Не си го видела?

B

Borg_Drone

Гостин
Ако гледаме така ништо не е докажано, дури и физиката се потпира на теории...
Не се потпира се во физиката на теории, да се потпираше се на теории досега немаше ништо од ова што го имаме да постои, вклучувајќи го и твојот но и мојот комп.
Тука говориме за сосем друга работа, работа за која од една страна се говори општо 2000 години, но исто така за таа работа нема доволно докази.Иако има само еден доказ, уште не е испитано и не е докажано.Се ќе се утврди само кога ќе се дознае дали постоел Исус или не,тогаш ќе се утврди дали Христијанството било адаптирано во Источното Римско Царство од страна на Констанин Велики во 3 A.D. со цел да се подобри општеството или пак било адаптирано со друга цел.

Сакаш посмтрни останки од воскреснат, жив и ден денес Господ.. таму те кочи твојата теорија на докази во форма на физички посмртни останки. А за постоењето на Исус имаш други историски книги, ако не ја вреднуваш Библијата како валиден извор на доволен број историски докази дека Исус постоел, правел чуда, умрел и воскреснал hence немањето посмртни останки од него.
Каде е? Знам дека е на слика жив, и тоа на сликата на Леонардо Да Винчи „Тајната вечера“.
Кога немаш докази да тврдиш дека постоел, кога немам и јас докази да тврдам дека постоел и обратно нема што да дисктураме.
И да, ми требаат физички докази, докази базирани на емоции не ми требаат.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И пак ќе кажам: Како барате докази дека непостоел? :pos2:
Многу е смешно да се бара докази дека нешто непостои. Нешто не постои се додека не се докаже дека постои.

B

Borg_Drone

Гостин
И пак ќе кажам: Како барате докази дека непостоел? :pos2:
Многу е смешно да се бара докази дека нешто непостои. Нешто не постои се додека не се докаже дека постои.
Има нешто спротивно на твоето, крпчето уште не е испитано и под број два, мора да се докаже дека тоа не постои.:wink:
Немаше да се говори за едното исто од многумина луѓе 2000 години по ред.
Немаше ни гласини да има.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Има нешто спротивно на твоето, крпчето уште не е испитано и под број два, мора да се докаже дека тоа не постои.:wink:
Немаше да се говори за едното исто од многумина луѓе 2000 години по ред.
Немаше ни гласини да има.
Е тоа ти е пропаганда. Башка препишувај еден од друг нормално дека ќе се збори. Иљадапати кажаната лага станува, каква таква вистина :)

Мислам дека постоел Исус ама бил обичен човек пропагатор, затоа е опишан и во исламот и во христијанстовото. А едни се препишувале од други така да..

B

Borg_Drone

Гостин
Е тоа ти е пропаганда. Башка препишувај еден од друг нормално дека ќе се збори.Иљадапати кажаната лага станува, каква таква вистина :)

Мислам дека постоел Исус ама бил обичен човек пропагатор, затоа е опишан и во исламот и во христијанстовото. А едни се препишувале од други така да..
Пропаганда е кога нема да имаш ниту еден доказ за неговото постоење.Има еден доказ, проблемот е што не е испитан.Што значи не е пропаганда, ниту пак е вистина.

tertium non datur за сега!

И, ако си Муслиман во ред немам ништо против тебе и твојата религијата твоја но дај не зборувај дека Христијанството не постои, зошто кога ќе го каже тоа Муслиман некако Христијаните го разбираат како навреда.Општо гледано.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И, ако си Муслиман во ред немам ништо против тебе и твојата религијата твоја но дај не зборувај дека Христијанството не постои, зошто кога ќе го каже тоа Муслиман некако Христијаните го разбираат како навреда.Општо гледано.
Атеист сум, А зашто не е испитано тоа крпче?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
со цел да се подобри општеството или пак било адаптирано со друга цел.
Без разлика на целта, верата во Бог, Алах...си функционира, си опстојува...посебно кај нас неписмените и необразовани верници, без разлика на религија.

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Во што јас верувам :
Дека религијата е уствари една голема завера која започнала со цел контролирање на необразованата раја.

Стварно незнам зошто е оставена оваа секција религија на форумов, бетар од политика е, НИШТО неможе да се докаже, се истите муабети се вртат, постои-не постои,разни убедувања , пропаганди и слични срања...

Единственото место каде што Бог постои е ВАШАТА ГЛАВА.
Прашањето е дали ВИЕ сте доволно способни да ја користите истата.

Зошто е Македонската популација воглавно насочена кон христијанската религија ? Затоа што уште од мали ви го саделе то во глата така е и така е, кај кого фатило арно кај кого не пак арно....
Земете еден тврдокорен верник на психо терапија на месец-два па зошто да не и 6 месеци. Со терапија убедувајте го дека господ не постои . После тоа тој сеуште ќе верува во Бог ? јас мислам не...истото важи и во обратна ситуација, човечкиот мозок е најголемото чудо на светов али во исто време и многу лесна мета за манипулација.
Поента : Се е во вашата глава, секој си верува како шо му чини на таквото и нема потреба од убедување овде дали нешто постоело или не, ајт.

и да , слободно шибајте црвени на постов да не ми се накрши...пф

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Човек ако е толку сигурен дека нешто не постои нема толку многу да тврди дека нешто не постои со цело свое тело и душа, и на тоа да троши толку многу енергија.

Во овај свет се е нешто нема ништо само со нашата замисла можеме нештото да го направиме ништо, дури и воздухот е нешто или недостатокот на воздух пак е нешто.
Бројката нула не е ништо туку е недостаток на нешто, пример имаме нула јаболка, јаболката си постојат ама моментално не можеме да ги почувствуваме, видиме, вкусиме, помирисаме. Е сега дали јаболката не постојат, нормално дека не постојат за човек кој што никогаш не осознал јаболко. Па цело време тврди јаболката не постојат, јаболката не постојат, јаболката не постојат, јаболката не постојат, јаболката не постојат, јаболката не постојат.....
И дали една лага толку многу повторена станува вистина за тој што знае што се јаболка? Тој што знае што се тоа јаболка не се замара околу нивното постоење или непостоење, туку тој што нема поим за јаболко кое што е мистерија за него од петни жили се труди да докаже дека јаболката не постојат, но длабоко во себе секогаш ќе се прашува што е тоа толку магично кај тие јаболка кои што не постојат а овие се опиени од нив?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Bucio што ти се криви јаболката бе?:pos2:

A

ateist

Гостин
бидејќи за да се „види“ Господ, треба да се поверува во него и неговите моќи, да се прими во срцето,
еве ги божјите моќи :

Јован: 5:19 А Исус пак во одговор им рече: „Вистина, вистина ви велам, Синот не може ништо да прави Сам од Себе, ако не види што прави Таткото; зашто она што го прави Таткото истото го прави и Синот.
5:30 Јас ништо не можам да правам Сам од Себе; како што слушам, така судам, и Мојот суд е праведен, зашто не ја барам Мојата волја, туку волјата на Оној, Кој Ме прати.
8:28 Затоа Исус им рече: „Кога ќе Го издигнете Човечкиот Син, тогаш ќе сознаете дека тоа Сум Јас и дека ништо не правам Сам од Себе, туку дека зборувам она што Татко Ми Ме научи.

Дела Ап.: 5:12 И преку апостолските раце стануваа многу знаци и чуда во народот; и сите беа еднодушни во Соломоновиот трем.
14:3 Овие пак останаа тука долго време, проповедајќи смело, во Господа, Кој сведочеше за словото на Својата благодат и овозможуваше нивните раце да прават знаци и чуда.
19:11 А Бог правеше необични чуда преку Павловите раце

Матеј: 17:20 А Тој им рече: „Заради вашето неверие; зашто, вистина ви велам, ако имате вера колку синапово зрно, ќе и речете на оваа гора: ‘Премести се оттука таму!’, и ќе се премести, И НИШТО НЕМА ДА ВИ БИДЕ НЕВОЗМОЖНО .
.
.
.
.
темава е тресење глупости ..крадено од повеќе теми и скрпена една на брзинка

епааа

ете погоре се опишани божјите моќи !

ЗОШТО АВТОР-КАТА НЕ СИ ГО ДОКАЖЕ ТВРДЕЊЕТО СПОРЕД УПАТСТВОТО ОД НОВИОТ ЗАВЕТ ПА И НИЕ АТЕИСТИТЕ ДА ПОВЕРУВАМЕ .!

или темава е онака .........ќе треснам глупост па мож и жив-а ќе останам

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Тогаш повели докажи дека постојат електроните, црните дупки. Повели докажи дека постоеле Сократ и Александар Македонски?

Ако не постојат електроните како ти всушност го напиша сево ова?
Сите откритија кои се базираат на електрична енергија,како тие функционираат ако не постојат електроните?
Слично можат да кажат и теистите.
Ако не постои Бог, тогаш како ти всушност го напиша ова?
Сето создание, сите живи суштества му го должат своето постоење на Бог. Како тие би постоеле ако не постои Бог?

Ако не постои Бог, тогаш од каде живот во тебе? Од каде разум, интелигентција, емоции, воља итн.? Зарем твоите мисли се резултат на случајни хемиски реакции во твојот мозок? Зарем тоа се само спонтани судири на елементарни честички? Зарем солзите се само обична солена вода? Зарем електроните играат оро околу јадрото?
Протонот го привлекува електронот, Земјата ја привлекува месечината, но дали е тоа што не привлекува нас луѓето?
Зарем е можно да се верува дека се е само материја, енергија и случајни случајности, без почеток, без причина, без законитост, без смисла... итн. без Создателот?

Kajgana Shop

На врв Bottom