Кинески телефони

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Лесно е да кажиш дека.... во споредба со оригинал е тешка глупост...
Дај кажи обајсни во што се разликуваат ете на youtube на двата линка убаво се гледа дека лесно работи на допир дисплејот убаво се споредува со оригиналот и кинескиот нема некоја разлика исто работи .... друго што нема кинескиот а има оригиналот ? .... јас знам повеке апликации дека има кинескиот и дека има плус TV и антена за TV значи тоа го има кинескиот а го нема оригиналот... мој пријател има продадено 6 од овие модели никој досега немал мана еве година дена се користени некои однив од кога се купени :toe:
Еве кажуваш дека продаваш кинески точно така те разбрав ? Па ако имаш продадено некој кашини која мана ја имаат колку се квалитетни....пиши повеке ако сакаш ок?
Мислам дека дискусијава е тотално непотребна. Јасно е како ден која е разликата. Квалитетот во хардверот е огромен, а за софтверот нема воопшто да коментирам зашто кинескиве не ни имаат некаков софтвер. Повеќето дури ни јава не подржуваат. Затоа не тресете зелени и не ги правете кинескиве телефони нешто што не се. Ајфонот има 2 работи што го прават да е тоа што е. Мулти тач екранот (кој ниту една фирма неможе ни приближно да направи таков (кинезите па не ги ни есапам чим нокиа, самуснг, сони ериксон неможат)) и софтверот кој е нешто невидено во поглед на стабилност, графички интерфејс и игри и програми кои ги има неколку милиони. Те молам немој да ми реплицираш со некои небитни факти од типот на кинескиот има ТВ а ајфонот нема, и тачот е добар и на кинескиот...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Лесно е да кажиш дека.... во споредба со оригинал е тешка глупост...
Дај кажи обајсни во што се разликуваат ете на youtube на двата линка убаво се гледа дека лесно работи на допир дисплејот убаво се споредува со оригиналот и кинескиот нема некоја разлика исто работи .... друго што нема кинескиот а има оригиналот ? .... јас знам повеке апликации дека има кинескиот и дека има плус TV и антена за TV значи тоа го има кинескиот а го нема оригиналот... мој пријател има продадено 6 од овие модели никој досега немал мана еве година дена се користени некои однив од кога се купени :toe:
Еве кажуваш дека продаваш кинески точно така те разбрав ? Па ако имаш продадено некој кажини која мана ја имаат колку се квалитетни....пиши повеке ако сакаш ок?
Си фатил оригинал ајфон во рака? Си го поработал малце? Ако не, ондак џабе дискутираме

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Си фатил оригинал ајфон во рака? Си го поработал малце? Ако не, ондак џабе дискутираме
Da imam sporedeno i tesko da gi razlikuvas osven po toa sto nekoi kineski iPhones nemaat wi fi a nekoi imaat wi fi plus tv mislam deka togas koga gi sporeduvav kineskite imaja poveke aplikacii :toe:
Aj neka kazi nekoj drug sto ima sporeduvano kineski so original iPhone znaci pomegu iPhone original i iPhone kineski wi fi plus tv od onie so 3,5" display

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Da imam sporedeno i tesko da gi razlikuvas osven po toa sto nekoi kineski iPhones nemaat wi fi a nekoi imaat wi fi plus tv mislam deka togas koga gi sporeduvav kineskite imaja poveke aplikacii :toe:
Aj neka kazi nekoj drug sto ima sporeduvano kineski so original iPhone znaci pomegu iPhone original i iPhone kineski wi fi plus tv od onie so 3,5" display
appstore е најголемо место во светот со далеку повеке програми за ајфон отколку било која друга фирма која има за тој телефон, а ти пак со тоа дека кинеските имале повеке програми

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
appstore е најголемо место во светот со далеку повеке програми за ајфон отколку било која друга фирма која има за тој телефон, а ти пак со тоа дека кинеските имале повеке програми
Dobro ne rekov deka nema aplikacii citav na nekoj forum deka se kupuvaat nekoi aplikacii za iPhone se dodavaat .... neznam dali tie aplikacii dali mozat da se instalraat i vo kineskiot iPhone mozi toa e prednost kaj originalite.... jas kako sto kazav i pogore koga gi sporeduvav nemase nekoja razlika pomeguniv....kako sto kazav kineskite imaat TV analogna znaci imaat nesto sto go nema originalot :toe:

Член од
27 септември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
9
Никогаш немојте да се лажете да земате кинески телефони особено не ајфон

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Dobro ne rekov deka nema aplikacii citav na nekoj forum deka se kupuvaat nekoi aplikacii za iPhone se dodavaat .... neznam dali tie aplikacii dali mozat da se instalraat i vo kineskiot iPhone mozi toa e prednost kaj originalite.... jas kako sto kazav i pogore koga gi sporeduvav nemase nekoja razlika pomeguniv....kako sto kazav kineskite imaat TV analogna znaci imaat nesto sto go nema originalot :toe:
:pos:

Нема врска постот. Ти се смеам вглавно за ставот поставен кон темава.
Кинескиот над оригиналот.
Фати во рака и двата типа после се логирај и прај се паметен. Читањето низ интернетот не влијае секогаш позитивно.

Член од
27 септември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
9
Затоа што имаше еден мој пријател за многу ефини пари го купи и по два месеца толку од телефонот. А вистина многу тешко може човек да ги распознае особено ако нема користено вистински ајфон, така да како рекле старите , сиромашниот дупло плака

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
:pos:

Нема врска постот. Ти се смеам вглавно за ставот поставен кон темава.
Кинескиот над оригиналот.
Фати во рака и двата типа после се логирај и прај се паметен. Читањето низ интернетот не влијае секогаш позитивно.

Druze jas podolgo vreme rabotam so mobilni ne sum do tolku da nemam videno original i da nemam sporedeno aj te molam aj ti koga imas sporedeno i koga si tolku pameten da znaes sto e razlikata pomegu original i kineski iPhone kazini ok ?
Kako sto kazav pogore moj prijatel ima prodadeno 6 kineski Iphone novi neotpakuvani od koi nekolku odniv veke se koristeni edna godina i nemaat nikakva mana i ne se pozalil nikoj.... osven ako ne go akas od zemja normalno deka ke se rasipi....
Ajde vie kako poiskusni obajsnete malce vo sto se razlikuvaat eve vikas neznam jas sum nemal testirano i fateno vo raka

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Абе прочитај назад, баш пред некој ден си играв со еден кинески.
И кој спомна тешко се разликуваат. Курац. При самото отварање на менито се примеќа.
Нормално ако сте си играле и со оригинал.

Океј, твое мислење. Користи кинески ако сакаш. Твој избор, нели. Ниој не е овде да наметнува став.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Абе прочитај назад, баш пред некој ден си играв со еден кинески.
И кој спомна тешко се разликуваат. Курац. При самото отварање на менито се примеќа.
Нормално ако сте си играле и со оригинал.

Океј, твое мислење. Користи кинески ако сакаш. Твој избор, нели. Ниој не е овде да наметнува став.

Vo red rekovme deka vo aplikaciite sto se vo menito deka se razlkuvaat...drugo ?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Ако за тебе не е доволно нискиот софтверски квалитет, нема поента во дискусијава. :)
Битно кога ќе си низ град и ти ѕвони мобилниот, ти ќе извадиш wannabe iPhone, и сите ќе ти ракоплескаат.

:vozbud:

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Јас колку што знам дисплејот е далеку од асален touch screen. Даваат и пенкалце за iPhone -от зашто неможе да се работи како со оргиналот. Него јас мислев дека хардверот е сличен на оргиналот т.е дека е брз, али не бил :toe:
Предпоставувам дека и на другите копии на Нокиа е слична ситуацијата. Btw има колку што знам јас има различни верзии на iPhone и на Nokia. Зависно кој е кинескиот производител.

Kajgana Shop

На врв Bottom