- Член од
- 3 март 2009
- Мислења
- 288
- Поени од реакции
- 31
Господ постои, без разлика дали ти веруваш во тоа.Не треба да се докажува...
Или некој верува во него или едноставно не постои.
Или, по твојата логика:
Господ постои, без разлика дали ти веруваш во тоа.Не треба да се докажува...
Или некој верува во него или едноставно не постои.
Постојам, штом сум ви привлекол внимание... а ако не верува во мене гајле ми е.Господ постои, без разлика дали ти веруваш во тоа.
Или, по твојата логика:
Не се потпира се во физиката на теории, да се потпираше се на теории досега немаше ништо од ова што го имаме да постои, вклучувајќи го и твојот но и мојот комп.Ако гледаме така ништо не е докажано, дури и физиката се потпира на теории...
Каде е? Знам дека е на слика жив, и тоа на сликата на Леонардо Да Винчи „Тајната вечера“.Сакаш посмтрни останки од воскреснат, жив и ден денес Господ.. таму те кочи твојата теорија на докази во форма на физички посмртни останки. А за постоењето на Исус имаш други историски книги, ако не ја вреднуваш Библијата како валиден извор на доволен број историски докази дека Исус постоел, правел чуда, умрел и воскреснал hence немањето посмртни останки од него.
Има нешто спротивно на твоето, крпчето уште не е испитано и под број два, мора да се докаже дека тоа не постои.:wink:И пак ќе кажам: Како барате докази дека непостоел? :pos2:
Многу е смешно да се бара докази дека нешто непостои. Нешто не постои се додека не се докаже дека постои.
Е тоа ти е пропаганда. Башка препишувај еден од друг нормално дека ќе се збори. Иљадапати кажаната лага станува, каква таква вистинаИма нешто спротивно на твоето, крпчето уште не е испитано и под број два, мора да се докаже дека тоа не постои.:wink:
Немаше да се говори за едното исто од многумина луѓе 2000 години по ред.
Немаше ни гласини да има.
Пропаганда е кога нема да имаш ниту еден доказ за неговото постоење.Има еден доказ, проблемот е што не е испитан.Што значи не е пропаганда, ниту пак е вистина.Е тоа ти е пропаганда. Башка препишувај еден од друг нормално дека ќе се збори.Иљадапати кажаната лага станува, каква таква вистина
Мислам дека постоел Исус ама бил обичен човек пропагатор, затоа е опишан и во исламот и во христијанстовото. А едни се препишувале од други така да..
Атеист сум, А зашто не е испитано тоа крпче?И, ако си Муслиман во ред немам ништо против тебе и твојата религијата твоја но дај не зборувај дека Христијанството не постои, зошто кога ќе го каже тоа Муслиман некако Христијаните го разбираат како навреда.Општо гледано.
zasto ako se ispita ke se vidi deka ne e toa sto vernicite ocekuvaat :pos2:Атеист сум, А зашто не е испитано тоа крпче?
Без разлика на целта, верата во Бог, Алах...си функционира, си опстојува...посебно кај нас неписмените и необразовани верници, без разлика на религија.со цел да се подобри општеството или пак било адаптирано со друга цел.
еве ги божјите моќи :бидејќи за да се „види“ Господ, треба да се поверува во него и неговите моќи, да се прими во срцето,
Слично можат да кажат и теистите.Ако не постојат електроните како ти всушност го напиша сево ова?
Сите откритија кои се базираат на електрична енергија,како тие функционираат ако не постојат електроните?