Bidikov
Server guru
Имаше прекин - причините беа комбинирани (во центар имаше проблеми со инсталација) па се искористи прекинот да се средат некои работи по рутери и слично. Сега би требало да е постабилно за сите корисници ... 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пишувам од работа, 3 дена имам проблеми со Телекабел - час има час нема , сабјле кога излегов повторно немав интернет. Телефоните им се зафатени , претпоставувам дека дигнале слушалка од премногу повици.
Знае ли некој дали ке се среди интернетот наскоро?
Претпоставувам си во реонот на центар како и јас - проблемот е линиски, кај мене покрај немањето интернет се манифестира со катастрофа слика на кабелска како и повремени сметњи кои се појавуваат како линии на телевизорот. Колку што ме информираа се работи активно на проблемот ...
Ако не се ова симптомите - биди упорен на телефон ке ги добиеш![]()
А што се шпекулира нешто дека ќе ја праеле мрежата 1 мегабитна ? Ако е стварно така, ебење ќе биде![]()
Не те сфатив , како мислиш мрежата 1 мегабитна??
Претпоставувам си во реонот на центар како и јас - проблемот е линиски, кај мене покрај немањето интернет се манифестира со катастрофа слика на кабелска како и повремени сметњи кои се појавуваат како линии на телевизорот. Колку што ме информираа се работи активно на проблемот ...
Ако не се ова симптомите - биди упорен на телефон ке ги добиеш![]()
Ја стварно веќе не знам што е работава со нетов...
До лани немав никаков проблем, ни го снемуваше ни пак во download-oт, од пред некое време често се дешава нет скроз да ми снема, а да симнувам нешто не можам ни да помислам, а често и страни тешко отвара :nesvest:
Што стана со нетов? И ја сум на центар...
Друже шо вреди и да се јави??? Ке добие стандард одговор, или вируси у компјутер или дедо мраз да го чека а нетот нема да се опраи. Попаметно нек се јави кај некој друг провајдер пошо ова кабелов више не го бива и неглеам дека ке иде кон подобро...пинг катастрофа, торентиве коа сакаат мрдаат коа не, шо значи P2P лимит ИМА (и кој сака нека го тврди спротивното) само што трафик шејпингот не е постојано за сите корисници, а ни у исто време, туку рандом, па неможе апла да се познае дека сечат на P2P. ТК треба или да си закупат здраво бандвит или да си ги спуштат цениве ако сакаат да си ги задржат кориснициве пошо глеаме од скоро и нов интернет провајдер се појави со многу слични цени така да у моментов има избор. Најбрз интернет жими таквото.:bip:
Друже шо вреди и да се јави??? Ке добие стандард одговор, или вируси у компјутер или дедо мраз да го чека а нетот нема да се опраи. Попаметно нек се јави кај некој друг провајдер пошо ова кабелов више не го бива и неглеам дека ке иде кон подобро...пинг катастрофа, торентиве коа сакаат мрдаат коа не, шо значи P2P лимит ИМА (и кој сака нека го тврди спротивното) само што трафик шејпингот не е постојано за сите корисници, а ни у исто време, туку рандом, па неможе апла да се познае дека сечат на P2P. ТК треба или да си закупат здраво бандвит или да си ги спуштат цениве ако сакаат да си ги задржат кориснициве пошо глеаме од скоро и нов интернет провајдер се појави со многу слични цени така да у моментов има избор. Најбрз интернет жими таквото.:bip: