Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
не е лесно да те сметаат за легенда, обично тие се забораваат ама некој се труди сосема да остане она што е, секоја чест мајсторе (extrime1)

^
Епа они се заебаваат ама некои ги прават будали, а уствари кои ги читаат тие што ги реплицираат они се смеат, а ти на нив. :pos2:

Pellegrini (27.05.10 – El Larguero):
... Не можам да зборувам за Perez ни добро, ни лошо, не го познавам.... само се поздравивме за време на мојата презентација, но потоа не сме зборувале..... не го познавам ни како личност, ни како претседател....
.... Perez ме донесе во Real Madrid.... јас не можев да го реализирам тоа што го сакаа, но беше тешко да се одржи таква врска меѓу тренерот и претседателот....
.... Со Valdano имав одлична соработка, каква што немав со претседателот.... но и покрај тоа претседателот знаеше се што се случува....
.... Имаше различни мислења за играчи кои јас не сакав да си одат и други кои ги барав, а не дојдоа.... никогаш не ме прашаа што ми треба за да составам екипа која би играла на начинот на кој јас сакам да се игра.....
.... Бев задоволен од играчите со кои располагав.... но ни фалеа уште некои, но еден тренер на Real Madrid не може да има преголема улога во составувањето на екипата.... откако си отидоа Sneijder и Robben не зборував повеќе за нови играчи.....
... Со некои други играчи ќе имавме естетски подобар фудбал....
... Претседателот има своја спортска идеја, на мене нема да ми текне никогаш да барам играч од 100 милиони....
... Јас не учествував во планирањето на екипата.... ако некој ми даде авторитет, тоа беа играчите....
.... Мислам дека тренерот треба да учествува во спортскиот проект, но тоа во Real Madrid не постои.....
.... За поразот против Alcorcón одговорноста е само моја..... немам никакво оправдување за тоа што се случи.... кој играч и да играше ќе изгубевме.... Одговорноста е моја и за елиминацијата против Lyon...
.... Најлесно во Real Madrid ми беше соработката со играчите..... играчите кои ги има оваа екипа можат да се прилагодат на секој тренер....
... Јас одлучував кој играч ќе игра... немав никаков притисок....
.... И да ја освоевме la Liga сега ќе бев овде и ќе зборевме за истите работи..... немаше да бидам тренер следната сезона и покрај тоа....
.... Без крилни играчи дадовме 102 голови, претпоставувам дека со нив ќе дадат 120 и дека ќе победат на 19 натпревари на Bernabéu…..
.... Benzema е играч со голема иднина..... единствениот проблем на Benzema оваа сезона беше Higuaín..... Higuaín беше многу поподготвен, повклопен, затоа беше стартер цела сезона....
… Со Sneijder, за Van der Vaart немаше место во екипата.... но откако Sneijder и отиде зборував со него и бев јасен..... Van der Vaart се бореше професионално за своето место.....
.... Јас се чувствувам добро.... иако веста денес беше официјализирана, јас знаев што се случува внатре во клубот... од клубот одлучија да го прекинат договорот, како и многу пати до сега.... во овој клуб тоа е многу нормално....
.... Јас сум задоволен од мојата сезона во Real Madrid и од можноста да бидам дел од него.... Секогаш ќе бидам подготвен за да бидам тренер на Real Madrid….. Немам ни пријатели, ни непријатели внатре во клубот.....
.... Јас не би кажал дека ќе заминам во друг клуб после еден важен натпревар, како во ЛШ.... постојат етички правила кои треба да се почитуваат....
.... Моја најголема фрустрација оваа сезона е елиминацијата во ЛШ.....
.... Ова беше година исполнета со вистини и лаги, но ојдов подготвен, знаејќи колку многу тренери се сменија овде..... си одам со половина завршена работа.... а дојдов со желба да поставам една фудбалска идеја.....
.... Се додека не му се даде авторите на тренерот, Real Madrid ќе има проблеми..... тоа го кажа и Del Bosque, и се сложувам со неговото мислење.....
... Perez процени дека треба да се продадат Sneijder и Robben и мислам дека згреши.... за среќа луѓето го подржаа и многу Real Madrid и Manuel Pellegrini….. Си одам без причина, но тоа е негова одлука и има целосен авторитет да донесува такви одлуки.....
.... Јас никогаш не се соочив со претседателот... проектот е фантастичен, привлекува големи маси, а тоа не може никој да го постигне..... ми недостигаше тоа што немав никакво право на глас при одлуките за играчите, за тоа што и е потребно на екипата......
.... Мојата иднина е во Шпанија, каде што го имам признанието, на пример, за најдобар тренер пред две години од Marca......
... Живеам од предизвици.... мислам дека во втората година ќе зборувавме за поважни работи поврзани со формирањето на екипата во што немав голеа улога изминатата сезона..... Знаев дека доаѓам во еден комплициран клуб кој во последните 17 години промени 16 тренери, во клуб во кој малкумина остануваат подолго време, но не се каам, горд сум што бев тренер во овој клуб.....
....Кога ќе го видам претседателот ќе му пружам рака и ќе му кажам дека за мене беше гордост да бидам тренер на Real Madrid и мислам дека сега оставам една важна работа.....
..... За иднината ќе размислувам од утре, ќе видиме што ќе се случи..... секогаш се чувствував сакан во Шпанија, не само во Villarreal, туку и во оваа последна сезона во Real Madrid и покрај тешките моменти......

Ете колку Пелегрини учествувал во трансферите :smir: И после се чудиме што нема успеси, па како да има кога на тренерот му се носат играчи кои не ги рачунал (иако се тие врвни играчи кои би сакал да ги има секој тренер) и му се остава на него да ги вклопи сите тие за едан сезона. Многу ми е жал за Пелегрини, и се надевам дека Мурињо ќе му го дотера паметот на Перез и нема да дозволи вакви работи.

За првото што го кажа дека немал улога во трансферите е точно. И секако дека секој тренер ќе се гордее во Реал, покрај такви играчи и тоа име да си дел од тимот.
Со среќа понатаму во кариерата МП. Може ќе најдеш добар клуб во Шпанија, каде ќе играш против Реал и ќе му докажеш на Перез дека си класа. Колку и да те пцуев сепак ми е жал, зошто секој тренер го бркаат како ку.тон некој:nerv:

Адиос Пелегрини!!!:(

Brravo za pelegrini bravo bravo. Covekot e zver, i kultura i odnesuvanje i profesionaliazm. Se nadevam nekogas ke se vrati nazad vo Real, so nema da bide iznenaduvanje, mnogu cesto nekoi treneri bile po vtor duri i tret pat treneri.

31778_400226395741_101700665741_3946216_4020605_n.jpg

31778_400226380741_101700665741_3946214_687496_n.jpg

31778_400226405741_101700665741_3946217_1824296_n.jpg

31778_400226435741_101700665741_3946220_6332130_n.jpg

31778_400226425741_101700665741_3946219_2926394_n.jpg

31778_400226375741_101700665741_3946213_175118_n.jpg

mozebi e malce staro ama da ne vi zamackaat slikite oci da znaete deka kikica vas e gej :smir:

31778_400226395741_101700665741_3946216_4020605_n.jpg

31778_400226380741_101700665741_3946214_687496_n.jpg

31778_400226405741_101700665741_3946217_1824296_n.jpg

31778_400226435741_101700665741_3946220_6332130_n.jpg

31778_400226425741_101700665741_3946219_2926394_n.jpg

31778_400226375741_101700665741_3946213_175118_n.jpg

mozebi e malce staro ama da ne vi zamackaat slikite oci da znaete deka kikica vas e gej :smir:

А ти да не се палиш случајно на тоа па гледам се правиш паметен нешто,а па и не мора да читам за да видам
дека навиваш за Барса.Туку брате ова нас не не повредува туку пази што правиш ова ти е пријателски совет
некако многу почна да ве има по Барселона..

Pellegrini (27.05.10 – El Larguero):

Ете колку Пелегрини учествувал во трансферите :smir: И после се чудиме што нема успеси, па како да има кога на тренерот му се носат играчи кои не ги рачунал (иако се тие врвни играчи кои би сакал да ги има секој тренер) и му се остава на него да ги вклопи сите тие за едан сезона. Многу ми е жал за Пелегрини, и се надевам дека Мурињо ќе му го дотера паметот на Перез и нема да дозволи вакви работи.
добро утро Боби и остали моето ник нејм е БАТИСТУТА 9, цела година кога зборев јас бев будала и не знам шо...
ете и сам/и конечно да се уверите од човекот кој си замина, дека е точно сето она шо зборев...
требаше некој во јавност онака џентламенски да искаже каква добра политика води перез, секоја чест за Ману покажа дека е човек со карактер дури и си ги призна грешките, но и како го третирале во клубот каде бил буквално последна свирка на свиралото(по нашки да се изразам)...
и да мило ми е шо имавме ваков тренер, искрен и фер и спрема клубот и спрема навивачите... заслужува голема почит барем од нас искрените навивачи на вистинскиот Реал Мадрид!!!
со среќа понатаму Г-дине Пелегрини :smir:

добро утро Боби и остали моето ник нејм е БАТИСТУТА 9, цела година кога зборев јас бев будала и не знам шо...
ете и сам/и конечно да се уверите од човекот кој си замина, дека е точно сето она шо зборев...
требаше некој во јавност онака џентламенски да искаже каква добра политика води перез, секоја чест за Ману покажа дека е човек со карактер дури и си ги призна грешките, но и како го третирале во клубот каде бил буквално последна свирка на свиралото(по нашки да се изразам)...
и да мило ми е шо имавме ваков тренер, искрен и фер и спрема клубот и спрема навивачите... заслужува голема почит барем од нас искрените навивачи на вистинскиот Реал Мадрид!!!
со среќа понатаму Г-дине Пелегрини :smir:

Политиката на Перез смрди остај тоа туку башка и се осеќа на далеку.Се најде чоек да го каже тоа
кој заслужува огромна почит без разлика што веќе не е тренер на Реал.
Имав добро мислење за Пелегрини до самиот крај, а и не верувам дека ќе го сменам некогаш.

не дека сум бил светец спрема Ману но сепак, знам дека е добар тренер и сето шо го кажа околу трансферите е точно, и дека најмалку е самиот тој виновен... ама тоа е ќе направеше многу повеќе како и било кој друг тренер ако се слушаат неговите зборови сепак тој го води клубот не Перез,одоговорноста е на негови рамења префрлена и убаво кажа и да ја освоевме титулата пак ќе го избркале...
леле нека доаѓа Мурињо побрзо да не просветли, зашо лошо ни се пишува...

portadag_270510.jpg

Флорентино денеска го очекува Мурињо.

Мурињо: Мојот Мадрид секогаш ќе игра добро, ќе напаѓа, и ќе победува.

Секоја чест за Пелегрини, голем професионалец.

g2705.jpg

Тоа најгоре ме плаши...

Манчестер Сити е во Мадрид се обидува да потпише со Игуаин, Гаго и ВДВ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom