Зошто Македонија тапка во место-наведете барем 3 причини!

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
1. Идиотизам (се однесува на рамнодушно однесување додека политичарите си прават што сакаат со нас овие 20 години)
2. Неспособност (се однесува на самите политичари кои како избрани од народот треба да придонесат за подобро утре ама тие со к** не мрднуваат)
3. Љубомора (да му умри козата на комшијата)

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
што ту ку го ставате соцјализмот кајшто треба и нетреба соцјализмот ни бил крив соцјализмот нее ни најмалку крив,во соцјализмот се знаеше кој што работи и точка, од колку до колку тие работно време и колку тие плата.
Уште нешто Обама победи на избориде баш поради фактот дека го прогласија за СОЦЈАЛИСТ
Се читаш што пишуваш, нели?
Прво. Батали го Обама, бидејќи споредбата која ја правиш нема никаква врска.

Второ. Да те потсетам од каде и од кога се појавии онаа многу позната реченица "Учи, за да не работиш"? Вистина е, дека работните навики на нас како народ, вклучувајќи ги и останатите балканци со исклучоци кај Словенците и Хрватите се мизерија. Факт е дека сеуште сите очекуваат некој да им понуди работа, а тие да не мрднат ни со прст околу тоа, и факт е исто така дека сите сакаат да седат во фотеља, да не прават буквално ништо, а за тоа да добиваат плата.

Социјализмот и трулата (според мене) функционалност на Југославија ги створија овие навики.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Уште Мартин да напишеш колку години имаш и да го земеме постот во предвид.:)

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
И да заборавив
1.
2. НЕ ТЕПКАМЕ ВО МЕСТО ТУКУ ИДЕМЕ НАЗАД...
3.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Не би сакал да ја однесам темава кај што не треба ама...
Се читаш што пишуваш, нели?
Прво. Батали го Обама, бидејќи споредбата која ја правиш нема никаква врска.

Второ. Да те потсетам од каде и од кога се појавии онаа многу позната реченица "Учи, за да не работиш"? Вистина е, дека работните навики на нас како народ, вклучувајќи ги и останатите балканци со исклучоци кај Словенците и Хрватите се мизерија. Факт е дека сеуште сите очекуваат некој да им понуди работа, а тие да не мрднат ни со прст околу тоа, и факт е исто така дека сите сакаат да седат во фотеља, да не прават буквално ништо, а за тоа да добиваат плата.

Социјализмот и трулата (според мене) функционалност на Југославија ги створија овие навики.
Зошто тие навики не беа присутни кај словенците и хрватите кога бевме у иста држава 45 години?
И не е учи за да не работиш туку учи за да добиеш подобро место и што подобри примања и повеќе шанси за напредување во општеството што не е ни приближно на -учи за да не работиш. Тоа беше сосем друго, односно во друг контекст, но не во смисол на ова што сега ни се случува

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Луртз на кого објаснуваш ? на газдински деца тоест на некој шо таткому има некое дуќанче или пиљара, па се стреми на грбот на вработените на синчето дома да му купи телефон од 40000 денари ? или на фантазери кој се надеваат дека кога ке пораснат големи дека ке бидат милионери и за нив ке работат многу луѓе, и дека и тие ке им даваат на работниците мизерни плати а дека самите тие ке живеат со милијардите кој ке им ги печалат работниците ? арно ама едно не можат да сватат дека се што бидна бидна нема реприза кој фати фати кој не мора да слугува АМА ГЛУП НАРОД што да правиш

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.073
Поени од реакции
9.343
Мал пазар и како таков неконкурентен. Заради ова и производствените капацитети не се во можност да создадат конкурентен продукт. Јебига странските млека на пример во маркет се поевтини од нашите.

Корумпирана и неспособна прегломазна администрација (имаме барем 100000 администрација, Белгија има 10000 а 10 милионско население)

Корумпирани и неспособни судови. Ако немаш врски си го наебал, има противречни закони и ако едниот го почитуваш другиот го кршиш, ако сака ке те зезне.

Криминална неспособност на сите досегашни влади во Македонија, кои пуштија водата да си тече и не инвестираа во навистина битни проекти како: Инфракструктура, школство и здравство затоа што тоа се инвестиции кои се исплатуваат со корист за цела држава али за 20-25 години и не може да се изнакраде толку.

Непостоење модерно демократско општество. Нема демокретија во Македонија нити ке ја има дур не се крене народод на насилни протести/востание. Али тоа нема да се случи дека народ што има имиња како Трпе, Мирко и Трајко баш и не е борбен (трпи, мирувај и трај....абе што да ти кажам).

Македонецот е најсреќен кога друг Македонец се плаши од него.

Немање никакво чуство за одговорност, до сега никој не дал оставка од морална одговорност.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
248
Поени од реакции
54
evo be da zeeme primer na nemacka poso hitler gi zaebal i ja podelile na dve nemacki ednata bila u redu ali drugata siromashtija beda nemale zelezo be i praele kola od plastika pa begale preku toa zidot so ja delel ednata od drugata nemacka i nemale videno familija so godini be zamisli sea da ne se vidis so brat sestra bratuchedi i drugi rodjaci so godini poso ima zid so ve deli ali muabetot mi e im skurchilo eden den abe nemac so goli ruki go rusile toa zidot se sobrale miljoni narod i rekle nema vise be koj vi ebe mater i sea e pak edna nemacka i najjaka e u evropa e pa i nie trebe da ucime od niv kaj trpi nemac siromashtija e pa toa e stvar nie trpime siromashtija i sranja a oni ne koa ce doe vreme i na nas da ni skurchi i nie ce se zbereme i ce im ebeme mater ali so znam ne sme nie nemacka be neame um plus trpime previse sranja u toa e stvar kaj nas

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не е народот глуп,далеку од тоа,никогаш нема да се сложам со ваква констатација,во народот спаѓаме и јас и вие и многу добро знаеме што се случува..
Стравот пријателчиња би рекла,стравот во коски ни е влезен и тоа не преку физичка репресија туку преку социјалната закана...затоа сите си ќутат ,караванот си врви и ништо не се менува

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Не е народот глуп,далеку од тоа,никогаш нема да се сложам со ваква констатација,во народот спаѓаме и јас и вие и многу добро знаеме што се случува..
Стравот пријателчиња би рекла,стравот во коски ни е влезен и тоа не преку физичка репресија туку преку социјалната закана...затоа сите си ќутат ,караванот си врви и ништо не се менува
Значи уште еднаш, ГЛУП НАРОД

B

Borg_Drone

Гостин
Значи уште еднаш, ГЛУП НАРОД

:pos2:

Абе ја кога ви викам од тоа феферонките премногу халуцинации се појавуваат кај Македонците, од таму и стравот кој го имаме, вие не.
Ама ајде, повеќето мислат дека се исплати да го............... Отколку да се спротиставиме! :)
Џабе везење веќе, милион и еднаш е објаснето зошто и како, не знам како имате веќе нерви за ова?!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
јас чекам на студентиве да се побуниме први ,ама изгледа ќе завршам и се ќе остане само сон.Штом главната сива маса што ја сочинува иднината на една земја не се организира да се побуни ама за било што а има милион причини,не знам што не чека понатака...
Земја со ваква младина треба да се плаши за својата иднина

:pos2:

Абе ја кога ви викам од тоа феферонките премногу халуцинации се појавуваат кај Македонците, од таму и стравот кој го имаме, вие не.
Ама ајде, повеќето мислат дека се исплати да го............... Отколку да се спротиставиме! :)
Џабе везење веќе, милион и еднаш е објаснето зошто и како, не знам како имате веќе нерви за ова?!
Можеш да замислиш протест кај нас како кај грцине?Јас не....

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
јас чекам на студентиве да се побуниме први ,ама изгледа ќе завршам и се ќе остане само сон.Штом главната сива маса што ја сочинува иднината на една земја не се организира да се побуни ама за било што а има милион причини,не знам што не чека понатака...
Земја со ваква младина треба да се плаши за својата иднина
...
ЗЕМЈА со ваква МЛАДИНА,ТЕШКО НА ТАА ЗЕМЈА и на НЕЈЗИНИОТ НАРОД
:nesvest:

B

Borg_Drone

Гостин
Можеш да замислиш протест кај нас како кај грцине?Јас не....
Па нормално дека не можам, затоа и критиките ми се упатени кон народот.За да се освести, и да можеме еден ден заедно.......... Да се упатиме кон Букурешт, Сан Стефано, или пак некој др. град да ја погребаме Македонија или да ја поделиме, по теркот на охридската капитулација.Ако ништо друго да закажеме миса кај папата.Зошто освестувањето ќе биде предоцна по се изгледа, али како велат „надежта последна умира“ нели?!
Јас лично сум бил по протести, и знам до каде одел просечниот Македонец...До онаа точка кога си ги држат............со премиерот или Гордана Јанкуловска!Повеќе од тоа не.
Кога си веќе кај студентите, прашај ги зошто не одат на протести, ќе ти објаснат убаво, некои ќе ти извадат книшки со свенати ружи, трети ќе ти извадат книшки со лавови...... И така натаму, и така натаму.

Kajgana Shop

На врв Bottom