Горан Пандев Бугар според австралиската FOXTEL

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А зашто ти си избрал корисничко Polaris, а не Полариски, вака ми изгледаш како некој грк... :pos:
Логикиве ви се...
Македонски презимиња се на -ски, -ов, -ев... Човек што живее тука би требало тоа да го знае.

Ne be jas sum turcin,zaradi toa neznam tolku za makedonskite preziminja.. Ama kako sto imav cujeno taka si znaev,,ednostavno ne znaev deka mozelo i so ov,ev:toe: Dobro kako i da e zosto Pandev ne izleze pred javnosta da kaze deka jas sum makedonec.. A toj rekol ne sakam so ovie gluposti da se zanimavam..

Uste edno prasanje?

Jas kako sto znam sekogas so ev-ov ovie se bugarski preziminja mozebi gresam, no edno ne mi e jasno, zosto Goran Pandev ne se preziva Goran Pandevski..???????

Ајде кажи ти од каде си?

Моето презиме завршува на ов како и презимињата на 90% од населението од источна Македонија. Јас сум Македонец. А тоа што го напиша погоре е навреда за мене и за сите македонци чиј презимиња завршуваат на ев или ов. По твоја логика сите македонски револуционери се бугари така?? Делчев, Карев, Груев... ???

Ни ја не сум знаел дека сите руси и остали луѓе што се презиваат на -ски (-sky) се Македонци.

Ајде кажи ти од каде си?

Моето презиме завршува на ов како и презимињата на 90% од населението од источна Македонија. Јас сум Македонец. А тоа што го напиша погоре е навреда за мене и за сите македонци чиј презимиња завршуваат на ев или ов. По твоја логика сите македонски револуционери се бугари така?? Делчев, Карев, Груев... ???

Zaradi toa rekov deka mozebi gresam, se izvinuvam ako pogresno me razbravte, tuku sakav u opste da znam za ova rabota.

Ајде кажи ти од каде си?

Ami da -bulgari sa.. Oni sami sa se izjasnili i sa go napisali crno na belo

Добро бе... се слушате ли што зборувате.... се читате ли што пишувате... Бог да чува и да брани, Пандев да излегол на ТВ и да каже дека е Македонец... Ц,ц,ц... до кај отиде светот... Демек ние не знаеме кој е Пандев и што е Пандев, демек тој треба да се докажува пред сите. Па доста е што секаде ја претставува оваа земја, и што гине за неа на теренот.
Од мислењата на Сорено, Еди ребел и Поларис ми се сере. Жими се.

Па иди сери серко еден. Прашав дали некој знае дали можеби има и бугарски пасош шо толку не ти е јасно?

Па иди сери серко еден. Прашав дали некој знае дали можеби има и бугарски пасош шо толку не ти е јасно?

Дали Пандев имал бугарски пасош... Ц,ц,ц... Да,да... сигурно има... му треба да оди да си купи БМВ 325 за 3.000 евра од Петрич... или да оди да работи на црно во Германија.

Неверојатни сте. Стварно неверојатни.

Дали Пандев имал бугарски пасош... Ц,ц,ц... Да,да... сигурно има... му треба да оди да си купи БМВ 325 за 3.000 евра од Петрич... или да оди да работи на црно во Германија.

Хаха. Каролина Гочева има, нејзе за БМВ-то ли и беше?

Ако знаеш дека нема кажи дека нема. Целта ми е да не испадне утре ние по сите сме пљукале, сите ни биле виновни, а Пандев да си имал таков пасош и поради тоа да настанала грешката.

:pos2::pos2::pos2:

Uste edno prasanje?

Jas kako sto znam sekogas so ev-ov ovie se bugarski preziminja mozebi gresam, no edno ne mi e jasno, zosto Goran Pandev ne se preziva Goran Pandevski..???????

Александар Коларов е бугар, пола Војводина според логикава треба да се бугари бидејќи им завршуваат презимињата на -ов!?!?!?

Русите се бугари, а Полјаците-Македонци!?

Фудбалерот од Англија, Пол Кончески, всушност е Македонец од прилепско, а!? Лукас Подолски потекнува од Љубојно!?

Дај бе не докажувајте колку сте малоумни, мме...

Ако знаеш дека нема кажи дека нема. Целта ми е да не испадне утре ние по сите сме пљукале, сите ни биле виновни, а Пандев да си имал таков пасош и поради тоа да настанала грешката.
на неа сигурно и беше за БМВ-то:toe:како можеш да ги споредуваш нив двајца,финансиски што Пандев за една сезона го има заработено во Лацио,Каролина нема цел живот тоа да го заработи...

Пандев во Лацио зафаќаше место на не ЕУ играч исто и во Интер ако имаше БГ пасош немаше да го има тој проблем.Оваа година добива Италијански пасош и ќе го нема тој проблем.
Сега во Интер нема проблем во Лига на Шампиони и не зафаќа место на странец пријавен е како играч произлезен од младинска школа.
Најлогично ако има Бугарски пасош нема потреба да вади Италијански а тој ќе добие таков оваа година.

Со што ли ве хранат бре... Не ми се верува дека ова го кажува некој кој има 39 години :kesa:

Делчев ако се изјаснил като татарин и моите предци и мојата фамилија ќе беше па и јас... ама не се!

За Гоцета не серете кога ништо не знаете.

И за Пандев... комшија ми е така да ќут и гитла !

Со што ли ве хранат бре... Не ми се верува дека ова го кажува некој кој има 39 години :kesa:
Ne, my dear lady .. neli znaeh -kolkoto povozrasten tolkova poveke jiteiski opit :-)
ne sum az vinoven sto ima pisma i dokumenti vo arhivite ,deka taka sami sa pisali.
I Misirkov vo dnevnikot se e podpisal -makednski bulgarin!!!
Ne sum mu oprel pistolet vo cheloto da go stori:smir:

Делчев ако се изјаснил като татарин и моите предци и мојата фамилија ќе беше па и јас... ама не се!

За Гоцета не серете кога ништо не знаете.

И за Пандев... комшија ми е така да ќут и гитла !
Delchev ne se izjasnjaval za tatarin ,a za bulgarin
ako moje da svatish razlikata -OK .. ako ne -pak OK.. Nikoi ne saka nevozmojnoto ot tebe:vozbud:
P..S Vchera beshe stavil post deka imash mnogo priateli bulgari.. I teh li kato gi vidish im vikash- Zdraveite mrusni tatari,ako znaete samu kolko ste gnasni ??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom