dungeon master
Милиционер
- Член од
- 14 февруари 2006
- Мислења
- 793
- Поени од реакции
- 18
Strumiks, samo za dve raboti ke te prasam, daj najdi mi clen sto go ureduva ova Javuvanjevo po telefon ( a da ne spomeneme sto ne mozese nekad ni da gi dobies ), i clen kolku moze da tece postapkata, da go opravdas ova so edna godina cekanje i posle pak da cekas da ti ja napravat.Не така...
Правило на управната постапка е дека жалбата не го одлага извршувањето освен ако не се трпи непроценлива штета и бла, бла, бла...знаеш веќе...а тоа со кол центар и жалба ти е небулоза, бидејќи веќе тече постапката
Роковите течат од денот на поднесувањето, точно, ама станува збор кога е денот на поднесувањето?
За евентуална тужба, самиот си го кажа членот, во првиот пост.
И, таа тужба ќе ти падне, не по друг, туку по истиот тој член. Заради она што јас го тврдам.
Ете, толку е просто и едноставно.
П.С. Немој да ми кажеш дека на татко ти не си му завршил работа хехе.
Za zalbata ne te razbrav dobro, ili ne si pisal dobro ? Zalbata go odlaga izvrsuvanjeto na resenieto, osven koga : toa e uredeno so zakon, koga treba da se prevzemat itni merki vo javen interes i koga so odlaganjeto bi se predizvikala steta itn. Vo site drugi slucai zalbata ima suspenzivno dejstvo.
A za tatko mi, ne mu zavrsiv rabota, ke idam sega ke gi molam za nesto sto treba da si zavrsat sami. Ja go pouciv da gi tuzi
a i kogo go sretnam taka mu vikam, si ima be i drugi organi vo drzavava, ama site se pravat kako sto rekov slepi, zatoa sto ( barem spored mene ) tie sto preba da urgiraat za ova si vadat dokumenti preku red i ne gio zabole za toa dali se raboti zakonski ili ne
Џену Грл, и Слаш, како нема да ви прават пропусти, кога кривица на МВР е за состојбава, по правило треба да плаќаат казни они што не издаваат документи на време, ама сега да си покријат газот па ај може да се вози со Уверение, мајката. Море не сум во Сообраќајна више инаку ќе видевме за тоа, ја намерно ќе казнувам за да си го јаде МВР од тужби после. Инаку сега претпоставувам дека има наредба од Горе од Началството да не се казнува за ова дека како што рековте има застој. Епа за тоа и зборам јас овде, за застојот. Арно ама по правило, не може бе некој горе да нареди на полиција да работи незаконски само да си покрие некој друг горе газ. Ете тоа ти е Македонија , полицајци не казнувајте оти некој началник или да не спомнеме повисоко некој функционер, ќе треба да го јаде за ова.
Криво ми е што си ги напаѓам моиве ама и криво ми е што не работат законски, а сите одозгора се прават на будали