HIM

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ќе може ли сите да си кажете кој ви е омилен албум од HIM?
Плус мене ме интересира мислења за последниот албум. Ама не мислења од типот ееј супер се најбољи се бла бла-ако може реално согледување.

Последниот албум не е некоја новост,стариот стил го имаат задржано. Многу песни се слични на претходните албуми-стилот на пеење итн се е исто.
Единствено Killing Loneliness ми остави екстра впечаток.

Сметам дека крајно време е да го сменат стилот затоа што по малку барем мене ми стануваат досадни.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
face of God... in the night side of eden... RIP OUT THE WINGS OF BATERFLY... eheheeee....
stvarno mi se svigjaat pesnite... i nemora nisto da smenat... mene i vaka mi se dopagjaat...
moze da dodadat nekoj extra moken zenski vokal .... ali dobri se i vaka

S

Sweet666

Гостин
Ги сакам старите песни, кога правеа стварно добра музика..Не знам дали сте го слушнале новиот албум ама не е тоа тоа..Само колку да се рече дека направиле..Една песна само ми остави впечакот.

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Ќе може ли сите да си кажете кој ви е омилен албум од HIM?
Плус мене ме интересира мислења за последниот албум. Ама не мислења од типот ееј супер се најбољи се бла бла-ако може реално согледување.

Последниот албум не е некоја новост,стариот стил го имаат задржано. Многу песни се слични на претходните албуми-стилот на пеење итн се е исто.
Единствено Killing Loneliness ми остави екстра впечаток.

Сметам дека крајно време е да го сменат стилот затоа што по малку барем мене ми стануваат досадни.
Си заборавил да кажеш за тебе :)

Кај мене оди вака:

- Razorblade Romance и Deep Shadows & Brilliant Highlights (ги стаив заедно пошо не можам да одвојам еден ептен се сличи)
- Love Metal
- Greatest Lovesongs Vol. 666
- Dark Light

Dark Light..... најдепресивниот период у животов ми помина со вој албум, единствената песна од HIM шо не ми се свиѓа е баш Dark Light, за Killing Loneliness... хе хе остава впечаток :) само шо ептен ја искомерцијализираа ја скапаа на радио, два спота....првиот спот им беше супер, ама неее Американците не обрнуваа довлоно внимание па направија уште еден, кој ги ебе Американците бе! На почетокот на снимањето работеа со американски продуцент, го отпуштија оти го направил да звучи too american и му се вратија на стариот продуцент резултат - бледа копија на Razorblade Romance и Deep Shadows & Brilliant Highlights само шо ги изоставија my baby, dear, darling.... коа ќе видиш, реално согледување - тешка комерцијала, си го добија позитивниот feedback од Американците и почнаа да им се здосадуваат на старите слушатели.

Стиховиве се од Vampire Heart, ги обожавам.....

Let me weep you this poem as heaven's gates close
And paint you my soul scarred and alone
Waiting for your kiss to take me back home

Hold me like you held on to life
When all fears came alive and entombed me
Love me like you loved the sun
Scorching the blood in my vampire heart

За последново ќе видиме кај и да е треба да испадне Venus Doom :)

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Ги сакам старите песни, кога правеа стварно добра музика..Не знам дали сте го слушнале новиот албум ама не е тоа тоа..Само колку да се рече дека направиле..Една песна само ми остави впечакот.
The good old stuff.....:icon_bigg

На Venus Doom мислеше?

B

black angel

Гостин
od posledniot najveke onaka mi e PLAY DEAD i ostanatite mnogu si gi sakam omilen album neam site si gi sakam

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Тоа е интересна промена во лириката што ја направија на Dark Light не велам дека е позитивна или негативна туку само дека звучи поинтересно.

Но како што реков музички гледано ја применија старата формула-ако воопшто планираат да издадат уште едел албум ќе мора да променат нешто во спротивно ќе здосдата на сите.

Инаку мене Greatest Love Songs Vol.666 ми е некако најубав албум од HIM. Звучат по круто него на сите албуми понатака, повеќе дисторзии, по металски рифови, а и лириката највеќе ми се допаѓа на тој албум.

Другите се исто така екстра но првиот за мене е неспоредлив.http://en.wikipedia.org/wiki/HIM_%28band%29#Greatest_Love_Songs_Vol._666

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Убедливо најдобар албум им е Razotblade romance. Најмалку комерцијален моменат а доволно зрел за да биде нешто повеќе од Greatest lovesongs vol 666. Последните албуми не ме фасцинираа многу. Не ја изгубив љубовта за нив, но не се ни заљубив одново.
Сепак текстовите во сите албуми се одлична поезија за мене.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Со Хим сум ги поминала сите фази на тинјџерското будалеење, и како најубав ретро момент за нив ми е албумот Razorblade romance,ме потсетува на некое убаво, искрено време кога се ми беше поезија, љубов...сега којзнае што ми е

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Сега ти е Dark Light :pos2:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Од секогаш сум навлегувал во тематиките на еден бенд, откако ке им навлезам поубаво во музицирањето.

За ХИМ сметам дека прават прилично задоволителна музика, доредени песни се стварно добри.

Дали пееле за едни исти ствари во секој албум воопшто не ми смета. Секогаш сум поаѓал од таа гледна точка дека тоа е нивна желба. И право е на секој слушател да каже дали му се свиѓа или не. Текстовите на ХИМ колку што ми се свиѓаат толку и не ми се свиѓаат. Значи став: неутрален.

Член од
20 август 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Прв бенд кај кој цел албум го бендисав....сега ретко ги слушам оти и не е добро се едно исотото да го слушаш но сепак имаат нешто повеке од добро....кој бил на EXIT ке знае што се случува со нив во живо....а и во Луксембург имаа добар концерт...

Kajgana Shop

На врв Bottom