Летна сезонска работа во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата daydream
  • Време на започнување Време на започнување
ako odam bez 2000 evra da ne se vratam :uvo:

Хах, сугурен сум дека немаш намера во бордел да работиш. :) Пробај со Родос, таму најдобро плаќаат, но и душа вадат од работа.

Еве ти проста математика ,ако се ти оди според планот и ако најдеш добра работа
30 евра дневница = 900 евра месечно
10 евра бакшиш = 300 евра месечно
Вкупно месечно = 1200 евра

3 месеци работа = 3600 евра

Па ако сакаш потроши и многу повеќе од пола пари ,пак со 1000 евра се враќаш дома ...

Како што викаше дедо ми: Есапот дома и на пазарот не е ист. :)

Еве ти проста математика ,ако се ти оди според планот и ако најдеш добра работа
30 евра дневница = 900 евра месечно
10 евра бакшиш = 300 евра месечно
Вкупно месечно = 1200 евра

3 месеци работа = 3600 евра

Па ако сакаш потроши и многу повеќе од пола пари ,пак со 1000 евра се враќаш дома ...

ama imam slusanto deka ima nekoi finti neznam kakvi tamu so pecati za da se ostane podolgo vreme da se raboti. i taka za 5 meseci kje uspeam da zarabotam 2000 evra

Хах, сугурен сум дека немаш намера во бордел да работиш. :) Пробај со Родос, таму најдобро плаќаат, но и душа вадат од работа.

Како што викаше дедо ми: Есапот дома и на пазарот не е ист. :)
Ахх да да ,дедо ти бил мноу во право :)
Меѓутоа ова е само груба математика ,а и реков доколку се оди по планот ...

ama imam slusanto deka ima nekoi finti neznam kakvi tamu so pecati za da se ostane podolgo vreme da se raboti. i taka za 5 meseci kje uspeam da zarabotam 2000 evra

Не си играј играчки.

Ахх да да ,дедо ти бил мноу во право :)
Меѓутоа ова е само груба математика ,а и реков доколку се оди по планот ...

Да, така е од прилика.

хехе за 5 месеци ќе бидеш пуна ко брод :)
Ама да си знаеш дека сето тоа со тие финти е нелегално ... ги знам јас тие финти и сум размислувал да ги правам ,меѓутоа не се нафаќам на такво нешто ,а и не би ги ставел како предмет за дискусија ,подобро седи си мирна ...

За 5 месеци ќе направиш и повеќе од две,со сигурност.

хахах па за 5 месеци во МК ќе напраам трократно поише чист профит од 2к јура :uvo:

и воедно скратувам 5 месеци престој во Грчка и 24/7 да им стојам на послуга на гејците :helou:

хахах па за 5 месеци во МК ќе напраам трократно поише чист профит од 2к јура :uvo:

и воедно скратувам 5 месеци престој во Грчка и 24/7 да им стојам на послуга на гејците :helou:

Aбе знаеме за тебе, пишуваше и во Вест на насловна.:tapp:

грешка си, си ме смешал со друг...

Жан праи 2к$ дневно па не се фали по весници, неам потреба ниту јас :toe:

Ок, како ќе кажеш така нека биде. Оди излези ти навечер на пристојно место со помалце од 50 евра, значи за влез помалце од 5 евра не е, некаде 15. За 4-5 пијачки спреми си 25 евра комплетно,за виси што пиеш. Цираги и такси да не рачунаме. Епа ајде да живееш скромен живот и да излегуваш 1 во неделата, значи за 1 месец 200 евра за излегување. и така е, баш така како што кажувам јас. Прорачунај јадење и пиење секој ден, пиење кафе - нормално, плус гардероба некое парче уште понормално, па види сеа ти дали од 500 евра за 3 месеци може некој да врати повеќе пари дома со плата од 900 евра.

Па мора ли да излегува секоја недела?
Ако треба ќе живеам како кинески имигрант и ќе трошам по 5 евра на јадење ама знам дека после три месеци напорна работа ќе донесам дома минимум 2000 евра.

Predlagam ako ima zainteresirani da ideme zaedno?
koe e najdobro vreme da se ide?
kako ide baranjeto rabota ? brzo se naoga? (tie sto bile)
Zasto poblizu koga vikate na ostrovite plakat poveke?
Dajte nekoe korisno info...

Грешка си друже а и сите други што мислите дека некој им стои на услуга на гејците :pos2:
Пред се сите гости се Пољаци,Германци,Срби,Руси,Британци ,на островите и Италијанци и што уште не ,се разбира и грци
И дали да го спомнувам најважното дека им стоиш на услуга на прекрасни млади дами германки , србинки ,русинки...... ,ааааввввв :))))

Па мора ли да излегува секоја недела?
Ако треба ќе живеам како кинески имигрант и ќе трошам по 5 евра на јадаење ама знам дека после три месеци напорна работа ќе донесам дома минимум 2000 евра.

Tи си знаеш. Никој не кажа дека мора да излегуваш секој викенд. :) Jaс зборев за мене и за повеќето, за живот каков што живееме овде. Твоја работа е како и каде ќе ги трошиш парите. Јас и останатите зборевме за нормален живот.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom