S
smart ass
Гостин
А има ли владата УСТАВНО право да потпише ваков договор...па дури и марширање(може и низ охрид ќе сакаат)??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jaс навистина не виждам што обшто има ОКТА во случаja?!Не....слично направивме со ОКТА па после изгоревме.
Gladka kokoshka proso sonuva:smir:
Pri ovoi proces na razvitie za vas granizite ke padnat nekade 2030,ako se oste ima makedoska drjava togava.
Site chekame koga vashata generazia ke sozdade novata makedonska imperia
Сепак не ни е неопходна голема нова ‘империја’ , не ми ја разбра поентата .
Навистина не разбирам,зашто мешиш ОКТА со един проектодоговор ставен совсем во друга равнина.Море знаеш ти и тоа како![]()
Баш за радио,меко речено е смешно. И што им пречи да слушат македонско радио??!!
Баш за радио,меко речено е смешно. И што им пречи да слушат македонско радио??!!
Еве jaс на около 500км от Скопje можам да слушам македонско радио
Баш нешто им пречи на другите да го слушат?!
А да не зборуваме дека можеш да си наjдеш македонски радиа и тука
www.radiomk.com
Што поразлично ке емитува от радио Скопje?Ти можеш да слушаш радио Скопје на растојание 500 км , ама сега ќе имаш можност да слушаш и радио Лерин (ако таму се лоцира ?!) програма на македонски јазик . :helou:
Тези,като тези,дека бугарите сакали да маршират во РМ,са малце смешни.Море знаеш ти и тоа како![]()
Аjде да не почнуваме пак со гробиштата,които беха орани преди доста години....,аjде да не почнуваме со нив...доста болна тема е.Да не зборуваме како беха взривени надгробни плочи и така натаму...Тоа здравје во Нато...СЕГА НЕ!!!
нема предрасуди...ете има гробишта на бугарски војници.
Што поразлично ке емитува от радио Скопje?
Това е просто задоволуване на его,задоволуване на инат,ништо повеке.
Това което може да направи радио Скопje,истото ке го прави и това ново радио например во Лерин![]()
Ете еден поавтентичен вариант:
Pa koja azbuka e "nameneta" najdobro? Azbukata na ovoj?
I deka e temniot vokal?
Темниот вокал е присутен во секоја букви на крајот на звукот само во р кога е помеѓу 2 согласки или на почетокот на зборот пред согласка е на почетокот на звукот на буквата. Така да во пракса р буквата има два звука со темен вокал напред и назад.
Крв и `рт со вокал напред и Риба во вокал назад.
Имаш уште прашања?
Дафино - вино ц'рвено,
момчето ти е заспало,
момчето ти е заспало
на Кара камен планина.
На Кара камен планина,
на суа рида без вода.
Ми поминали ајдуци,
гунчето му го украли.
Гунчето му го украли,
в меана му го продали.
В меана му го продали