Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
^ За нас се титулите а приходите за него.
Колку само не ! Приходите се за клубот, тој нема ништо од тоа !

и бтв одлична игра на сите мадридисти на квалификацииве, се гледа дека со Моу се како препородени :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488

Ај да видиме.

--- надополнето ---

Cristiano (09.09.10): Се уште не сум целосно опоравен, но речиси. Ќе се врратам најбрзо што можам, можеби за два дена ќе и се придружам на групата на тренинг. Сакам да и помогнам на екипата и мислам дека ќе бидам подготвен за натпреварот против Ajax.

Не ми се допаѓа кога не играм. Сакам да играм фудбал и да се натпреварувам. Лошо ми е кога гледам натпревари од дома.

Mourinho кажа се за судиите. Јас не сакам да зборам лошо за никого. Судиите сакаат да и дадат флуидност на играта, а јас сакам да играм. Што прават другите не ме интересира. Сакам да мислам дека противниците не сакаат да ми направат ништо намерно.

Јас секогаш сум мотивиран, без разлика на резултатот. Работам за да победувам. Долго време го правам истото и сега нема да го променам.

Колку голови сакам да дадам оваа сезона? .... 100.... Би сакал да дадам исто колку и минатата сезона или повеќе. Минатата сезона беше добра за мене и верувам дека ќе можам да ја изедначам таа бројка, ако не и да ја надминам.

Сите знаат дека Mourinho е победник и убеден сум дека оваа сезона ќе освоиме некоја титула. Во Real Madrid секогаш цел е победа. Ние сме екипа која се уште се конструира и работиме за да освоиме многу нешта. Barcelona, за разлика од нас, е веќе конструирана екипа, но ќе се бориме до крај.

Многу работи се променија откако дојде Mourinho. Интензитетот на тренинзите е спектакуларен и многу ми се допаѓа. Мислам дека со него ќе имаме повеќе шанси за титула отколку со било кој друг тренер.

Не можам да кажам дале овој Real Madrid е подобар од оној од минатата сезона. Тоа ќе се види во текот на сезоната. Ако освоиме некоја титула сигурно ќе речеме дека е подобар.

За да освоиш Златна топка мораш да имаш освоено колективни титули, СП на пример, или ЛШ..... ако не, немаш шанси за Златна топка. Знам кој треба да ја освои, но повеќе сакам да не го сакам.

Се надевам брзо ќе се реши ситуацијата во Португалска репрезентација и не сакам да коментирам. Лошо ги почнавме класификациите за Европското, но ќе се подобриме.

Апла очигледно е дека се ова околу "повредава" на Роналдо е местено.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Од авион се приметува дека е наместено. Против Осасуна и така нема да е потребен, мислам дека лесно ке ги поминеме.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Со Мурињо често ќе имате „повредени фудбалери“ неколку дена пред натпревар. Некогаш се, повеќе пати не се, ама по некое време противничките тренери се тотално изгубени во хаосот и мора да се спремаат за сите можни тактики... I miss Mourinho... :)

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406

Озил со 2 асистенции и Кедира со наместен автогол за Германија

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Кристиано
Роналдо : Со фудбалот од минатата сезона постигнав 26 гола.Го пробав
новиот фудбал Т90 tracer со кој ке се игра во Ла Лига оваа сезона.Со
него ке имам попрецизен шут и мислам дека ке бидам најдобар стрелец!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Mourinho vecherva vo 20:30 go objavuva spisokot na povikani igrachi..

Se shpekulira deka Khedira i Ozil kje startuvaat utre.

Kaka trenira po 5 chasa dnevno za da go zabrza svoeto oporavuvanje.

Ova go pishuva na naslovna na Marca, sabajle ja prochitav, ali ne mozhev da ja staam oti nemashe Forum, a sea sum u shkolo i ne mozham da ja otvoram stranata. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Листата на повикани играчи ќе е оваа...

Porteros: Casillas, Dudek y Adán.
Defensas: Carvalho, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Arbeloa y Mateos.
Centrocampistas: Khedira, Lass, Granero, Xabi Alonso, Canales, Pedro León, Di María y Özil.
Delanteros: Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuaín.

Кристијано и Ласс се повикани, ма да не верувам дека ќе играат.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Листата на повикани играчи ќе е оваа...

Porteros: Casillas, Dudek y Adán.
Defensas: Carvalho, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Arbeloa y Mateos.
Centrocampistas: Khedira, Lass, Granero, Xabi Alonso, Canales, Pedro León, Di María y Özil.
Delanteros: Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuaín.

Кристијано и Ласс се повикани, ма да не верувам дека ќе играат.
Boldiranive prva postava bi trebalo da igraat dokolku CR7 i Lass ne igraat, a Higo/Benz mislam deka na Benz kje mu dae shansa poradi dobrata igra so Bosna i golot, bashka i so poslab tim igraat nema da bide rizichno dokolku napravi nekoj experiment Mou:toe:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Играчи кои сигурно ќе играат утре: Касиљас, Рамос, Пепе, Карваљо, Марсело, Чаби, Кедира, Роналдо и Игуаин. Ова е потврдено од Мурињо на денешната прес-конференција, така да еве сега излегува на виделина дека се она околу повредата на Роналдо беше мачкање очи. Остануваат уште двајца, мислам дека ќе бидат Озил и Ди Мариа.

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
Играчи кои сигурно ќе играат утре: Касиљас, Рамос, Пепе, Карваљо, Марсело, Чаби, Кедира, Роналдо и Игуаин. Ова е потврдено од Мурињо на денешната прес-конференција, така да еве сега излегува на виделина дека се она околу повредата на Роналдо беше мачкање очи. Остануваат уште двајца, мислам дека ќе бидат Озил и Ди Мариа.
Повреден бил.. :pos2: Иначе би сакал Педро Леон да стартува пред Ди Мариа..

Член од
23 ноември 2009
Мислења
88
Поени од реакции
3
-Касиљас-
-Рамос- -Пепе- -Карваљо- -Марсело-

-Алонсо- -Кедира-

-Леон- -Озил- -Роналдо-

-Игуаин-
Според мене вака е најбоље...