставуваш дека состојбата е ваква како што си ја опишал.

Да прашам во однос на визуелизацијата на Бог и верувањето во Него како креатор на се што постои видливо и невидливо... дали некој ја визуелизира саканата особа како делчиња, атоми и молекули, како збир ткива, од дебело црево кое вади измет и вагина која мириса на м**, желудникот кој смрди на киселина, бубрезите и внатрешните органи кои реат, дали на усните гледа милиони микроорганизми кои ги вшмукува во себе преку плунката (btw, плунката е доста гадна гледана под микроскоп), дали забележува атоми наместо зелени или сини очи...

или пак таа особа е склоп од душата, табиетот, милоста...(реди даље) која ја забележува, посакува и сака?

Член од
17 април 2010
Мислења
25
Поени од реакции
0
Значи не знаеме кој е... А дали знаеме како изгледа ?

Не знам не знам не знам да знаев не ќе барав насекаде работи кои можат да ми ја покажат вистината дали постои или не постои за двете не сме сигурни затоа не е во ред да се исфрла навреда

Ти што?

*и не, не навредив никого.

Ете добро кажав и јас верувам понекогаш понекогаш не верувам не сум сигурен 100% ни дека постои Бог ни дека не постои

Kajgana Shop

На врв Bottom