Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Да бидам искрен не ја гледав целата утакмица.Постоеше голем ризик да сјебам нешто така да се повлеков на време.Али ја не знам зошто се нервирам едноставно вчера си го ладеа на терен.Мислам 2-0 за Барса и овие чуваат резултат сите у одбрана.Срце не оставија на терен и ја ќе се нервирам.Али со ваква игра искрено осмина-финале не знам дали ќе се пројде.Дали нови играчи иаме и не се навикнати на Ел Класико и големи утакмици или што али тоа вчера мора да се заборава.Сеа треба да се даде подршка на Реал и одма ќе се јавуваат гомнојадците кои кога тепаа Реал сите го сакаа а сеа сите серат по него.Сеа само да не паднат со формата зошто отиде се у јебана.Али Мурињо оф корс нема да го дозволи тоа.Плус сакам да знам што им праел Мурињо на играчите по утакмицата.

I

IBIZA SOUND

Гостин
Jas se prasuvam Barcelona dali voopsto i ima fanovi,pred natprevarot ve nemase nikade sega se raspisavte na forumi za 1 nedela nema da znaete so kogo igrate slednoto kolo ama sega site se za Barcelo ne zboram samo za na ovoj forum tuku opsto za navivacite na barcelona,a navivaci na Real imalo i sekogas ke ima dokaz ti se poslednite 2-3 godini sto mu se slucuva na Real a jas mislam deka navivacite ne se otkazaa od timot... izvinete za latinica imam nekoi problemi..
tuka si greska ako ne se lazam
edna nedela pred mecot vie bevte mnogu glasni,no posle 23 casot vie odednas go namalivte glasot se do deneska nekade do pladne ako ne se lazam :)
P.S.i za naredniot natprevar megju barsa i real da ne se oblozuvate vo avatar bidejki nekoj ke se zbune mislejci deka go zgresil fan klubot :vozbud:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
tuka si greska ako ne se lazam
edna nedela pred mecot vie bevte mnogu glasni,no posle 23 casot vie odednas go namalivte glasot se do deneska nekade do pladne ako ne se lazam :)
P.S.i za naredniot natprevar megju barsa i real da ne se oblozuvate vo avatar bidejki nekoj ke se zbune mislejci deka go zgresil fan klubot :vozbud:
Добро е бе Гоче, ни се изнасмеа ни мавна ремет ни го спушти, мислам дека е доста или...!!!

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Еве вака краток увид и од моја страна за вечерашната утакмица.

Мурињо - Главна грешка, катастрофална поставеност. Доколку би му дале на Пеп да бира како да биде поставена тактиката на Реал за да победи наједноставно, мислам би ја избрал онаа од вчера. Требаше да бидат удвојувани играчите.Мораше. Како можеше толку евтино да поминуваа пасовите до крилните напаѓачи, уфрлена топка и оп гол. Одбраната одигра крајно лошо, но како да одигра подобро кога добија невозможна мисија. На 35метра од голот свој да се наоѓаат четворицата задни и притоа знаат дека играат против најдобрата Барселона од кога ја знаеме. Друго од нашата одбрана не видовме, по некоја добра интервенција во дуели 1 на 1, но на крајот тоа испадна небитно.

Средниот ред. Во средниот ред, против сјајните Чави, Иниеста Бускетс Меси и остала багра каталонска беа оставени на милост и немилост Чаби и Кедира, на местото каде што требаа да бркаат РОНАЛДО И БЕНЗЕМА. А каде беа воопшто овие двајца ? Доколку беа вратени поназад и вклучени во дефанзивните задачи, Кедира и Чаби би останале исто пред одбраната но мноогу поназад, на околу 30-35 метри. Позади нив уште еден бедем до кој би било крајно тешко да се стигне, а уште потешко да се пробие.

Ди Марија и Озил, колку и да викаме дека неочекувале ваков притисок и се сеуште деца тоа не е никакво оправдување. Играч како Озил кој успеа да ја седне на гз цела англиска одбрана на Светско првенство, кој успеа да ја совлада Аргентина, напраена да изгледа од рангот на еден Кипар или една Македонија... неможе да се каже дека бил под притисок и е млад. Грешката е што Мурињо не даде на тимот ниту офанзивни ниту дефанзивни задачи. Ова беше калакурница невидена. Целата вина ја префрлам нему. Во тој случај лош ден имаат и Касиљас и Рамос па и Карваљо и Марсело кој годинава беа најдобри дефанзивци. Очекувано 5:0.

