U
UnholY
Гостин
За тоа дека ги слушаш поради музиката шо ја прават не ти давам коментар пошто веќе Burn ти одговори наместо мене. Пишувале романтични текстови. Романтични текстови, текстови за мрачна романтика, љубовна болка и музика која изобилува со емоции како шо кажав погоре пишуваат и My Dying Bride, Anathema, Opeth, Katatonia, Paradise Lost и уште многу други, а имаат милиони машки фанови и дури можам да кажам повеќе отколку шо имаат женски. И преку својата музика тематиката на текстовите ја пренесуваат на многу поубав начин отколку шо то тоа го прави твојот толку сакан и обожаван манекен. И оние шо ја слушаат музиката заради Виле, не се нивни фанови од вчера до утре, туку се нивни фанови додека Виле не го напушти бендот. И не ја следев темата отпочеток, неможам да читам 25 страни за ваков смрден бенд. Се изјаснив за love metal затоа шо се така класифицирани од страна на луѓе кои немаат никакво познавање, а изиграваат музички критичари од највисок степен. Затоа сум нервозен. Многу јасно дека немаат ни м од метал. Мене да ми докажуваш дека HIM квалитетен бенд е исто како на МИК1 од подфорумот религија да му докажуваш дека во Библијата се наоѓа по некоја контрадикторност.UnholY gi slusham HIM ne poradi izgledot na Ville Valo, tuku poradi muzikata koja ja pravat i prekrasnite tekstovi koi toj gi pishuva. publikata koja gi slusha HIM e povekje od zeni oti takvi se tekstovite, romantichni i zenite povekje sakaat takvi tekstovi od kolku mazite. a mnogu od mazite koi gli slushaat ne priznavaat za da ne ispadnat demek pederi pred drugite "macho" mazi koi slushaat drug vid na tekstovi.
a toa za terminot na love metal go imaat objasneto lugje nekolku strani prethodno i da ne se povtoruvame, nikoj nikade ne rekol deka to e pravec!
i jas lichno ne se osekjam i deklariram kako metalka i muzikata koja ja svirat HIM ne e metal, toa e jasno kako den. nekoi mozebi ja slushaat poradi ville no tie se fanovi od vchera do utre i tolku,posle ke se prefrlat na nekoj drug bend so ubav frontmen. jas HIM gi slusham skoro deset godini. ne mozesh da slushash bend 10 godini samo poradi toa shto pejachot izgleda prekrasno. toa e samo plus![]()