Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
^ Тоа и јас сакав да го пишам, не се знаеше денес што формација тера Марадона, Меси играше плејмејкер, Гутјерез не се знаеше дали игра крило или бек, се беше калакурница. А и Ди Мариа топка не пипна, така е кога целата игра им се базира врз Меси, впрочем и самиот Марадона изјави дека ќе игра со формација по негов ќеиф.

Денешниот Ди Мариа е типичен приказ на крилен играч во екипа која игра некаков си дијамант на средината. Не бил ни Робен нешто поарен во дијамантите на Мурињо во Челзи. А Реал сигурно нема да игра таква формација со сите играчи шо ги има.

Каков дијамант, формацијана на Марадона на снегулка личеше повеќе. Никаква дисциплина, премногу слобода им е дадена на играчите. Иначе да, Ди марија е класичен winger или страничен напаѓач, само во таква формација може да покаже што знае.

Тактика дај му ја на Меси.

Каков дијамант, формацијана на Марадона на снегулка личеше повеќе. Никаква дисциплина, премногу слобода им е дадена на играчите. Иначе да, Ди марија е класичен winger или страничен напаѓач, само во таква формација може да покаже што знае.
Приказот пред почетокот беше дијамант, а и поставеноста и движењата на Маскерано (последен везен), Верон (кружи на средината, појќе дефанзивно) и Меси (зад напаѓачите) личеше на дијамант. Само крилниот играч Ди Мариа нормално дека ќе се изгуби. Слобода имаше Меси, друг и не би рекол. А Ди Марија за да изигра нешто, треба и тој да има одредена слобода, ко крилен играч.

Неможат до израз да дојдат другите, а нејќам да помислам кога и Агуеро би влегол.

А на Игуаин кое му е петто? Па и на Игуаин му е прво Светско, и он има премногу трема нормално е да промашува. Шестта утакмица му е у кариера за Аргентина многу нормално е да игра слабо, се надевам дека со тек на време ке ја губи тремата и ке игра се подобро и подобро.

Па пријателе јас да ги имав оние шанси сите три ќе ги погодев !!!!

Приказот пред почетокот беше дијамант, а и поставеноста и движењата на Маскерано (последен везен), Верон (кружи на средината, појќе дефанзивно) и Меси (зад напаѓачите) личеше на дијамант. Само крилниот играч Ди Мариа нормално дека ќе се изгуби. Слобода имаше Меси, друг и не би рекол. А Ди Марија за да изигра нешто, треба и тој да има одредена слобода, ко крилен играч.

Личеше на дијамант, ама не функционираше така, Ди марија ја заеба цела формација. топка до Верон не доагаше освен ако не се врати он назад за да ја земе, а со тоа се руши цела поставеност. Тевез ме потсети на времињата во Ман Утд. Трча ко мува без глава сегде, али он е идол во Аргентина и затоа Марадона мора да го игра. :tapp: Мора нешто да менува Диего, можеби Макси или Болати место Ди марија и Милито и Кун во во напад. Ако веќе сака да игра дијамант.

^ Тоа и јас сакав да го пишам, не се знаеше денес што формација тера Марадона, Меси играше плејмејкер, Гутјерез не се знаеше дали игра крило или бек, се беше калакурница. А и Ди Мариа топка не пипна, така е кога целата игра им се базира врз Меси, впрочем и самиот Марадона изјави дека ќе игра со формација по негов ќеиф.
Тоа ти се вика-Подавајте сите на Меси...Не може така тим,целиот терет на еден играч....Игуаин-мислам дека ќе се подобри....

п.с-Слабо оваа светско,и Англија и Аргентина,и Франција......Сега останува да видиме Бразил и Шпанија што ќе направат :):)

Личеше на дијамант, ама не функционираше така, Ди марија ја заеба цела формација. топка до Верон не доагаше освен ако не се врати он назад за да ја земе, а со тоа се руши цела поставеност. Тевез ме потсети на времињата во Ман Утд. Трча ко мува без глава сегде, али он е идол во Аргентина и затоа Марадона мора да го игра. :tapp: Мора нешто да менува Диего, можеби Макси или Болати место Ди марија и Милито и Кун во во напад. Ако веќе сака да игра дијамант.
Па крило, и то класично ко Ди Мариа не можи да функционира во таков дијамант. Додуша можи ако немаш странични бекој напаѓачки ориентирани ко Аргентина, ама то не е прав дијамант. Така шо стварно изгледа тактиката беше „дај до Меси“ и ништо друго.
А Верон, па не е чудно еден од тие постранично во дијамантот малку подефанзивно да делува, не секогаш можи последниот на средината сам да изнесува топка, особено ако не е некој особено талентиран со топка ко Маскерано.

А за Ди Мариа, баталете ова, ако Реал го земи за 25 милиони, максимум 30; направиле вистинска работа. Ако, секако, Мурињо му нашол место во тимот.

FantomX и Bojan rnr очигледно сте го згрешиле фан клубот или мене така ми се чини?!:raz: Дојдете во фан клуб Аргентина таму ќе праиме муабет, доста веќе во Реал Мадрид тема:pipi:

FantomX и Bojan rnr очигледно сте го згрешиле фан клубот или мене така ми се чини?!:raz: Дојдете во фан клуб Аргентина таму ќе праиме муабет, доста веќе во Реал Мадрид тема:pipi:
Околу Аргентина можам само да кажам дека сакам да оди докрај пошто со дрогата никогаш не е здодено.
А овде поентата беше дека Ди Мариа, ако денеска не влегуваше во тактичките замисли на веќе споменатата дрога, доколку воопшто и имаше некакви замисли наркосот, не значи дека за него нема значајно место во Мурињовиот Реал Мадрид. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom