Евровизија 2010

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Ерменија...напред....Преубава им е песната,како и секоја година...:pipi::pipi:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.988
Ја до сеа ниедна асална песна не најдов, сите ми делуваат многу бледо и досадно, у принцип секоја година има по некоја што ми се допаѓа ама годинава ама баш ништо :toe:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.992
Поени од реакции
5.849
Ја слушнав од онај плавион песнана и мислам дека сепак нашата песна не била најгрда.
Зборувам за Милан Станкович - Ово је Балкан . Погрда песна немам слушнато. Она тотално срање е . Глупирање на сцена и уште триста грди зборови да кажам нема доволно да биди. Значи според мене Србија секош имале добри преставници со добри песни. Годинава е разочарување.
Дали дека неслушам онакви песни, незнам до шо е , али уште еднаш че речам ПЕСНАНА Е БУЛШИТ.
So ovaa pesna grandovcite eksperimentiraat dali moze nivniot turbofolk da ja zarazi cela Evropa.Ako uspeat vo nivnite nameri za nekoja godina Evrovizija ke bide prekrstena vo Turbofolkvizija.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.988
So ovaa pesna grandovcite eksperimentiraat dali moze nivniot turbofolk da ja zarazi cela Evropa.Ako uspeat vo nivnite nameri za nekoja godina Evrovizija ke bide prekrstena vo Turbofolkvizija.
Не се сеќирај, нема да успеат у таквата цел ;)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.992
Поени од реакции
5.849
Najmnogu me razocaraa Goran Bregovic i Zdravko Colic koi od vrvni muzicari se spustija tolku nisko vo posledno vreme za da ja zadovolat najnepismenata masa dopirajki go dnoto vo muzickite vodi.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Sepak,naseto mislenje ne e voopsto vazno,jas veke gi gledam Srbija i Grcija vo finale...a voopsto ne mi se dopagjaat nivnite pesni.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245

Анализа: 8/39

НОРВЕШКА

Download: http://www.sendspace.com/file/f2n60o

Изведувачи: Didrik Solli-Tangen
Наслов на песната: "My heart is yours"
Музика: Hanne Sшrvaag & Fredrik Kempe
Текст: Hanne Sшrvaag & Fredrik Kempe
Реден број: Финале; ред. бр. 3

Норвешка на Евровизија
Норвешка за прв пат на Евровизија настапи во 1960 година. Првите два настапи на Евровизија за Норвешка во 1960 и 1961 беа доста одлични, освојувајќи ги четвртото и седмото место. Од тогаш, па се‘ до денес, тие само два пати не настапија на Евровизија, а со воведувањето на новиот формат во 2004. година, Норвешка беше во финалето, сите години освен 2007., кога со песната „Ven a bailar conmigo“ го освовија 18то место во полуфиналето.

Претставникот на овогодинешните домаќини на Евровизија, Норвешка, беше избран преку национален избор. Полуфиналињата на “Melodi Grand Prixa“ беа оддржани на 8., 16., и 23. јануари. Во секое полуфинале настапуваа по 7 изведувачи, а телевоутингот по две од нив праќаше во финале, додека третопласираните и четвртпласираните изведувачи освоија пласман во “Second Chance Show“, кој беше оддржан на 30 јануари. Националниот избор беше на 6. февруари, од осум изведувачи, жирито и публиката одлучија дека песната „My heart is yours“ во изведба на Дидрик најдобрата. Дидрик освои 486.675 гласови, додека второпласираните групата А1, имаа 278.882 гласови.

Земјата домаќин оваа година ќе ги претставува Дидрик Соли-Танген. Роден е во 1987. год, во градот Посгрун, а среќното детство го одбележа неговата најголема љубов - музиката. Со 15 години тој основал поп бенд кој не остварил забележителни успеси. Иако неговата фамилија била многу музикална, таткото на Дидрик не се сложувал тој да го продолжи школувањето во поп музиката па затоа настојувал тој да биде дел од класичната музика.. Упорниот татко вработил професионален учител по пеење, но Дидрик категорично ги одбивал ариите и оперите. Моментално е редовен студент на еден од приватните универзитети во Осло, а во план му е снимањето и на албумот првенец. Дидрик за свој идол го смета Роби Вилијамс.

Што велат кладилниците за Норвешка годинава?

bet365 – 16/1
Paddy Power – 10/1
Boylesports – 14/1
888sport – 11/1

You are like a sunset
Behind a mountain
Somewhere
And when I cannot see you
I know you’re still there

Because my heart is yours I’ll never leave you
Though we are far apart I’m by your side
My love is never gone, I feel it rise again
Through it all now my heart is yours.

Моја анализа: И покрај тоа што моите фаворити групата А1 и прекрасната Марија Сторенг не победија на националниот избор, сепак сум задоволен од изборот на Норвешка. Ова е една исклучителна песна, која сигурно ќе направи нешто доколку биде прекрасно изведена на сцената, а со оглед на тоа што е и домаќин на Евровизијата, Норвежаните сигурно ќе се погрижат тие на сцената да изгледат фантастично. Во финалето и предвидувам место во ТОП 10, без сомневање.

Оценка: 7/10

Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21
Ирска: Оваа година ги претставува истата жена која победи 1993 година. Моќна балада со примеси од ирскиот народен мелос и исто толку моќен глас. Добра прилика за Ирска да се врати во старите славни денови. 9/10
Полска: Етно балада... Не е лоша, но вакви песни повеќе пати се изнаслушани на ESC. Сепак премногу е потценувана по кладилнициве. 6/10
Португалија:
Балада. Премногу бледо делува во споредба со останатите песни од оваа година, но и пејачката нема глас за песнава. 5/10
Романија:
Песна како оваа е премногу пати слушана по евровизииве. Сепак има заразен рефрен, па може да влезе во финале. 6/10
Словачка:
Интересна етно песничка, но цело време едно иста мелодија се врти. Можело повеќе да се разработи. Некој штедел на петолиниска тетратка. 7/10
Грузија: Ништо особено. Просечно и бледо. 3/10
Израел:
Не е еднолична песна од почеток до крај како многумина други. Затоа убавините на песната може да се доловат откако ќе се преслуша цела. Среќа што песните траат по 3 минути. 7/10
Белгија:
James Blunt wannabe... Може песната е убава, но премногу неоргинално делува. Не е за во финале. 4/10
Кипар:
Ништо виртуозно ама барем влегува во уво. 6/10
Норвешка:
Обична балада. Сепак може да допре кај некои музички конзуматори. 6/10
Франција:
Ола-але-ола-блаблаблабла... Не е мој вкус. Кој сака, нека си ја слуша, има потенцијал за летен хит. 5/10
Германија:
Премногу Лили-Аленски звучи. Сепак имајќи в предвид кои подпросечни песни праќале швабите, ова може да ги внесе во првите 10, по долги години престој на дното од табелата. 7/10
Британија:
По кладилнициве песнава се води како аутсајдер. Реално гледано, песнава не е лоша. Сетете се на Украина 2007, Шпанија 2008, Украина 2009, Естонија 2008 и уште ред други. Сепак премногу звучи како падната од 80тите, се сомневам дека Британците ќе имаат реприза од минатата година со резултатот. 7/10
Македонија:
Дискутиравме што дискутиравме околу песнава. Сите ја оценија песнава како обичен радиски хит по стандардите на македонската музичка индустрија. Но откако ќе се преслушаат сите и кога ќе се виде колку бледи и просечни песни има оваа година, нашата заслужува финале. Кога можеше Вучиќ со ужасна песна во многу посилна конкуренција да влезе во финале, може и оваа. 7/10

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Знаев дека не требаше убави женски да стаиме у спотот...Ги провоцираме, дека немаат они...
Башка, нема ниедна геј сцена, срамота, СРАМОТА! Ги навредуваме со тоа. Шо сеа, само жени ќе се ставаат ко модели? Камо мажи? :sukalo: :icon_lol:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Philosophus, сите гласови ќе ти ги земам во предвид, и со другите гласови кон средината на мај кога ќе заврши гласањето ќе ги објавам.

Поздрав, и фала на коментарите :smir:

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
:pos2::pos2::pos2: Balcaneros Vamos :pos2::pos2::pos2: ама барем шпанскиов текст не е толку ретардиран како српскиот, српскиот е врв на кич и глупост
Eeeeej, Љубице, Љубице, правиш ми Љубице зазубице,
Eeeeej, стисни ме, кисни ме,Љубице, на груди притисни ме
Љубиш ме ко балавица, Није те срам
Београд, Београд, Ја безобразан

W T F ? ? ?
не знам зошто една земја која победила на Евровизија со балада како Молитва, сега се страми со вакви недоносени, прво онаа бушавата катастрофа лани, а сега ова :toe: конечно Евровизија почна да се ослободува од фриковите и да личи на нешто, ама пак ќе се најде нешто како горенаведената песна за да расипе впечаток, се надевам дека нема да влезат ни во финале и дека ќе се опаметат наредната година

Инаку мој фаворит е Ерменија Eva Rivas-Apricot Stone, прекрасна песна :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom