Евровизија 2010

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.972
Поени од реакции
143
НЕ влезе! Огромна штета. Ѓоко заслужи многу повеќе од Србите и Грците( какви само катастрофални беа!)
Ѓоко испеа одлично но да го споредуваме со Милан и Гркот тоа - Не! Се знае кои земји имаат најдобра музика...

Јок , немаат доволно сила .. повеќе теретана ќе треба

п.с Точно , Србите беа катастрофа , ваљда уште им носи бодови тоа шо освоија пред некоја година ЕуроШитО'визија
Јас можам да се опкладам оти во Сабота Србија ќе биде меѓу првите 10 !

А за тоа што прочитав неколку постови како демек кој бил Милан Станкович... вие незнаете ама затоа знаат сите тие што гласаа за него за Гранд Звезде. Се гледа дека има многу поголема публика/репутација и надвор од Србија.

S

stefi

Гостин
Prvo izvinete za latinicava, neam kirilica na kompjuterov.

Drugo, pesnata beshe uzhasna, kolku i da ima Gjoko ubav glas celiot aranzman beshe tapa. Nisho interesno i razlichno, slichnovo beshe i so Vuchich i so Tamara, Vrchak i kompanija. Treto se izbrukaa so intervjuto. Se na se, nisho posebno, nemashe nekoja osobena melodija sho ke vleze u glava, nemashe nekoj text koj ke te zainteresira i Billy dzver e totalen fail.

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Ѓоко испеа одлично но да го споредуваме со Милан и Гркот тоа - Не! Се знае кои земји имаат најдобра музика...

Јас можам да се опкладам оти во Сабота Србија ќе биде меѓу првите 10 !

А за тоа што прочитав неколку постови како демек кој бил Милан Станкович... вие незнаете ама затоа знаат сите тие што гласаа за него за Гранд Звезде. Се гледа дека има многу поголема публика/репутација и надвор од Србија.
Песните на Србија и Грција беа кич. КАТАСТРОФА! Али луѓето идеа на адутот народна музика на кој Европа во последно време лесно паѓа. Преку таквото им е од се едно те исто па сакаат нешто ново исто како што мене ми е преку таквото сегде да слушам турбо-фолк па по дома си слушам друга музика и идам по поинакви настани.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.972
Поени од реакции
143
Песните на Србија и Грција беа кич. КАТАСТРОФА! Али луѓето идеа на адутот народна музика на кој Европа во последно време лесно паѓа. Преку таквото им е од се едно те исто па сакаат нешто ново исто како што мене ми е преку таквото сегде да слушам турбо-фолк па по дома си слушам друга музика и идам по поинакви настани.
Поради овие причини ние неможеме да влеземе во Финале, затоа што во нашата песна немаше ,,кич'' А за тоа, ти што слушаш секаде турбо фолк ова е доказ оти публиката е повеќе определена за ваков вид на Музика, и поголемиот процент слушат поп фолк така да ништо не е чудно што Милан е во Финале. Кај нас само Боки 13 може да влезе во Финале :tv:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.723
Поени од реакции
49.156
сценската изведба беше солидна, додуша една од подобрите беше, песната беше многу безлична и по ништо не се издвојуваше од останатите дебилни песни што се провртеа.
Да, заслужи да помине во финале, ама чисто дека имаше поужасни песни со далеку полоши сценски изведби што поминаа.

Српската песна беше најлоша и една од полошите песни одкако знам за музика воопшто, беше од оние песни е што не ме ежат од што ми се лоши, феминизиран турбо фолкер со емо шишка пее песна која Брегович ја склепал за преку сила 3 минути. Грчката не ја слушнав, ама чим викате плагијат е-верувам.

Ѓоко се испоеба како и секој негов претходник кој отишол ради бог знае кои причини, само за кога ќе се врати дома да го ебат на сите емисии и да не може да продолжи нормална кариера. Плус ова со рибиве кое патем кажано не е толку смешно сега откако сите го потекоа сите со него, ќе го заглави човекон во Динамик до крај на живтот,(додуша и шо ќе праеше јадниот) и едвај чекам да се врати и да почне со ““Евросонг е политика’’-муабетите. ::)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Не ни очекував да влеземе во финале, иако реално и објективно го заслуживме. Прилично лоши песни во ова полуфинале, претежно досадни балади.

Ѓоко одлично ја испеа песната, сценскиот настап беше солиден и во секој случај имаше барем 7 полоши од нас, но секако тоа нема многу врска при гласањето.

Од тие што влегоа најмногу ми се допаднаа Молдавија, и Албанија, а добра беше и Латвија која не влезе.

Босна солидно ама ништо посебно, Србија ужас од песна ама знаев дека ќе влезе, Русија за никаде, Белорусија немам коментар како влезе тоа срање, Белгиецот со гитарчето ништо посебно.

Се на се тапа песни, добар настап на Ѓоко кој нема од што да се срами кога се работи за настапот и тоа е.

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Факт е дека Ѓоко многу добра ја испеаа песната и добро беше замислено и сценски се на се ок беше.
Но што никој не сака да гласа за нас,тоа е друго дваесет :).Да можеше да се гласа и за сопстевената држава,тогаш уверен би бил дека би влегол у финале,зашто сите Македонци би гласале..а вака послабо гласови се има.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мој фаворит е Албанија,се останато беше без врска.Само можеле да ја забрадат,вака само до врат беше закопчана.
Ѓокета добро испеа,само добро рече некој погоре,за да се влезе во финале или треба да си геј,изрод или да не си од Македонија :))
Иако имавме лоша песна,лошо претставување и сценски настап,бевме подобри од Португалија,дефинитивно.

Член од
28 јануари 2010
Мислења
42
Поени од реакции
0
леле ќе полудев вчера абе луѓе свесни сме што ни се случува со овој наш национализам наметнат од типот грујо, сигурен сум овде нема гласање ова она ова е чиста политичка и ти сакасш да поминеш понатаму со македонска верзија мааааааа не мој...
второ ееееј албанците помина во финале леле срамота за нас срамота, додека е ова гарнитура на власт нам ништо промотивно не ни се случува само изолација трпиме јазек срамота за сите не е пробелмот до ѓоко, детето имас супер вокал ама кој ја менаџира сета ова работа срамота за сите тие...мора да мењаме нешо ние...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Кави киксеви праеше со интервјуата, сосема контра ја испеа песната -задоволително за таков фестивал. Не му трепереше гласот као на нашите славни Јаневски, Каролина и неславни XXL. Си ја заврши работата можеби најдобро досега од Македонија, посебно према босанците, грците...ги јадеше живи ама ете, пак се покажа дека евровизијата е само парадна маска.

За останатото -Само мене ми се чини или навистина имаше доста хомо фаци како овој погоре и одредени пеачи? Србинот беше као Бојан13 да смршал 50 кила, белорусот, водителот...се некако "нежно" ми делуваа -ЛГБТ популација. Можеби е тоа картата за успех на евровизија. песните повеќето беа ужасни (далеку полоши од македонската)...како и секоја година. Значи ништо сериозно за да се памети, лути и мака мачи зошто не влегла Македонија у финале.
Уау, пеперутките беа :vozbud:

Мој фаворит е Албанија,се останато беше без врска.Само можеле да ја забрадат,вака само до врат беше закопчана.
Ѓокета добро испеа,само добро рече некој погоре,за да се влезе во финале или треба да си геј,изрод или да не си од Македонија :))
Иако имавме лоша песна,лошо претставување и сценски настап,бевме подобри од Португалија,дефинитивно.
И мој, и мој :) фина песничка, ритам, девојката убава...комшиите знаат пријатно да изненадат

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.988
леле ќе полудев вчера абе луѓе свесни сме што ни се случува со овој наш национализам наметнат од типот грујо, сигурен сум овде нема гласање ова она ова е чиста политичка и ти сакасш да поминеш понатаму со македонска верзија мааааааа не мој...
второ ееееј албанците помина во финале леле срамота за нас срамота, додека е ова гарнитура на власт нам ништо промотивно не ни се случува само изолација трпиме јазек срамота за сите не е пробелмот до ѓоко, детето имас супер вокал ама кој ја менаџира сета ова работа срамота за сите тие...мора да мењаме нешо ние...
Постов стварно не ти требаше... Што има врска сеа ВМРО и владата со ова, и како било срамота што Албанија отишла у финале а ние не, ко боже ова зависи од тоа колку е напредна државата и колку владата ја промовира земјата.. Дај не само тресете се и сешто...

Член од
28 јануари 2010
Мислења
42
Поени од реакции
0
Постов стварно не ти требаше... Што има врска сеа ВМРО и владата со ова, и како било срамота што Албанија отишла у финале а ние не, ко боже ова зависи од тоа колку е напредна државата и колку владата ја промовира земјата.. Дај не само тресете се и сешто...
ДОБРО ВЕРОЈТАНО НЕ ЗНАШ ДЕКА ОВА РАБОТА СЕ МЕНАЏИРА ЦЕЛОСНО ПОЛИТИЧКИ И ЗАВИСИ КОЛКУ ТАМУ ИМАШ ПРИЈАТЕЛИ НЕ ОБОЖАВАТЕЛИ, РАЗБЕРЕРЕТЕ ЕДНАШ БРАЌА МОИ КОНЗЕРВАТВНИ ВМРОВЦИ НЕ ВЕ БИВА ЗА НИШТА ОДИТЕ ШТО ПОСКОРО ВЕ МОЛАМ...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Wtf, сајтот на евровизија на македонски???
http://www.eurosong.com.mk/
последни податоци 2006, ваљда има понов?

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Redno e da go pratime Boki 13 na Evrovizija :)

Kajgana Shop

На врв Bottom