Саудијци финансираат омраза на Балканот кон Западот

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Нема врска ова што го кажуваш, муслиманите се миролубиви луѓе и тоа се гледа со војните во бивша југославија. Кој ги направи масакрите во Вуковар, Сребреница, вишеград, горажде, дечани, рачак, кој го гранатираше дубровник, кој уби 13 000 луѓе во Сараево, плитвичкиот крвав ускрс, масакрот во госпиќ.....

за Муџахедините во Босна имам читано дека во заземањето на возуча убиле околу 500 српски војници од кои добар дел ги стрелале и главите со секирчиња им ги отсекле како одмазда за сребреница но ни еден цивил не бил убиен. Во Косово имаше неколку масакри од албанците во село Клечка и од страна на Рамуш Харадинај во неговиот реон но не од муџахедините. Во Косово речиси и немаше муџахедини а имаше голем број доброволци од други европски земји.
Грешка си со муџахедините на Косово, дека речиси немало. Веднаш по почетокот на војната еден поголем дел ветерани - муџахедини од војната во Босна и од Рашката област (Санџак и Нови Пазар), од озогласениот одред "Ел Муџахедин" дојдоа на Косово, пренесувајќи со себе големи количевства на оружје и минско-експлозивни направи.
Денес ги има повеќе и денес не дејствуваат како вооружени формации туку преку вехабистичките центри регрутираат нови борци за војните во Ирак и Авганистан,истите се финансирани од Саудиска Арабија преку прикриени организации, најчесто хуманитарни.

Не, 2,2 милијарди се Христијани, а 1,3 муслимани.
Но тоа не е проблем, проблем е нивниот погрешен став кон сопствената религија.

Кој Бог? Вотан & co. ? Тоа не се богови, туку демони.
Само неук може да го поврзе Христијанството со идеологијата на Хитлер. Прочитај ги неговите планови за Христијанството.
Хитлер сакал да создаде нова христијанска религија, бидејќи Хитлер го мразел Исус зашто бил евреин, и со тоа почетокот на ширењето на екстремното и радикалното христијанство би била Германија, а не како досега Палестина.

Да ме веруваш дека таму сите зборови се миролубиви, можеш и сам да провериш. Навреди како на овој форум нема, еве како ти што го нарекуваш тој форум ал каеда.

Дали јас овој форум треба да го поврзувам се ЕТА, Шин фејн, национал-социјализмот и фашизмот од вт.св.војна, нацизам, холокаустот, 17 ноември, кју кјукс клан, фарк, равна гора.....

Во втората светска војна на секој нацистички германски војник на ременот на панталоните им пишело: „бог е со нас“ дали тоа значи дека ти си нацист? не.:tapp:
ЕТА, ИРА(Шин Фејн), ФАРК, 17 Ноември, РАФ(Red army Fractions), немаат баш никаква врска со Христијанството. Овие организации што ги набројав, се левичарски и се борат исклучиво со западните империјалистички држави. РАФ во 70тите била во Палестина и имале тренинг со ПЛО.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Сеуште има нормални мамлази како мене и тебе и Принц и Пикасо итн!

Ние не даваме.
Каде е Пикасо не знам, кој збор го учи сега... Антимакедонизам? Омраза? Или уште е на Ономатопеја?
Инаку соживотот кај нас постои поради тоа што Македонците им попуштаат на Албанците. Пишав на една друга тема, ќе пишам и тука - кога ќе има акција на Бит Пазар како што имаше во Шутка? Или како со сликава на Мухамед, сите ќе си ќутиме и ќе чекаме Гарфилд (бтв кај беше 2001 година? Јас бев во војска, ти кај беше?) Принц (немам поим кој е ова) и Пикасо( кој на неколку пати изразуваше најнизок национализам)да го чуваат соживотот.

п.с. ги имаш видено сликите од масакрот на Вејце? Да видиш што правеа муџахедините, што се сведуваше на, но не само на, дерење на кожата од живите војници, сечење на половите органи и пикање во анусот или устата, корнење на очите, горење, сечење на прсти, силување, скалпирање и пишување на арапски симболи во кожата (зборуваме додека војниците уште биле живи ). Не си видел смрт, не си видел зло , не знам дали уопште си бил во војска и затвори си го устето оди кај Пикасо на збор два Антимакедонизам и не не замарај нас возрасните на форумов.

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Balkanot sekogash e igrael golema rolja vo Europskata istoria.. I vo idnite mesezi i godini ke bide taka..

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Каде е Пикасо не знам, кој збор го учи сега... Антимакедонизам? Омраза? Или уште е на Ономатопеја?
Инаку соживотот кај нас постои поради тоа што Македонците им попуштаат на Албанците. Пишав на една друга тема, ќе пишам и тука - кога ќе има акција на Бит Пазар како што имаше во Шутка? Или како со сликава на Мухамед, сите ќе си ќутиме и ќе чекаме Гарфилд (бтв кај беше 2001 година? Јас бев во војска, ти кај беше?) Принц (немам поим кој е ова) и Пикасо( кој на неколку пати изразуваше најнизок национализам)да го чуваат соживотот.

п.с. ги имаш видено сликите од масакрот на Вејце? Да видиш што правеа муџахедините, што се сведуваше на, но не само на, дерење на кожата од живите војници, сечење на половите органи и пикање во анусот или устата, корнење на очите, горење, сечење на прсти, силување, скалпирање и пишување на арапски симболи во кожата (зборуваме додека војниците уште биле живи ). Не си видел смрт, не си видел зло , не знам дали уопште си бил во војска и затвори си го устето оди кај Пикасо на збор два Антимакедонизам и не не замарај нас возрасните на форумов.
Па и Арканови Тигри во Босна, Вуковар и Косово, правел слични работи. Ќе набројам некои од нив, сечење на глави на заробени муслимански војници на живо, сечење на глави на заробени муџахедини на живо(се се враќа, се се наплаќа), распарување со нож на стомаците на бремените муслиманки и вадење на ембрионот на живо, сечење на последните два прста во облик на знакот на Тројството на живо, сечење на живо на половите органи на заробените војници и пикање во уста и зашивување на устата, а тука ќе ги набројам и силувањата, грабежите, стрелање и бесење на несрпското, неправославното, муслиманското, католичкото цивилно население.

bla bla bla однапред те наместив на пенал знајќи дека ке ми ги наброиш истите примери. Добро бре мајката ти навистина си глуп или толку ти фаќа антената, ти реков во БАЛКАН да ми наброиш само еден пример не се прај наудрен, не верувам дека до толку си глуп да не можеш да разбереш, и бидејќи темата е токму за тоа, затоа те прашав и барам еден и единствен пример остај ти Шпанија, Англија, Америка, Русија, кои нивните војници имаат ебано матер низ нивните земји, како што се авганистан, ирак, палестина и незнам уште која друга држава тоа е факт. На некој кој што му го имаат уништено животот не им преостануваа ништо освен да се одмаздат на секој можен начин, најефективен метод и по модерен на денешницата тури динамит во гз и ајмо на disco party.
Замисли да дојде некој и да ти ја сруши куќата, да ти ја убие фамилијата сите твои сакани да ти ги убие да ти го уништи животот море замисли се што си имаш изградено во животот за миг да ти ги избрише, кажи ми што ке напраеше, сигурен сум дека со цвеќиња немаше да мавташ, а и немаше да веруваш дека они те уништиле за да те ослободат од сатаната.
Војните кои се воделе на Балканот биле најкрвави од сите војни во светот, зборам од Втората Светска Војна до 90тите.

Никој не е цвеќе за мирисање. Сите вршеле воени злосторства, почнувајќи од Србите т.е. четниците и Арканови Тигри, со разурнување на Вуковар до темел и грабежите, силувањата и убиствата, Масакарот во Сребреница, за Хрватите т.е. Усташите со влагање во српско училиште и грозоморни убивства на 8 годишни деца, со кои си правеле гердани од нивните очи, грабежите, силувањата и убиствата, на муслиманското и српското цивилно население, Босанците т.е муџахедините со језивите убиства на сечење на глави на српски и хрватски војници со моторни пили, грабежи, стрелања и силување на немуслиманското цивилно население, Албанците т.е. УЧК со крвави заседи, јадење на измет од страна на заробените српски и македонски војници и поставување на динамит на нивните тела и разнесување, грабежи, стрелања и силување на неалбанското цивилно население и на крај, Македонците, т.е. еден дел на припадниците, Лавовите, со колење на спиење во ноќта на Албанци во Тетовско, киднапирања и уцени на видни албански бизнисмени, претепување и мачење до смрт на заробени УЧКки за изнудување на важни информации, малтретирање, грабежи, на албанското цивилно население.

Е сега кажи ми дали сум во право со ова,

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Па и Арканови Тигри во Босна, Вуковар и Косово, правел слични работи. Ќе набројам некои од нив, сечење на глави на заробени муслимански војници на живо, сечење на глави на заробени муџахедини на живо(се се враќа, се се наплаќа), распарување со нож на стомаците на бремените муслиманки и вадење на ембрионот на живо, сечење на последните два прста во облик на знакот на Тројството на живо, сечење на живо на половите органи на заробените војници и пикање во уста и зашивување на устата, а тука ќе ги набројам и силувањата, грабежите, стрелање и бесење на несрпското, неправославното, муслиманското, католичкото цивилно население.

Војните кои се воделе на Балканот биле најкрвави од сите војни во светот, зборам од Втората Светска Војна до 90тите.

Никој не е цвеќе за мирисање. Сите вршеле воени злосторства, почнувајќи од Србите т.е. четниците и Арканови Тигри, со разурнување на Вуковар до темел и грабежите, силувањата и убиствата, Масакарот во Сребреница, за Хрватите т.е. Усташите со влагање во српско училиште и грозоморни убивства на 8 годишни деца, со кои си правеле гердани од нивните очи, грабежите, силувањата и убиствата, на муслиманското и српското цивилно население, Босанците т.е муџахедините со језивите убиства на сечење на глави на српски и хрватски војници со моторни пили, грабежи, стрелања и силување на немуслиманското цивилно население, Албанците т.е. УЧК со крвави заседи, јадење на измет од страна на заробените српски и македонски војници и поставување на динамит на нивните тела и разнесување, грабежи, стрелања и силување на неалбанското цивилно население и на крај, Македонците, т.е. еден дел на припадниците, Лавовите, со колење на спиење во ноќта на Албанци во Тетовско, киднапирања и уцени на видни албански бизнисмени, претепување и мачење до смрт на заробени УЧКки за изнудување на важни информации, малтретирање, грабежи, на албанското цивилно население.

Е сега кажи ми дали сум во право со ова, зошто се претставуваш како припадник на тајните разурзнавачки и контраразурзнавачки служби па треба највеќе да ги знаеш овие информации иако веќе се излезени во јавноста и достапни за цивилните граѓани.
ај кажи ми конкретно за Македонија:
-Кој беше нападнат???
-Кој почна со такви нездрави работи??
-Како му било на тој што бил во борбените редови??(каде што колку и да бидеш против таквите злодела,се ќе се смени кога во еден момент ќе видиш такви работи и кога за влакно си се извлекол жив)

додека некој почитуваше војна според Женевските конвенции,некој друг си изиграваше паша(истиот к...р е сега,за едните мајка за другите маќеа)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
ај кажи ми конкретно за Македонија:
-Кој беше нападнат???
-Кој почна со такви нездрави работи??
-Како му било на тој што бил во борбените редови??(каде што колку и да бидеш против таквите злодела,се ќе се смени кога во еден момент ќе видиш такви работи и кога за влакно си се извлекол жив)

додека некој почитуваше војна според Женевските конвенции,некој друг си изиграваше паша(истиот к...р е сега,за едните мајка за другите маќеа)
Ти изгледа не го прочита и не го разбра убаво последниот текст, ај те молам прочитај го уште еднаш и пробај да го разбереш. Ако не, ќе ти помогнам со една едноставна реченица.

ОМРАЗАТА, СОЗДАВА ДРУГА ОМРАЗА

Па сила Бога не моли, или каде има сила, нема правдина.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Ти изгледа не го прочита и не го разбра убаво последниот текст, ај те молам прочитај го уште еднаш и пробај да го разбереш. Ако не, ќе ти помогнам со една едноставна реченица.

ОМРАЗАТА, СОЗДАВА ДРУГА ОМРАЗА

Па сила Бога не моли, или каде има сила, нема правдина.
го прочитав не се секирај:smir:
бараш објективност,но јас ја барам само причината/реалноста/објективноста за тие злодела???
по се изгледа и НЕПРАВДАТА создава омраза
додека едната страна се придржуваше до воените "закони"(4-те женевски конвенции) другата беше анти истите:toe:,и после очекуваш првата страна да ти биде смирена........мислам ти се молам немој вакви ексцеси

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
го прочитав не се секирај:smir:
бараш објективност,но јас ја барам само причината/реалноста/објективноста за тие злодела???
по се изгледа и НЕПРАВДАТА создава омраза
додека едната страна се придржуваше до воените "закони"(4-те женевски конвенции) другата беше анти истите:toe:,и после очекуваш првата страна да ти биде смирена........мислам ти се молам немој вакви ексцеси
Точно, ете гледаш како се разбираш во некои работи.

:smir::smir::smir:

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647

Е сега кажи ми дали сум во право со ова,
Прво, војниците на Вејце не беа Тигри, ниту беа Срби. Јас не сум Србин, оди на Спрски форум и на нив кажувај им за овие работи. Или ајде да зборуваме за Евреите сега тука. Секогаш кога некој зборува за Албанските злодела (и нивните муџахедински сојузници) Албанците зборат за Босна и Косово. Зборуваме за Македонија , не мешај баби и жаби.
Второ, кој ги кршеше спомениците за маскрот во Вејце? Кој сака да гради статуа на Џемо Хаса? Кој има вахабисти во својата заедница па како демек немало, а јас лично имам видено бурки! во Скопје. Бурки кога имало кај Албанците не се сеќавам ,но сега има. И тоа шеташе жената до ќелав тип со брада ко Бин Ладен. Но нормално, тоа не е битно, битно е Босна, Косово и Хрватите
Трето и последно, бидејќи очигледно дека секогаш кога се дебатира за масакрите од Албанска страна се се трудите да изедначите ИНВАЗИЈА (јас бев, знам кога трлавте со илјадници на одредено место во Македонија, па со хеликоптери се браневме, од што веќе немавме муниција со камења ѓаѓавме) од Косово со борба за човекови права. Доаѓаш кај мене во куќа, ме колеш и на крај , чекај сега Србите во Босна. Евреите истото можат да ти го кажат за Муслиманите, Муслиманите за Евреите и слично. Поентата ми беше дека муџахедините кои вие толку слатко се преправате дека не постојат во Македонија се чисто зло. А тој што ги крши спомениците за масакрите самиот си знае што е.
п.с. по твојата логика, значи јас сега треба да одам и да заколам Албанец зошто омразата раѓа омраза. Око за око ги остава сите слепи. На форумот барав извинување од Албанците за масакрите и за горењето на црквите во Македонија, како и за нивното разнесување, истото ми беше кажано, Србите во Босна, Србите ваму Србите онаму. Не се сложувам со тебе,и едвај чекм да се изгради споменикот на Џемо Хаса во Гостивар, сигурно и за него ќе кажете,. нацист бил ама и партизаните колеле.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Како прво, каде виде дека сум коментирал и игнорирал дека нема вехабисти во Македонија, кога шетам по Чаир ги врие најчесто на Јаја Паша.

Не можат и не сакаат да ги признаат своите злодела и ги игнорираат па најлесно е на друго да се префрлиш

Како второ, гледам дека си постар член(мислам во години и плус си бил во војната во 2001 како што викаш, респект и почит кон тебе од моја страна), не сум рекол дека ние сме извршиле инвазија кон Албанците туку, ние се браневме од провокациите од Албанците, најпрво воено во Танушевци, а после да не збориме за тетовско и кумановско, па фала богу ќе се браниме со хеликоптери, бидејќи секој куршум ви беше задолжен и запишан,(знаеш си бил војник) затоа и ги продаваме фирмите за да купиме по некој куршум и некоја бомба

Како трето погрешно ја разбираш мојата логика, не викам јас да идеш да заколиш некој Албанец, далеку од тоа, кај си видел на форумов да навредам некој Албанец со "албанец". Омразата раѓа омраза, но само неедуцираните луѓе, заслепени од омразата на различните од нив, слепо им веруваат на одредени луѓе и поединци кои се богатат на глупоста и лебот на нивни грб. Јас овде ја зборам реалноста. Во Гостивар се крева биста на Балистот Џемо Хаса. Па нормално, за нив тоа претстаавува национален херој, а за нас нацист, како што за Албанците комунистите и партизаните претставувале агресор и угнетувач, па нели сите живееме во демократско општество, па кога ние Македонците креваме бисти на паднати бранители и борци, зашто да не и тие на паднати борци на УЧК.

Тоа ќе бараш извинување од Албанците на форумот, за тие слики, но и тие треба да бараат извинување од нас за навредите од страна на група малишани кои немаат појма со ова.

Кажи што не се сложуваш со мене, опомени ме како постар во смисла на годините, да видам каде сум згрешил, имам 19 години и не сум видел се во животот. Па затоа сте тука вие повозрасните да не поправите. Јас го почитувам мислењето на постарите и воопшто постарите и се поравам во моите грешки.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Па нормално, за нив тоа претстаавува национален херој, а за нас нацист, како што за Албанците комунистите и партизаните претставувале агресор и угнетувач, па нели сите живееме во демократско општество, па кога ние Македонците креваме бисти на паднати бранители и борци, зашто да не и тие на паднати борци на УЧК.
.
значи ти признаваш дека Македонците се окупатори на албанската територија и угнетувачи на албанскиот народ?????*
*во нивната историја тоа го симболизираат тие споменици

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Албанците комунистите и партизаните претставувале агресор и угнетувач, па нели сите живееме во демократско општество, па кога ние Македонците креваме бисти на паднати бранители и борци, зашто да не и тие на паднати борци на УЧК.
Може зашто убивале наши сонародници, наши браќа, татковци, роднини... тоа е нашата мана премногу сме или се правиме либерални за на крај планински диво племе да ни се качи на глава. Терористи во влада ни седат, па кај го има тоа?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
значи ти признаваш дека Македонците се окупатори на албанската територија и угнетувачи на албанскиот народ?????*
*во нивната историја тоа го симболизираат тие споменици
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Дете, каде сум признал дека ние сме окупатори на албанската територија, ние од времето после Александар Македонски и Цар Самуил сме постојано окупирани. За која албанска територија сметаш. Западна Македонија? Ако ти ја сметаш тоа е твој проблем. Јас се уште ја сметам за територија на Р.М. Тоа ако Албанците ја сметаат за Албанска територија тоа е исто нивни проблем.

Окупатори на албанската територија, ќе бидат, Македонците кога ќе ја окупираат територијата на Албанија.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Дете, каде сум признал дека ние сме окупатори на албанската територија, ние од времето после Александар Македонски и Цар Самуил сме постојано окупирани. За која албанска територија сметаш. Западна Македонија? Ако ти ја сметаш тоа е твој проблем. Јас се уште ја сметам за територија на Р.М. Тоа ако Албанците ја сметаат за Албанска територија тоа е исто нивни проблем.

Окупатори на албанската територија, ќе бидат, Македонците кога ќе ја окупираат територијата на Албанија.
дали се читаш што пишуваш во твоите постови???
па нели сите живееме во демократско општество, па кога ние Македонците креваме бисти на паднати бранители и борци, зашто да не и тие на паднати борци на УЧК.
па и Хрватите/Босанците живеаат во демократско општество,дали НЕКОЈ ОД НИВ ПОМИСЛИ да изгради споменик на Српски војник(или обратно)
дали Израелците ќе дозволат на нивна територија да се направат споменици на броците на ПЛО
дали Британија ќе дозволи изградба на споменици на ИРА
итн итн итн

спомениците за Албанците тоа означуваат-окупација и угнетување................е сега ние Македонците што НЕ САКАМЕ така да мислиме:tapp: тоа е друго

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Може зашто убивале наши сонародници, наши браќа, татковци, роднини... тоа е нашата мана премногу сме или се правиме либерални за на крај планински диво племе да ни се качи на глава. Терористи во влада ни седат, па кај го има тоа?
Па и во војната во 2001 од бомбите на македонските хеликоптери и топови загинаа, недолжни Албанци, нивни роднини, браќа, татковци, нивни сонародници( не станува збор за УЧКките), и не по вина на македонската војска и полиција туку по вина на нивните пратеници и останати како Мендух Тачи, или наши млади војничиња по вина на некој наш корумпиран политичар.

Ако збориш низ страдањата во Историјата на Македонија, да, убиени наши сонародници, наши браќа, татковци, роднини... , но наплатата они си ја знаат после, што од Александар Македонски, што од комитите, што од турските власти кои не ги контролирале нивните дејства за време на османлиското владеење, што од партизаните, што од комунистите во СФРЈ и да не набројувам понатаму. Никој не остава ништо неказнето.

Но, никој овде не го спомнува срадањето на Македонците од страна на комунистите, кои беа испраќани на Голи Оток заедно со сите противници на таа идеологија вклучувајќи и Албанци.

Знаеш ли колку Албанци се имаат борено во Илинденското востание заедно со комитите или колку во партизани за да ја живееме денешната слобода, или колку Македонци имало во војската на Скендер бег кои се бореле за Албанија

Не постои веќе никаков леберализам кај нас Македонците, ја знаеме целата ситуација, паметни сме тука, но што можеме да направиме, единствено да седиме по цел дел и да јадеме трици, или ако не налета некој политичар што чита форуми

дали се читаш што пишуваш во твоите постови???
па нели сите живееме во демократско општество, па кога ние Македонците креваме бисти на паднати бранители и борци, зашто да не и тие на паднати борци на УЧК.
па и Хрватите/Босанците живеаат во демократско општество,дали НЕКОЈ ОД НИВ ПОМИСЛИ да изгради споменик на Српски војник(или обратно)
дали Израелците ќе дозволат на нивна територија да се направат споменици на броците на ПЛО
дали Британија ќе дозволи изградба на споменици на ИРА
итн итн итн

спомениците за Албанците тоа означуваат-окупација и угнетување................е сега ние Македонците што НЕ САКАМЕ така да мислиме:tapp: тоа е друго
А ти изгледа не мислиш што пишуваш.
Па секој ќе си изгради споменик на своја територија, Србите во Република Српска, Босанците во Централна Босна, ПЛО во Палестина, ИРА во ИРСКА, само што проблемот е што Албанците се друг случај.

Ајде ти што си толку паметен, што ќе направиш, ќе идеш ќе им го бутнеш или кршиш:tapp: и што ќе направиш. Ништо. Ќе те осуди ЕУ дека ја нарушуваш "толеранцијата" и плус ќе сосздадеш нов конфликт.
Мисли малце

Kajgana Shop

На врв Bottom