Протест "СТОП НА ГРЧКИОТ ФАШИЗАМ"

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Да не испадне само на крај исфрустрирани дечишта да се појават и да фрлаат камења и флаши по МАКЕДОНСКАТА полиција и да ги кршат околните МАКЕДОНСКИ продавници и возила ко што се случува на секој протест. Зошто не само што прават штета на македонците туку покажуваат пред цел свет дека за секој дебилен потег на грците, македонците можат да направат по дебилен. За секој ваков протест си викам ќе излезам, нема да испадне дебилно, им има дојдено памет на децава и секој пат исто испаѓа така да не знам дали да отидам и овој пат и да бидам дел од срамот на државата.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Демонстрации - ДА, палење грчко знаме - НЕ!

На кој не му е јасно дека тоа е нај-контрапродуктивно?

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Задоцнета реакција, но тоа не е причина да не присутвуваме на протестот, нити тоа дека секогаш ќе има некои кои ќе викаат „џабе е ништо не правите“
не протестираме за нив, туку за нас, за земјата

тие што викате 8 навечер е касно, сетете се дека и овај протест подолу беше во 7 ако добро памтам и тоа среде недела (е сега навистина некои ќе се вадат дека треба да излезат пошо петок е)
Брат не е за излавањето проблемот. Тие што се од другите градови што ќе дојдат да протестираат (патем кажано на свој трошок), после 23.00 кај ќе бараат превоз за да си се вратат дома. Организаторот требало да предвиде таков момент. Ќе треба или со ауто да дојдат или да преспијат во Ск. Нз шо сметало пример од 17 сат да е.

Да не ме разберете погрешно дека сум против протестот, ама вака ко шо е сум ЗА само декларативно и не мислам дека е то по моја вина.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
За да не ги видат, лето иде море си е море :tv:
Као демек, од другите градови идат во Грција на море, а од Скопје само до Охрид? Ебати глупоста.
Иначе, мене не ме интересираат такви протести, нарочито кога се одржуваат по извесен временски период.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Извинете за мрзливоста :kesa:, ама ќе си искористам дел од постот од другата тема:

Протести - не гледам никаква потреба од собирање и палење знамиња и не знам што. Единствено што може да бидне во таков случај е: собрани 20-на луѓе и брука (во најдобар случај) или „спонтано палење на гејско знаме„ од „несовесен поединец„ нормално (во најлош случај). Како и да е, некој „несакајќи„ ќе ги израмни сметките и автоматски ќе ја изгубиме предноста од моронсково однесување на комшииве.

Најискрено, гледам повеќе негативни отколку позитивни ефекти од протестот. Всушност, не гледам ниту еден позитивен. Како што кажав и погоре, единствено може да ја изгубиме шансата за поентирање од случајов.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Маршот на Грчките војници мислам во Петокот беше имаше протести во Албанија запалиле некое грчко знам протесни нот итн. Е организацијата на овој настал сигурно течела вака. Македонскиот патриот Столе глеа А1 или некој друг патриотски медиум и глеа Грчките специјалци од неговата кожурка ќе праеле онакава суќна критска ко шо носат мужите у Грција нели по суќњи се они. У Столе врије крвта александрова и му се јавува на брат Митре комитата и му кажува дека ќе им ебе мајката на до грчиштата оти многу е накурчен. Митре вика и он бел исто така и дека ќе треба нешто да сторат. И викаат ОК ќе праиме протести ќе палиме грчки суќни и знамиња. Епа ајде се договараат кога муабетов иде вака.
Столе: Aj утре веднаш сеа!!!
Митре: Ејјј немој утре никој незнае нема да дојде ќе се посрамотиме ајде во Недела
Столе: Ејјјј немој во недела се бањам тогаш ај у Понеделник.
Митре: Ееее на работа сум во Понеделник петок или викенд нека е.
Столе: У да бе не иде работен ден ОК ајде следниот викенд.
Митре: Абе Велигден е
Столе: Уууууу заборавив да бе постам
Митре: Епа ајде тогаш викендот после тој.
Столе: Е може одлично одговара.
Митре: Тоа 9 април паѓа петок најбоље сабота да не е касно веќе.
Столе: Да да петок у 8 попладне за да можеш од работа брат.
Митре: Да да договорено брат. Поздрав
Значи у Петок 9 Април 20 дена после маршот и кожарската акција. Така да дојдете. Јазињата сами да си ги носите. Тие што се со стари пасоши може и нив да ги носат за виза. И кодоши може да дојдат за да не зошто пола ќе ни фалат
A ти шо немаат превоз може следниот ден да дојдат на гиро.
Е*атиииии Македонците е*атииии…..Поздрав :salut:

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Маршот на Грчките војници мислам во Петокот беше имаше протести во Албанија запалиле некое грчко знам протесни нот итн. Е организацијата на овој настал сигурно течела вака. Македонскиот патриот Столе глеа А1 или некој друг патриотски медиум и глеа Грчките специјалци од неговата кожурка ќе праеле онакава суќна критска ко шо носат мужите у Грција нели по суќњи се они. У Столе врије крвта александрова и му се јавува на брат Митре комитата и му кажува дека ќе им ебе мајката на до грчиштата оти многу е накурчен. Митре вика и он бел исто така и дека ќе треба нешто да сторат. И викаат ОК ќе праиме протести ќе палиме грчки суќни и знамиња. Епа ајде се договараат кога муабетов иде вака.
Столе: Aj утре веднаш сеа!!!
Митре: Ејјј немој утре никој незнае нема да дојде ќе се посрамотиме ајде во Недела
Столе: Ејјјј немој во недела се бањам тогаш ај у Понеделник.
Митре: Ееее на работа сум во Понеделник петок или викенд нека е.
Столе: У да бе не иде работен ден ОК ајде следниот викенд.
Митре: Абе Велигден е
Столе: Уууууу заборавив да бе постам
Митре: Епа ајде тогаш викендот после тој.
Столе: Е може одлично одговара.
Митре: Тоа 9 април паѓа петок најбоље сабота да не е касно веќе.
Столе: Да да петок у 8 попладне за да можеш од работа брат.
Митре: Да да договорено брат. Поздрав
Значи у Петок 9 Април 20 дена после маршот и кожарската акција. Така да дојдете. Јазињата сами да си ги носите. Тие што се со стари пасоши може и нив да ги носат за виза. И кодоши може да дојдат за да не зошто пола ќе ни фалат
A ти шо немаат превоз може следниот ден да дојдат на гиро.
Е*атиииии Македонците е*атииии…..Поздрав :salut:
Дијалогот - жива вистина,:kesa: (ама некако нема врска конкретно со овој протест, сори:smir:)

Прв болд - некои би рекле „алал да им е, моода до колена, нормалните би рекле „морони и едни и други„

Втор болд - не го разбирам баш најдобро - би требало да значи дека е нешто ултрауберекстрахрабар чин да излезеш на улица на свои улици, во свој град, евентуално да искршиш некој СВОЈ објект, да се убиеш од пцуење и (пак евентуално) да запалиш знаме на некој што е 500км далеку?:toe::toe:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Дијалогот - жива вистина,:kesa: (ама некако нема врска конкретно со овој протест, сори:smir:)

Прв болд - некои би рекле „алал да им е, моода до колена, нормалните би рекле „морони и едни и други„

Втор болд - не го разбирам баш најдобро - би требало да значи дека е нешто ултрауберекстрахрабар чин да излезеш на улица на свои улици, во свој град, евентуално да искршиш некој СВОЈ објект, да се убиеш од пцуење и (пак евентуално) да запалиш знаме на некој што е 500км далеку?:toe::toe:
А да седнеме у тоа кафиќите карши грчка амабасада на пиво и завршена работа и јас мислам така 8 саат касно е нема автобуси а и петок за искачање е ден :toe:

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Да под.баваше така некој кој се вади на тие работи може сарказмот ќе беше и успешен, вака ти е тотална утка :wink:- јас не сум против протест затоа што е „касно, петок, опасно:pos2: и што ја знам„, ја НЕ одам затоа што тоа протестот, на страна што е задоцнет, вештачки, бесполезен, ...туку е и ПУКАЊЕ ВО СОПСТВЕНАТА НОГА, односно е на НАША ШТЕТА. :uvo:.
Читај, ти напишав и погоре кои се можните негативни ефекти од него. Сега сме во ситуација да ги под.ебаваме каде ќе стигнеме, предмет на потсмев се не само тука туку и во светот. Зарем стварно мислиш некој верува дека од парада директно ќе тргнат во „освојување на Македонија„?:vozbud:Во било каква варијанта, после протестот ќе бидеме изедначени, ќе се потмеваат и со нив и со нас, а ќе го изгубиме адутот и политички да поентираме.

Сега искрено те замолувам ти да ми ги кажеш добрите страни на протестот:toe: и да ме убедиш дека сум во грешка и дека треба да излезам на улица.

П.С. Друже, кога веќе ме цитираш, редно е и да одговориш на цитираното:
Вториот болд не го разбирам баш најдобро - би требало да значи дека е нешто ултрауберекстрахрабар чин да излезеш на улица на свои улици, во свој град, евентуално да искршиш некој СВОЈ објект, да се убиеш од пцуење и (пак евентуално) да запалиш знаме на некој што е 500км далеку?:toe::toe:

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
А да седнеме у тоа кафиќите карши грчка амабасада на пиво и завршена работа и јас мислам така 8 саат касно е нема автобуси а и петок за искачање е ден :toe:
Се препознав во овој пост. Стефус ако идеш ти на протестот и јас (Столе) ќе идам па ако треба и 6 сати ќе чекам до утрето да тргнат автобусите, а? :smir:

M

marsovka

Гостин
Се препознав во овој пост. Стефус ако идеш ти на протестот и јас (Столе) ќе идам па ако треба и 6 сати ќе чекам до утрето да тргнат автобусите, а? :smir:
Де бе па и ти некој патриотски расположен македонец би требало да ти дае место за спиење
Вџашени од фашистичкиот марш на грчката војска во Атина, коалицијата МАНАПО планира мирен протест пред грчкиот конзулат во Скопје - Петок 9 Април 2010 од 20:00 часот со наслов СТОП ПРОТИВ ГРЧКИОТ ФАШИЗАМ.

На протестот ќе упатиме барање кон грчката влада и армија да се извини на Македонскиот, Турскиот и Албанскиот народ. Да се откаже од сите притисоци за промена на името на Република Македонија, како и да ги признае и почитува сите национални малцинства во Грција, како и да ги врати сите национализирани имоти на сите политички бегалци од Грција.
извини вака линк до веб страната само фејсбук група гледам

П

Паган-др

Гостин
За протестов што се организира покасно, ми стигна причината на фејсбук.

Цитирам:

ВЕ ЗАМОЛУВАМЕ ДА ПРАТИТЕ ЛИНКОВИ НА СИТЕ ЗА ПРОТЕСТОТ.
ДА НАПРАВИТЕ ЕВЕНТИ - НАСТАНИ НА ВАШИТЕ ГРУПИ .
СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА .
ПРОТЕСТОТ Е НА 9 АПРИЛ - ПЕТОК ЗАТОА ШТО Е НЕХРИСТИЈАНСКИ ПРЕД ВЕЛИГДЕН ДА СЕ ОДРЖУВА ПРОТЕСТ .
ВОЕДНО ПОТРЕБНО Е 5 ДЕНА ПРЕД ПРОТЕСТОТ ДА СЕ ПОДАДЕ ДОКУМЕНТАЦИЈА ВО МВР ЗА ПРОТЕСТОТ .
НИЕ СМЕ ЛЕГАЛНИ ЗДРУЖЕНИЈА И ОРГАНИЗАЦИИ И НЕ СМЕ ВАРВАРИ КАКО СОСЕДНАТА ГРЧКА АРМИЈА .

ПРАТЕТЕ ПОКАНИ - И СПРЕМЕТЕ СЕ СИТЕ ЗА МИРЕН ПРОТЕСТ.

K

KomitaMKD

Гостин
Како што сум изгубен во времето мислев дека протестот е овој петок и дека ќе го пропуштам.Но штом е следниот во Скопје ќе сум и доаѓам со уште најмалку 4-5 души:vozbud:

M

marsovka

Гостин
За протестов што се организира покасно, ми стигна причината на фејсбук.

Цитирам:

ВЕ ЗАМОЛУВАМЕ ДА ПРАТИТЕ ЛИНКОВИ НА СИТЕ ЗА ПРОТЕСТОТ.
ДА НАПРАВИТЕ ЕВЕНТИ - НАСТАНИ НА ВАШИТЕ ГРУПИ .
СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА .
ПРОТЕСТОТ Е НА 9 АПРИЛ - ПЕТОК ЗАТОА ШТО Е НЕХРИСТИЈАНСКИ ПРЕД ВЕЛИГДЕН ДА СЕ ОДРЖУВА ПРОТЕСТ .
ВОЕДНО ПОТРЕБНО Е 5 ДЕНА ПРЕД ПРОТЕСТОТ ДА СЕ ПОДАДЕ ДОКУМЕНТАЦИЈА ВО МВР ЗА ПРОТЕСТОТ .
НИЕ СМЕ ЛЕГАЛНИ ЗДРУЖЕНИЈА И ОРГАНИЗАЦИИ И НЕ СМЕ ВАРВАРИ КАКО СОСЕДНАТА ГРЧКА АРМИЈА .

ПРАТЕТЕ ПОКАНИ - И СПРЕМЕТЕ СЕ СИТЕ ЗА МИРЕН ПРОТЕСТ.
У каква јас држава живеам треба 5 дена документација да предадеш во мвр за право загарантирано од уставот да го искажеш својот став кога сакаш со излагање на улица!!!!!!!!
А бе а за ова да протестирате ? еднаш? КОЈ има бе муда да излезе баш за оваа причина пред владата без пријави у мвр и да фрла со јајца?

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Леле шо читам на ѕидот на event-от на facebook. Секој втор прашва дали ќе имало превоз ... алоооооо не е ова митинг на ВМРО или на СДСМ па да има превоз и сендвичи за по пат :tapp:.
Ебати патриотите ебати, оди плати една карта со автобус или воз ако си толку патриот и покажи јавно дека нешто не е во ред и дека треба да се протестира. Не само дома да се седи и да се кара и плука па вака ко ќе дојди време за протест не можи, нема пари итн.

Ах бре ... епа македонче.

Kajgana Shop

На врв Bottom