Еден глуп феномен што приметив неодамна е кога на човек му е роденден, ако сака да види кој се му честитал, треба да се стаи на фејсбук, наместо фино-лепо да си добие порака/јавување на телефон. Ако моите блиски пријатели не ми честитаат роденден на телефон туку на фејсбук, онда ќе си го избришам профилот.
Малце глуп муабет ми е ова "Фејсбук - НЕ, телефон - Да!"
Разликата?
На телефон му го слушаш гласот?
Или, те радува што наместо да види на фејсбук кога ти е роденден, на него му текнало? (што, неможеш да знаеш)
Денес муабетите ако не се базираат на фејсбук, ондак се заменуваат за телефон.
Као, телефонот не е виртуелна реалност, телефонот не те праи нрд.
Едноставно, ни 2те не ми се оправдание.
Ако веќе неможе да ми честита у живо, сеедно ми е дали ќе ми честита на емесенен или Sms. Онака, стварно сеедно.
Си сакам гушкање и тегнење за уши бе -.-
Што се однесува конкретно до прашањето на сексиљава.
На форум реплицирам на кој стигнам, најчесто реплицирам ако не се слагам.
У живо, па и не зборам баш со кој стигнам. Си бирам луѓе, со некој комуникацијата ти е течна, со некој немоеш да се снајдеш пошо врска немаш шо да збориш.
Сите го поставуваат прашањето, али 99 посто пак очекуваат од другиот да биде тој шо ќе го води разговорот.
Као, сите разочарани што на собиранката оние фаци што им биле интересни, не им праеле муабет

Awww
Сите си се дојдени со друштво, и сигурно ако се начекаат Мики1 и ateist на собиранка, нема да разврзуваат муабети ко шо знаат у религија, туку ќе си кажат "Здрао шопрајш како си" и толку.
И тоа ги прави некомуникативни? Тоа ги прави нрдови што муабет знаат да сврзат само на нет?