- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.882
LZES:smir::pos2:чоек со тебе да дебатира хех ... па потврдоглав човек нема бе ...
не ми се веруеше ... бев таму ... го дупна бурето ...
продолжи со твојата тврдоглавост![]()
LZES:smir::pos2:чоек со тебе да дебатира хех ... па потврдоглав човек нема бе ...
не ми се веруеше ... бев таму ... го дупна бурето ...
продолжи со твојата тврдоглавост![]()
Ако сакаш да видиш како еден ТОРКО пука нитро куршум и тоа со пиштол побарај на јутјуб...болна работа..цццјас тука гледам едно v^2 кое што ја означува брзината на квадрат, значи дека брзината е релевантна нели.![]()
Неутрален сум за бурето но би сакал да видам некое кул видео.
Бре и на тебе не ти се погоди, па можда и бурето било некое старо и тенко :pos2:ovie se 5.6 mm vozdusni puski,zrnoto e polno ili poednostavno kazano imaat isti kalibar so malokalibarska puska 22 kalibar, vozguhot e predhodno komprimiran ne rabotat so feder ovie i ako rabotat pogledni kolkavi im se klipovite, ustvari koj garantira deka ova ne se kmontazi i jas pobarav video od gore navedeniot on da puka so negovata 4,5mm vozdu[na vo bure
Брзината е релевантна кога имаш куршум со 700м/сец кога истио има стабилна траекторија....овде е ирелевантна бидејќи дијаболата не е куршум.јас тука гледам едно v^2 кое што ја означува брзината на квадрат, значи дека брзината е релевантна нели.![]()
Неутрален сум за бурето но би сакал да видам некое кул видео.
pa brat nekoja dobra za sve stoa biva nekoja do 300e da e prasaj pa kazi ke ti bidam blagodarenАманте бе, доста го игнорирате Даре.
Кажав јас во другата тема, пушката е метал и дрво, стрелецот е добар или лош. Кажи прво што подразбираш под добра пушка, т.е. што всушност бараш. Што ти е на прво место, квалитет, прецизност, моќ, цена, итн. Јас не се разбирам баш во марки/цени кај воздушниве, ама ќе ти помогнат другите форумџии, само биди попрецизен, кажи што бараш.
А за продавница мислам веќе ти кажаа, оди во Micei, кај ЈБТ.
и јас сум слуснал исто дека се квалитетни а кај е таа продавница у трговски јас знам една у про спорт а оваа кај се наога точно у трговскиХатсан се турски пушки, ама сум зборел со луге што ја имаат и викаат дека се доста квалитетни.
па про спорт се наога од кај плоштат на втори спрат изледа у трговски кога одис накај плоштат последната продавнца десно внатре кога ке влезес имам повеке продавници има тука и еден кафич ама има и роба внатре за риболов и такви ствари и само воздушни има и пистоли оние за заебанцијаПродавницата се наоѓаво во гтц, кај кафичот Гарден, односно карши Пирамида, а ти да ми кажеш кај е Проспорт зошто таму не сум бил. Денес татко ми бил во Диманко и му рекле дека немале модел 125, и му нуделе некоја друга послаба 305 м/сек, па ќе идам утре јас да видам што како, ако треба многу да се чека 125, ќе ја земам таа што ја нудат,а ако стигне за кратко време ќе почекам малце. Ај ако земам утре ќе споделам импресии
колку ја зема и од кај ја зема да видам што пушка е ?Zemav vozdusna marka alfamax. 4.5 mm 305m/sec. Mnogu e jaka. Za hatsan me predomislija, eden prijatel mi rece deka poslednite pratki bile sranje. Sega za sega ne sum bas precizen, ama se nadevam deka ke se popravam:smir:
Ustvari alfamax i hatsan gi proizveduva ista firma, sega vidov. I spored hatsan ja sum zemal mod 85x.