leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Сега ти будала не правиш нас или?не сакате да работите, пример ти, однапред редиш непостоечки плати и непостоечки услови.
плата од 350 евра, пријавен, неработни државни празници и платен одмор, осумчасовно работно време.

Ајде јас моето да го кажам,вакви услови кој ти ги наброја ги има една во 10 000 работни места во Македонија (груба цифра),може една и во 50 000.Јас не паметам,а работам од 18 години да сум имала 8 часовно време или времето плус да ми било платено.Не паметам некој да ми понудил 350 евра почетна плата.Де кажи каде нудат вакви услови и ние да се префрлиме,па не сме идиоти ние повеќе саати да работиме.Кажи една фирма и уште утре аплицирам таму?!
Ти сто марки прва плата,јас 2 000 денари со 10 часа работно време,кога ги земав парите ми се одмили животот.Да ти кажам и дел од моето искуство,летоска добив понуда во приватна фирма да работам мултитаскинг (администрација,комерција,прибирање странски донатори,тендерска документација и организација на настани) знаеш колку беше платата? 4 000 денари во Скопје! Тоа што се изнасмеав значеше дека пребирам или дека човекот е луд? Дали знаеш колку луди приватњаци има низ земјава?
Скопје да го тргнам настрана...ако ти во Велес најдеш 0,1% со плата поголема од 8 000 денари јас те частам скара.