Измените. Треба ли тие да се коментираат ? На полувреме се вади Бензема, се пушта во игра Лас. Роналдо оди повеке накај класичен напаѓач подржуван лево од Озил, а десно од Ди Марија. Изменава би била далеку подобра и понормална одколку да се вади Озил. Ако на полувреме Мурињо имал некаква надеж... мораше изменава да се направи. Да се зајакнат дефанзивните линии уште малку и да се повлечат поназад, но останатите играчи да се преселат целосно на противничката половина и да комбинираат, да ги притиснат. Колку толку образот би бил обелен доколку прикажевме некаква моќ барем...

Поединчено, нема играч кој заслужува пофалба. Никој, никој. Реков дека Марсело сеуште не е сигурен и тамо ке биде најкомплицирано.За првите два гола, половина вина е на Марсело. Стоперите катастрофални, најлоши до сега. Бензема реков ке се усере, но што да прави тој после ваква поставеност и ваква игра на оние зад него? Роналдо тежок егоист, до сега во спортот во целиот свет немам сретнато ваков егоист.Роналдо вчера се однесуваше како да не го болеше уво, како да беше гледач на кој му е скурчено од животот и једва чека да заврши натпреварот и да иде да е*не нешто. Ди Марија од тоа што знае и може, не покажа ниту 1/8. Тоа е што е за коментирање, тука ги гледам јас грешките.

И уште нешто да кажам. Мрзам провокатори, тепачи, нафурани фајтери итн.НО за она вчера на Рамос му ја пружам раката. Не коментирам повеке за ова.... толку. Hala Madrid.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
еми јебига, шит хепенс... ни на крај памет не ни замислував дека ова ќе се случи... средината тотално потфрли таму кај шо требаше синоќа да сме најјаки...
касиљас ни преодна оченка нема(а најмалку за 4/5 гола не беше крив)
рамос тотално најслаб,
каваљо пепе и марсело очајни,
кедира зарем изгледаше на стуб?! - да баш стуб и ништо повеќе...
озил не го видов,
ди марика 2 пати го видов единствен он испрати шут и една не успеа да прими топка...
роналдо дојде до израз неговиот карактер на очаен играч за големи натпревари...
бензема... како и претхоните 30-тина утакмици за реал во 2 сезони-СТАТИСТ!!!
се на се можеше да изиграат итакмица на нивото, ама да знаеја кај е топката...
се на се најлошата утакмица на Реал од 96' па наваму...
али сепак ај нека изгледам ко Мур ова е само 1 утакмица во која не игравме ние има уште многу се е можно...

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
прво еден апел до сите фанови на Барселона...
значи никогаш не сме оделе и на вашиот фан топик сереле за работи кои веке се завршени .така да пораснете..
дојдовме ви честитавме ,бевте подобри ,победивте.......
а за сите други кои дошле да стават сол на раната ...не знам што да напишам тоа е култура....

сега до сите нас кои сме навивачи на РЕАЛ МАДРИД...
дај смирете се малку..не е се завршено...овој пораз не спушти на земја и ни покажа уште колку треба да работиме за да стигнеме таму каде што сакаме да бидеме...
сите се криви..не може да се потенцира на никој посебно..а и на крај Мурињо најдобро знае што треба да се прави во вакви ситуации..
затоа ПРИБЕРЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!не е ништо ГОТОВО!!!!!!!!!11111

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
прво еден апел до сите фанови на Барселона...
значи никогаш не сме оделе и на вашиот фан топик сереле за работи кои веке се завршени .така да пораснете..
дојдовме ви честитавме ,бевте подобри ,победивте.......
а за сите други кои дошле да стават сол на раната ...не знам што да напишам тоа е култура....

сега до сите нас кои сме навивачи на РЕАЛ МАДРИД...
дај смирете се малку..не е се завршено...овој пораз не спушти на земја и ни покажа уште колку треба да работиме за да стигнеме таму каде што сакаме да бидеме...
сите се криви..не може да се потенцира на никој посебно..а и на крај Мурињо најдобро знае што треба да се прави во вакви ситуации..
затоа ПРИБЕРЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!не е ништо ГОТОВО!!!!!!!!!11111
Одлично кажано, секој кој му фаќа кликерот ќе го сфати ова

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.078
Поени од реакции
2.025
поздрав
еве едно мислење од мене после кое секој разумен фан и на реал и барса а и воопсто на фудбалот ке се размисли
п.с неутрален сум

сигурно се секавате на дуелот интер барса во л.ш. во групна фаза барса го разби интер буквално казано нешто што му се сличи на реал вчера
резултатот не е ист ама играта беше иста е сега малку подоцна се сретнаа тие 2 тима и што бидна барселона ја немаше никаде нити ја имаше нејзината игра меси беше тотално умртвен ниту ги имаше пасовите на чави.буквално кажано целиот тим беше умртвен.
.имам чита изјава на мурињо за натпреварот порто монако
имено мурињо вели дека бил сигурен дека неговиот колега од монако ке го гледа лигашкиот натпревар на порто па малку ја раштимал екипата и дека тоа било клучната случка што подоцна порто ке освои.
нешто слично имаше и против челзи со интер ние ги надигравме на џузепе м. но интер беше боље во реваншто и помина
интересен податок првата утакмица мурињо ја гледал верувале или не дури 16 пати
моабетот ми е дека мурињо секогаш го губи првиот важен дуел(а реваншите знаеме како се завршуваат сите)
нешто многу ми беше чудно како е можно (зборам за карваљо и пепе и рамос ке се сложите сите тие се едни од најдобрите играчи во светот на своите позиции) вчера да не знаат да направат асална одсејд замка не знаат така немаат искусто имаат по 20г. и им е прв повазен натпревар
второ нешто ке се сложите сите верувам(немам намера да провоцирам) кога би се споредувал ланскиот интер и сегашниот реал без мурињо сите би рекле дека реал е подобриот. Епа како е можно интер да освои тројна круна а реал да биде победен од барса 5-0(верувам дека овој резултат не бил во планот на мурињо ама пораз сигурно)
нешто што го има изјавено мурињо пред ел калсико.
И што е толку битно ако барса победила 5-0 кога реал ке ја освои премиера или ке ја исфрли од нокаут фаза на реал ниту му е прв нити последен пораз следен нормално му е до челзи(се шалам)
моабетот ми е дека тука првенството не завршува туку ова е само почеток нешто што го има изјавено мурињо така да нисшто не е уште решено али затоа до реваншто ке примате увреди и што уште не али јбг таков е фудбалот некогаш се радуваш некогаш се нервираш

јас само го склапам изјавите на мурињо пошто навивачите на реал се во шок а има доста тука паметни луге на форумов само ете не им текало
и уште еднаш со ова не провоцирам туку давам едно мое мислење кое нормално кој сака нека го почитува кој не немора
поздрав и лека нок......

--- надополнето ---

заборавив да напишам барса вчера тотално го разби реал значи просто кажано реал неможе да биде поголема тапа нити пак барса да биде појака ова беше пример на врв и дно епа сега ако натпреватот измегу интер и челзи мурињо го гледал 16 пати а верѕвајте ние го дадовме максимумот малуда дрогба лампард беа пуштени да прават што сакаат.За разлика од реваншот каде што беа тотално умртвени.
и што сеа тоа е чиста случајност не би рекаол баш

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
поздрав
еве едно мислење од мене после кое секој разумен фан и на реал и барса а и воопсто на фудбалот ке се размисли
п.с неутрален сум

сигурно се секавате на дуелот интер барса во л.ш. во групна фаза барса го разби интер буквално казано нешто што му се сличи на реал вчера
резултатот не е ист ама играта беше иста е сега малку подоцна се сретнаа тие 2 тима и што бидна барселона ја немаше никаде нити ја имаше нејзината игра меси беше тотално умртвен ниту ги имаше пасовите на чави.буквално кажано целиот тим беше умртвен.
.имам чита изјава на мурињо за натпреварот порто монако
имено мурињо вели дека бил сигурен дека неговиот колега од монако ке го гледа лигашкиот натпревар на порто па малку ја раштимал екипата и дека тоа било клучната случка што подоцна порто ке освои.
нешто слично имаше и против челзи со интер ние ги надигравме на џузепе м. но интер беше боље во реваншто и помина
интересен податок првата утакмица мурињо ја гледал верувале или не дури 16 пати
моабетот ми е дека мурињо секогаш го губи првиот важен дуел(а реваншите знаеме како се завршуваат сите)
нешто многу ми беше чудно како е можно (зборам за карваљо и пепе и рамос ке се сложите сите тие се едни од најдобрите играчи во светот на своите позиции) вчера да не знаат да направат асална одсејд замка не знаат така немаат искусто имаат по 20г. и им е прв повазен натпревар
второ нешто ке се сложите сите верувам(немам намера да провоцирам) кога би се споредувал ланскиот интер и сегашниот реал без мурињо сите би рекле дека реал е подобриот. Епа како е можно интер да освои тројна круна а реал да биде победен од барса 5-0(верувам дека овој резултат не бил во планот на мурињо ама пораз сигурно)
нешто што го има изјавено мурињо пред ел калсико.
И што е толку битно ако барса победила 5-0 кога реал ке ја освои премиера или ке ја исфрли од нокаут фаза на реал ниту му е прв нити последен пораз следен нормално му е до челзи(се шалам)
моабетот ми е дека тука првенството не завршува туку ова е само почеток нешто што го има изјавено мурињо така да нисшто не е уште решено али затоа до реваншто ке примате увреди и што уште не али јбг таков е фудбалот некогаш се радуваш некогаш се нервираш

јас само го склапам изјавите на мурињо пошто навивачите на реал се во шок а има доста тука паметни луге на форумов само ете не им текало
и уште еднаш со ова не провоцирам туку давам едно мое мислење кое нормално кој сака нека го почитува кој не немора
поздрав и лека нок......
Искрено, сакав и јас да го напишам истото или слично на ова, ама немав храброст бидејќи сум фан на Реал и да не бидам погрешно разбран. Мене вчера играчите на Реал ми изгледаа како да немаат воља за игра, како да дошле колку да го одграат мечот и како да чекаа само да заврши. Немаше никаква борбеност, немаше жар, немаше гинење за секоја топка, немеше ништо, а ГОЛЕМИОТ Мурињо(Special One) изгледаше како дете кое сега положило за Б лиценца на УЕФА и тоа на семинар кај нас во Македонија, Немаше ни Р од Реал на Мурињо. Тоа многу ме погоди и ме нервираше, а не резултатот тоа воопшто не ме нервира. Мурињо да неможел да ја задржи Барселона, ја има задржано со многу послаби свои екипи од синоќешниот Реал. Реал да упати само 2 удара во гол. Да има 330 успешни додавања. 2 пати да врже 4 додавања. Да нема кординација на екипата, да утрчуваат играчите на Барселона кога сакаат позади играчите на Реал.
Погледајте ги головите. Дали некогаш некоја екипа која ја водел Мурињо примала такви голови?
Едноставно незнам што да кажам

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ramos's red card makes him the most sent off player in Real Madrid's history, overtaking Fernando Hierro. Pretty good going for a player who's still only 24.

:zver:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Добро ајде да речемде дека Мурињо му ја пушти на Пеп да победи сега.
Мурињо намерно не го запрел Меси, намерно ги остави Чави и Иниеста да си играат со Чаби и Кедира, како детенце со нова играчка. Шо правиме ако Мурињо не тепа на реваншот??
Колку и да сакаат сите да ми кажуваат дека Примера не се решава на Ел Класико - тоа точно се случува. Примера последниве години се решава токму таму. И Реал и Барса кикснуваат тоа е факт, ама сепак преброј бодови освоени на Ел Класико и се е кажано.
Е сега малку проста математика: Барса бега 2, ако го тепа следното Ел Класико тоа се 5 бода предност, шо значи два кикса на Барса повеќе од оние на Реал, за да може Реал да ја стигне Барса и да ја освои Примера. Не викам дека е неизводливо, ама во тие два кикса мора да има еден пораз. А до крај ако продолжат овака не очекувам ни Барса ни Реал да имаат премногу кикса - преку сила уште 4-5. Шо ќе каже пак ќе се решава на Ел Класико титулата, а плус ако на крај се случи Барса и Реал да имаат ист број бодови титулата пак ќе биде кај Барса и Реал да успее да ја победи ( реално гледано сигруно нема да ја уништи со 6-0 или со 7-1 ). Значи нешто не ти штима во постов ама ајде.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Мур е специјален.Алфа и Омега.Он губи кога сака, каде сака, како сака и најбитно, ако сака !!!

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.078
Поени од реакции
2.025
Добро ајде да речемде дека Мурињо му ја пушти на Пеп да победи сега.
Мурињо намерно не го запрел Меси, намерно ги остави Чави и Иниеста да си играат со Чаби и Кедира, како детенце со нова играчка. Шо правиме ако Мурињо не тепа на реваншот??
Колку и да сакаат сите да ми кажуваат дека Примера не се решава на Ел Класико - тоа точно се случува. Примера последниве години се решава токму таму. И Реал и Барса кикснуваат тоа е факт, ама сепак преброј бодови освоени на Ел Класико и се е кажано.
Е сега малку проста математика: Барса бега 2, ако го тепа следното Ел Класико тоа се 5 бода предност, шо значи два кикса на Барса повеќе од оние на Реал, за да може Реал да ја стигне Барса и да ја освои Примера. Не викам дека е неизводливо, ама во тие два кикса мора да има еден пораз. А до крај ако продолжат овака не очекувам ни Барса ни Реал да имаат премногу кикса - преку сила уште 4-5. Шо ќе каже пак ќе се решава на Ел Класико титулата, а плус ако на крај се случи Барса и Реал да имаат ист број бодови титулата пак ќе биде кај Барса и Реал да успее да ја победи ( реално гледано сигруно нема да ја уништи со 6-0 или со 7-1 ). Значи нешто не ти штима во постов ама ајде.
сега ке испадне како да сум фан на реал уште овој пост и се губам во мојот фан клуб

мислам дека не бев добро разбран
види вака мурињо секогаш го пушта противникот да удри прв тоа е фак со порто со челзи и со интер ај со реал уште е во почетна фаза пошто како што велиш ако случајно изгуби на реваншто експриментот паѓа во вода се слагам со тебе ама види сега пример ти давам пример реал да ве тепал вас а потоа да изгубил од алмериа исто му доага (само што сега ова е дерби и ке има многу заебанции на сметака на фановите на реал што е норамало нема лутиш затоа гледаме сите фудбал да можеме да се зафркаваме со конкурнцијата) ели вие ја изгубите наредната. Неможете ниту вие ниту пак реал да победи се на крај сега се +2 ако изгубат на следното ел каласико (во што немоземе да бидеме сигурни) ке бидат +5 значи тоа ништо за 2-3 натпревари се стига. А сметаш ли ако се сретнат во лигата на шампиони вие од ова вчера што до направите неможете боле вчера меси иниеста чави и компаниа беа најдобри дефинитивно најдобар напад.Ова е се снимено ке се гледа анализира милион пати а што има за сметка на тоа гвардиола роналдо што неможе да помине играч ди мариа неможе да прими топка алонсо неможе да направи асален пас а ја држеше средината на ливерпул 50-50 со џерард. пепе и карваљо неможат да направат офсејд замка а кедира се губи во простор и ај сега кој е во поголема добивка вие ги имате 5-0 а тие го имаат одговор на вашата беспрекорна игра.
мора да сватите ова е само почеток ке има уште 1 а можно е и уште 2 сезоната е долга ова е само обичен натпревар

ова не е провокација го пишувам како неутрален навивач
поздрав

--- надополнето ---

да пишам и уште ова и се губам

не треба да го оправдувате стартот на рамос тој секако го сака реал но ни е фудбалот,не треба вината да ја бара во нозете на меси туку некада на друго место (би било штета еден таков играч да се уништи не само тој тоа ни би го ни посакал на на најголемите ривали) и не го споредуввајте стартот со пујол бидејки бензема беше лице во лице со пујол и има опција да го избегне стартот а додека меси беше свртен со грб и немаше појма што се случува со него

и јас сум таков тип на играч лесно избувнувам али во иднина ке размислам дали ке направа јбг учиме додека сме живи

знам дека горе наведениве мои постови на некои фанови изгледаат смешно но верувајте дека ова е реалноста уште сте во облаци и јас бев лани кога челзи постигна 103 гола, и ја разби конкуренцијата а оваа година како тргнало ке се бориме со ливерпул за лига европа (без провокации) моабетот е дека гледајте ги работите реално али јбг доколку сте понови во фудбалот ке ви изгледа смешно и ке мислите дека сум некој психопад бидете сигурни мурињо го следаму уште од порто и знам што мајмун е

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
abe polekate murinho nemoze se od odma da promeni isto i so inter prvata godina poleka poleka mu treba vreme

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
До тој погоре што ме тера да помислам дека е екстрим1, освен шо не ти идат некои правописни правила, психолоГ, психопаТ, би ти сугерирал да прочиташ некоја страна од автори кои се скарале со SF бидејќи мозок што е пуштен на слобода (како твојов) има време да се занимава со...тоа што го имаш напишано. Не е заговор се на светов, не треба простите работи да ги правиш сложени или со други зборови тоа што на тебе ти личи дека е едноставно и лесно во очите на некој друг е неверојатно комплексно. Мурињо ја дигна Барса сега во облаци за на реваншот Каталонциве ги потценат, да победи Мадрид и тоа е планот на ОоО Големиот Специјален-Еден. Дали си саглам, имаш ли ти претстава (очигледно не) што значи Ел Класико не само за играчите, тренерот, идеологијата... Изгуглај малку-сега! Вчера немаше заговор, вчера Мурињо сакаше да победи исто како што победуваше до сега, сакаше Мадрид да експлодира против Барса, многу луѓе ова го очекуваа, ама Барса изигра така како што игра секогаш, точно, кратко, шо би се рекло To the point! И победи и толку. Беа подобриот противник, до кога ќе биде така ќе видиме сите ние нема потреба да ни ги отвараш очите!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom