Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Му удрија клоца у гз па нека тропа глупости и другпат. :devil3:

''Go home, you nazi bastard!'' :pos2:
Доле низ коментарите колку што прочитав, повеќе го бранат.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Нема што да браниш некого (колку и да е ценет режисер) кога изјавува - ја сум наци итн,итн...

Као Полански што е педофил, нема што да кажеш у негова одбрана :toe: :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Нема што да браниш некого (колку и да е ценет режисер) кога изјавува - ја сум наци итн,итн...

Као Полански што е педофил, нема што да кажеш у негова одбрана :toe: :)
Мислам дека Ларс Фон Трир го изјави ова намерно за да крене бура околу себе и неговиот филм да биде во средина на вниманието. Нема подобар публицитет од негативен. Башка се извини човекот, изгледа не очекуваше дека ќе покрене толкава бура.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Мислам дека Ларс Фон Трир го изјави ова намерно за да крене бура околу себе и неговиот филм да биде во средина на вниманието. Нема подобар публицитет од негативен. Башка се извини човекот, изгледа не очекуваше дека ќе покрене толкава бура.
...најверојатно е тоа, контроверзија намерно за популарност, ала Лејди Гага, такво време дојде, јебига, шо да праиш, АМА не му личи на еден режисер така да се понаша и да тропа како отворен прозор. Си доби тоа што си заслужи :)
...и сакав да го свртам вниманието кон Белмондо, ама јеби га спротивен ефект, трач-нација сме.

се разбира, на интернет сите се нацисти и расисти :D
Отвори било кој клип на Јутуб и под тие двата као најдобри коментари што се, под нив - се пцујат и на расна и на верска и-на-каква-све-не основа... :P
---------------
А да, искочи торент за Passion Play, критиката го испљука и исмеја, изгледа ептен лош филм али ме копка (мазохистичка работа), пошто Мики Рурк е у филмов и Бил Мари (т.е. као што го викаме ние - Мјуреј) ....Се заглави пак Рурк у лоши филмови ц,ц,ц

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
се разбира, на интернет сите се нацисти и расисти :D
Wrong, во реалност се такви ама немаат гз да признат, а на интернет тоа не им е проблем :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Навистина добра серија. Кај нас се прикажува одамна, веројатно од раните деведесетти и јас долго време со прекини ја следам по телевизииве. Поаро е глумен од, како што сум прочитал, а можеби лошо сум прочитал, Дејвид Сачет. И навистина, тој е најдобриот Поаро до сега. А тоа не е мала работа, оти Поаро го глумеле и Алберт Фини и Питер Устинов и Јан Холм. Поаро е претставен како прилично екстравагантна личност, со специфични животни навики и начини на однесување, понекогаш е голем ситничар (па генијалец, мора да му фали нешто :)) во врска со многу работи како хигиената, храната, сопствениот изглед и углед. Прилично е самољубив и невешто го крие тоа. Ама сепак е симпатична филмска појава. Во оваа верзија на Поаро, гледам далечен, мошне далечен предок на Монк (Поаро нема психички проблеми, но знае да биде, одвреме-навреме голем мрчатор и цепидлака. Барем мене ми се чини дека постои некаква далечна сличност.

Во духот на оваа серија на една од нашиве тв. се прикажува и The Adventures of Sherlock Holmes, со Џереми Брет во гл. улога, кој пак, според мене, е најдобриот Холмс. Има мошне специфична појава и карактеристичен глас. Сепак, на моменти ми се чини дека сценарието е малку патетично, но сепак сметам дека е многу, многу квалитетна серија. И оваа е постара, од 80-те, и не е првпат да ја има на нашиве тв. Ја препорачувам, посебно на оние на кои им се допаѓаат серии од типот на „Поаро“. Не е голема тајна дека д-р Хаус е лик кој можеби и премногу му должи на Холмс :)
:bravo::bravo:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Thor (2011)

Тор е еден од боговите во скандинавскиот пантеон познат по марвеловите стрипови, со други зборови еден од супер хероите и треба да се мери со филмови од слична тематика, Супермен, Спајдермен, Хулк, Вулверин итн.

По квалитет далеку заостанува затоа што погорните споредено со него се ремек дела :).

Досаден филм од почеток до крај, најголемите дијалози се од 3 реченици, глумата е бледа и анемична, содржината и сценариото (кои многу и ги нема) се клише до клише. Нема ама баш ниедна причина ради која вреди филмот да се гледа.

Освен тоа и носителот на главната улога е тотално промашен и повеќе личи на моторџија или дрвосечач од 70 тите отколку на Бог.

Само за тепање време и за помали од 17 години.
Пред некој ден го барав овој филм на торент од една бг веб страна ама не го најдов (не е сеуште уплоадиран)... после тоа што го прочитав од тебе немам ни намера веќе да го побарувам повторно за да го гледам.

Мој последен гледан филм... AMERICAN PIE BETA HOUSE

Интересен и смешен... не беше ни малко досаден. Имаше голотија, хумор интересни моменти.. и вреди да се погледне. Им го препорачувам на сите..

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Пред некој ден го барав овој филм на торент од една бг веб страна ама не го најдов (не е сеуште уплоадиран)... после тоа што го прочитав од тебе немам ни намера веќе да го побарувам повторно за да го гледам.
И немој, иако се критиките повеќето поволни овој а најблаго кажано катастрофа :).

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398

Мој последен гледан филм... AMERICAN PIE BETA HOUSE

Интересен и смешен... не беше ни малко досаден. Имаше голотија, хумор интересни моменти.. и вреди да се погледне. Им го препорачувам на сите..
За сите деца над 16 год :baeh:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
The Three Of Life ја доби главната награда во Кан. Можат да викаат уа колку сакаат, жирито на чело со Роберт Де Ниро го одбра победникот.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Vo posledno vreme stanav mnogu perbirliv so filmovive pa ako moze nekoj da mi predlozi dobri komedii kako : Scary Movies,Malibu Most Wanted,Just Go With It , Hangover . :se_ molam :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Шо, не победи филмот на нацистот? :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom