Аххх..."Country that can't be named" - CTCBN?!http://www.economist.com/world/europe/displayStory.cfm?story_id=15766873
интересен текст. посебно овој дел...
That’s a pity. Without getting into crude arm-twisting, it should be possible to suggest to CTNH that talks about the bailout might go faster if the government showed a bit more flexibility. Sighs of relief would echo round the world.
Това е целта на Меркел.... Да се намеси ММФ,коjaто ке има строги услови за да получат пари грците.Kako be,, znaci pak i od MMF ke morat da zemat pari a ne samo od EU:tv:
Това е целта на Меркел.... Да се намеси ММФ,коjaто ке има строги услови за да получат пари грците.
Германиja не е само членка на ЕУ,така е.Но Германиja сака да влезе ММФ во Гр за да има контрол и да се устварат реалните реформи,които не са устварени веке 20 години тамо. Германиja не сака просто даване на пари, а сака даване на пари срешту реформи.Da ama samo Germanija ne e clenka na EU,ima i drugi neli?
A kade e tuka solidarnosta na EU???
Германиja не е само членка на ЕУ,така е.Но Германиja сака да влезе ММФ во Гр за да има контрол и да се устварат реалните реформи,които не са устварени веке 20 години тамо. Германиja не сака просто даване на пари, а сака даване на пари срешту реформи.
Каде е солидарноста на ЕУ ме прашаш. Аме еве ja-неколко милиарда ке бидат дадени на Гр Един дел от ММФ, а друг дел со билатериални договори. Сега ja виде?
Некои сакаха Гр да биде оставена да фалира реално....
Еве сите 16 држави от еврозоната се намесиха и ке спасат Гр от реален фалит.Ако това не се вика солидарност,не знам што е за тебе солидарност