Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Se sto napisa pogore go imaat site drugi klubovi od rankot na Real , Man Utd , Inter , Bayern i pak nemaat da izdvojat 90 m Euro za samo eden igrac ili pa nedaj boze od cela milijarda , pa tolku nemaat nekoi drzavi potroseno za 7 , 8 godini ! Real Madrid go pravi fudbalot poleka no sigurno biznis a ne fudbal , ili pred se eve da trgnam od mojov Bayern kade ima daleku daleku pojaki sponzori i se naoga vo drzava kade ekonomijata i samata drzava e pojaka od ciganskata Spanija nemoze Bayern da si dozvoli 90 miliona za eden igrac , kolku e samo ironicna situacijava vo fudbalot a za toa se krivi UEFA i FIFA najmnogu sto ne vodat smetka za finansiite na klubovite !

Има разлика помеѓу Барн и Реал..Реал има повеќе навивачи од Баерн иако се наоѓа во понеразвиена и запустена земја спрема Германија..Реал е клуб на Кралот, а Баерн е акционерско друштво,Играчите на Реал имаат огромни годишни договори со најпознатите фирми во светот што и не е случај со иргачите на Баерн кои имаат направено договори самосо фирми во Германија,Мадрид е машинериа за бизнис и дел од даночните приходи од градот Мадрид одат за клубот што и не е случај во Минхен за Баерн каде е третиран како обичен клуб..Реал не е надлежен да го плаќа данокот или заостанатиот долг до ордеден верменски период туку кога сака..што и не е случај со баерн...кога ќе собериш се на се Мадрид е институција за другите клубови(заедно со Манчестер јунајтед каде е слична ситуацијата и кај нив ) што вушност кажува какви клубови се..и да Примера дивизион е многу поатрактивна од Бундесот за типување и побрзо Реал го ставаат на ливче обичните граѓани отколку Баерн:toe:

A зш велиш така,ко само Реал тоа да го прави.Го прават сите,верувај,и Барса,Челзи,Арсенал,Манчестер,Интер........И додека одат по 60000,70000,80000 гледачи да гледаат уакмици,верувај,фудбаот е далеку од уништен!

Pa radi tie klubovi i nema fudbal povekje !

Golemite klubovi pravat ping - pong so igracite samo nisto povekje , se molam da dojde sto pobrzo denot koga UEFA ke donese zakon za finansiite na klubovite e togas ke ve vidam sto ke pravite , vo panika ke zapadnete i ke dojdete na deredzeto na Liv'pool .

Не е ништо комплексно кога е само болна вистина а повеќето од вас не ја гледаат и не сакаат да ја видат и уживаат да гледаат ''реален фудбал''!:uvo:

Ама зошто увек се фаќате одма за Реал... Реал ги мести утакмиците, Реал е од кралот... сеа и Реал го уништил фудбалот!

Крај краева, не пукна во Шпанија скандал за наместени утакмици... во Италија беше тоа.

Спасо, у право си... за некоја година сите ќе западнат у долгови, само Баерн ќе има пари... ќе го купите Меси и ќе бидете најдобри!

Жали му се на ИДИВИДИ(одтаму го копирав)...,јас би го превел сигурно подобро!:smir:
Не ти се ни обраќав на тебе... Само мислев дека научивте до сега дека 90% од македонските преводи се погрешни.

Se sto napisa pogore go imaat site drugi klubovi od rankot na Real , Man Utd , Inter , Bayern i pak nemaat da izdvojat 90 m Euro za samo eden igrac ili pa nedaj boze od cela milijarda , pa tolku nemaat nekoi drzavi potroseno za 7 , 8 godini ! Real Madrid go pravi fudbalot poleka no sigurno biznis a ne fudbal , ili pred se eve da trgnam od mojov Bayern kade ima daleku daleku pojaki sponzori i se naoga vo drzava kade ekonomijata i samata drzava e pojaka od ciganskata Spanija nemoze Bayern da si dozvoli 90 miliona za eden igrac , kolku e samo ironicna situacijava vo fudbalot a za toa se krivi UEFA i FIFA najmnogu sto ne vodat smetka za finansiite na klubovite !

--- надополнето ---

I toa i Toa .

Sega jas ke ti objasnam..samo so edna rabota..a potoa ti najdi gi drugite izvori na pari...Real MADRID ima najskapi karti vo SVETOT..za vreme na derbito kartite za sredniot red se 800 evra za prvite redovi 1000 za tretoto nivo se okolu 500 pa moze da se najde i od 350 evra...aj neka bide prosek od 500 evra..pa racunaj 80 000 kapacitet pomnozeno so 500...40 milioni momce mlado..od samo edna utakmica..na cela sezona vo prosek se po 250 evra kartite...za razlika od tvojot mocan baern minhen koj mozam da otidam i da go gledam so karta od 15 evra...EVE TI DOKAZ http://www.viagogo.de/fcbayern/Spor...Bundesliga/FC-Bayern-Muenchen-Karten/E-283117
imame sigurno 6 pati poveke fanovi od vas...site pari sto igrachite gi zimaat od sponzori odat 50 % kaj real madrid...zatoa i ronaldo se bunese okolu negovata plata ...i zatoa mu e napravena 10 milioni i na sekoja naredna godina da se zgolemuva..mislam deka vo 4 sezona ke iznesuva 13 miliona .. a vie sto ??? pa jas vo zivotot ne sum videl nekoj orginal dres od baern minhen da nosi ..i ti ke mi kazuvas od kaj tie pari na perez...i plus,Real da mesti utakmici tie pari nesmeat da se stavaat vo kasa...ni Perez nesmee da donira od svoj dzeb..bidejki ova ne e manchester city nitu united kade ima privatni sopstvenici...

pozdrav..ako sakas i drugi izvori na pari ke ti napisam..samo ti bidi zainteresiran

btw CESTITO POBEDA...Ronaldo zver ..

i uste nesto do clenot..REAL MADRID ima 117 otprilika fudbaleri koi igraat sirum evropa..znaci AKTIVNI FUDBALERI...site tie da bile prodadeni za 2 milliona racunaj ti koja cifra e taa..ali sigiruno prosekot ne e 2 mil...a site ja velicat skolata na barselona..koja izvadila 6 igraci ..do qur ako izvadila..tie se stvarno dobri..ne vikam ne..ama dzabe koga nadvor nemaat igrachi kako sto ima real madrid..

Има разлика помеѓу Барн и Реал..Реал има повеќе навивачи од Баерн иако се наоѓа во понеразвиена и запустена земја спрема Германија..Реал е клуб на Кралот, а Баерн е акционерско друштво,Играчите на Реал имаат огромни годишни договори со најпознатите фирми во светот што и не е случај со иргачите на Баерн кои имаат направено договори самосо фирми во Германија,Мадрид е машинериа за бизнис и дел од даночните приходи од градот Мадрид одат за клубот што и не е случај во Минхен за Баерн каде е третиран како обичен клуб..Реал не е надлежен да го плаќа данокот или заостанатиот долг до ордеден верменски период туку кога сака..што и не е случај со баерн...кога ќе собериш се на се Мадрид е институција за другите клубови(заедно со Манчестер јунајтед каде е слична ситуацијата и кај нив ) што вушност кажува какви клубови се..и да Примера дивизион е многу поатрактивна од Бундесот за типување и побрзо Реал го ставаат на ливче обичните граѓани отколку Баерн:toe:

Uste malku , uste malku !

Pa radi tie klubovi i nema fudbal povekje !

Golemite klubovi pravat ping - pong so igracite samo nisto povekje , se molam da dojde sto pobrzo denot koga UEFA ke donese zakon za finansiite na klubovite e togas ke ve vidam sto ke pravite , vo panika ke zapadnete i ke dojdete na deredzeto na Liv'pool .

Реал другар никогаш нема да западни во паника или да дојди во банкрот..ил да не се секираш за тоа и ти ги набројв фактите во постот погоре зошто ќе биди тоа така..побрзо твојот Баерн ќе пропадни отколку реал да има финанскиска криза што е идентично со апстрактна појава..

--- надополнето ---

Ама зошто увек се фаќате одма за Реал... Реал ги мести утакмиците, Реал е од кралот... сеа и Реал го уништил фудбалот!

Крај краева, не пукна во Шпанија скандал за наместени утакмици... во Италија беше тоа.

Јас не се фатив за Реал одма туку сакав да му објаснам на спасо зошто Реал има огромни годишни приходи..во Италија пукна скандал да,ама немој да бидите толку сигурно дека кај вас не се мести или во другите лиги(посебно во Бундесот и Турската каде тие веќе ја претераа)..и кога ви споменува фан на италјанска екипа за кладилница и местење веднаш се фаќате за Скандало ко небаре кај вас не се мести!

Sega jas ke ti objasnam..samo so edna rabota..a potoa ti najdi gi drugite izvori na pari...Real MADRID ima najskapi karti vo SVETOT..za vreme na derbito kartite za sredniot red se 800 evra za prvite redovi 1000 za tretoto nivo se okolu 500 pa moze da se najde i od 350 evra...aj neka bide prosek od 500 evra..pa racunaj 80 000 kapacitet pomnozeno so 500...40 milioni momce mlado..od samo edna utakmica..na cela sezona vo prosek se po 250 evra kartite...za razlika od tvojot mocan baern minhen koj mozam da otidam i da go gledam so karta od 15 evra...imame sigurno 6 pati poveke fanovi od vas...site pari sto igrachite gi zimaat od sponzori odat 50 % kaj real madrid...zatoa i ronaldo se bunese okolu negovata plata ...i zatoa mu e napravena 10 milioni i na sekoja naredna godina da se zgolemuva..mislam deka vo 4 sezona ke iznesuva 13 miliona .. a vie sto ??? pa jas vo zivotot ne sum videl nekoj orginal dres od baern minhen da nosi ..i ti ke mi kazuvas od kaj tie pari na perez...i plus,Real da mesti utakmici tie pari nesmeat da se stavaat vo kasa...ni Perez nesmee da donira od svoj dzeb..bidejki ova ne e manchester city nitu united kade ima privatni sopstvenici...

pozdrav..ako sakas i drugi izvori na pari ke ti napisam..samo ti bidi zainteresiran

btw CESTITO POBEDA...Ronaldo zver ..

Decko ja imam original dres od Bayern . A toa sto go kazuvas za Real i za Bayern mi e malku diskutabilno i ne se sluzi so navredi prema klubov zatoa sto ve gledame kako cigani vas od Madrid i cela Spanija , ajde da ne pocnam jas so navredi pa nema da znaes kade ti e glavata .

Абе имаше и Пеп една изјава лани, кога Роналдо постигна хет-трик, дека тек сега Роналдо е добар како Меси... којзнае што ќе каже сега...

Спасо, у право си... за некоја година сите ќе западнат у долгови, само Баерн ќе има пари... ќе го купите Меси и ќе бидете најдобри!
Не е важно што Пеп мисли,важно е ти што мислиш:icon_lol:

Decko ja imam original dres od Bayern . A toa sto go kazuvas za Real i za Bayern mi e malku diskutabilno i ne se sluzi so navredi prema klubov zatoa sto ve gledame kako cigani vas od Madrid i cela Spanija , ajde da ne pocnam jas so navredi pa nema da znaes kade ti e glavata .

Јас не знам ти воопшто што се навреди од неговиот пост кога ако размислиш малце дечкото е пасолутно во право со постот..јас го почитувам Баерн како клуб но реално од толку луѓе што ги знам низ градот што гледаат фудбал еден немам видено да навива за Баерн или камоли да носи оригинален дрес од Баерн:toe:

izvini brat za nekoja navreda vo toj post..a toa sto velis deka gi gledate spancite kako cigani..sto da se kaze za germancite ?? neznam koj e poomrazen narod dali nacistite ili ciganite od SPANIJA ! ..

Јас не знам ти воопшто што се навреди од неговиот пост кога ако размислиш малце дечкото е пасолутно во право со постот..јас го почитувам Баерн како клуб но реално од толку луѓе што ги знам низ градот што гледаат фудбал еден немам видено да навива за Баерн или камоли да носи оригинален дрес од Баерн:toe:
Се согласувам...........Големината на клубот се гледда и според тоа колку е застапен кај тие што го гледаат!

Честито победа, и така спасо сеа за некоја година отидовме ние јабана. Момци што викате да почнеме и ние нов фејворит клуб да си бараме ?

ееј ај исчистете се од нашиот ФАН КЛУБ..
ако имате нешто Добро да напишате пишувајте само не ми зборувајте за навреди затоа што @Fear си го напиша коректно целиот пост со образложување на своите ставови...
Мадрид никогаш нема да банкротира затоа што не е во приватна сопственост и затоа што има големи привилегии кај банкарите и државата во Шпанија...
а ставот дека големите клубови ги ,,крадат,,талентите..епа сега зависи..
никој не го принудува ни Играчот ни Клубот да го направат тој трансфер ..а кој има пари..епа сегде е така ,,парите го вртат светот,,
никој од големите клубови нема да банкротира..тоа нема шанси да се случи тоа се само стереотипи

у пм за малку ке заборавев
ајде нека ни се множат :)))))))))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom