- Член од
- 23 јуни 2007
- Мислења
- 246
- Поени од реакции
- 3
Вчера ми стигна новиот 22" монитор (предходно имав 15") кој го чекав да го донесат 2месеци (иако пред тоа го имаше на лагер...) поседив така 30 минути на интернет и реков ај да го сетиме во гејминг како оди. Наместив таму конфигурации скоро на максимум и изгледа со претходниот компјутер бидејќи монитор мал графичката не се оптеретуваше многу и не тргаше струја. Е сега изгледа се искористи до максимум па посака малце повеќе струја, а со тоа бидејќи напојувањето беше слабо 450W многу се загреа напојувањето и на 2-3 транзистори му се стопи калајот а со тоа пукнаа и цркна напојувањето...
Вчера го однесов на сервис и со истата приказна како кога го купував: 450W ти е доволно не ти треба повеќе... ќе пробаме да го направиме... ДОБРО. И од кога го купив при гејминг напојувањето многу загревање, односно ако раката ја ставев на коќиштето над напојувањето беше многу жешко повеќе од 10 секунди не се држеше. Сега на крајот беше вкрај жешко и над 2 секунди веќе стануваше непријатно... претпоставка едно 70 степени. Графичката и процесорот ги фатив можев слободно да ги допирам, кулерот на графичката имаше некои 60 степени, а процесорот 50...
Прашањето ми е дали нешто напојвуањето беше дефект па пукнаа транзисторите или воопшто беше слабо за мојата конфигурација.
Athon 7750 2.7GHz не оверклокиран
Sapphire HD4850 512MB
2x2GB DDR2 RAM
500GB хард-диск
ништо екстернално што би можело да повлечи вишок струја
Јас лично мислам дека е слабо напојвањето и дека на мојата конфигурација му треба барем 550 за стабило работење и гратис 600W да не берам гајле... барам ваше мислење
Што викате за овие напојувањата, 600W, 650W, 650W
И кажете неко напојување вие во однос перформанси/цена.
Благодарам.
Вчера го однесов на сервис и со истата приказна како кога го купував: 450W ти е доволно не ти треба повеќе... ќе пробаме да го направиме... ДОБРО. И од кога го купив при гејминг напојувањето многу загревање, односно ако раката ја ставев на коќиштето над напојувањето беше многу жешко повеќе од 10 секунди не се држеше. Сега на крајот беше вкрај жешко и над 2 секунди веќе стануваше непријатно... претпоставка едно 70 степени. Графичката и процесорот ги фатив можев слободно да ги допирам, кулерот на графичката имаше некои 60 степени, а процесорот 50...
Прашањето ми е дали нешто напојвуањето беше дефект па пукнаа транзисторите или воопшто беше слабо за мојата конфигурација.
Athon 7750 2.7GHz не оверклокиран
Sapphire HD4850 512MB
2x2GB DDR2 RAM
500GB хард-диск
ништо екстернално што би можело да повлечи вишок струја
Јас лично мислам дека е слабо напојвањето и дека на мојата конфигурација му треба барем 550 за стабило работење и гратис 600W да не берам гајле... барам ваше мислење
Што викате за овие напојувањата, 600W, 650W, 650W
И кажете неко напојување вие во однос перформанси/цена.
Благодарам.