Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш не ми биле некој фактор критиките а овој ми е одамна во watchlist.

Што била причината за исвиркувањето ? И јас со душа чекам да го гледам , Малик има само четири филма но кој од кој подобри , сега овој е на ред па плус и Шон Пен , милина !

Публиката била револтирана зашто Малик не се појавил воопшто на премиерата во Кан. Бред Пит како продуцент морал сам да го претставува заедно со останатиот дел од екипата. Другата причина за лошите реакции е што многумина не го сфатиле филмот и сметаат дека е хаос.

Ха , ништо чудно што не се појавил , човеков веќе со децении не се појавува на јавни настани. Си тера свој филм , алал да му е . Сите филмови му се полн погодок , така да не верувам дека овој е исклучок .

Наместо да читам / наидувам насекаде на ова, како се изрезили Вон Три(е)р во Кан :lud: , (не ми се гледаат неговите филмови после ова ) :

...да ти падне жал за Кирстен Данст :)

... требаше повеќе да се пишува за ова :

:aplauz: филмска икона, маестрален у Breathless (1960) aka "À bout de souffle".

Наместо да читам / наидувам насекаде на ова, како се изрезили Вон Три(е)р во Кан :lud: , (не ми се гледаат неговите филмови после ова ) :

...да ти падне жал за Кирстен Данст :)
Имаше на он.нет пред некој ден за ова,мислам не заслужува внимание Ларс после таква изјава .

Триер види го ти бе :)

Мислам дека беше хумор, црн хумор но многу лошо изведен, доколку беше добар, неговиот говор ќе одеше без прекини, течно....и без непотребни гестикулации....вака изгледа како да се правда за тоа што го кажал и делува како да е сериозен :)

Мене смешен ми беше бе :)))))) ваљда најмногу ради Кирстен од страната. :))))))))))))))))))

Марк Твен на времето дал фантастична дефиниција за тоа што е хумор ,'' Хуморот е трагедија плус време'' , но некако се ми се чини дека нема да дојде времето да се зезаме и со оваа трагедија :)

П.С. Трир сам себе убијал , ама го изведе ова !!! .. сиромав :pos2:

Можат колку сакаат да го исвиркуваат филмов во Кан, но од самите визуелни ефекти се гледа дека е добар филм. Јас обавезно го гледам. Одамна немам видено трејлер со толку добра визуелизација.

Овој би требало да е еден од ретките добри филмови годинава, све само продолженија/римејци/рибути/..., некои лесни комерцијални филмчиња..., така да - заеби критики. :-))))
Kао што ја гледам листава за 2011 -

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_in_film

...многу лоша година, пред овој Три Оф Лајф нема некој филм што искочи да се издвои, а ни после него до крај на годинава (?), можда Hugo Cabret на Скорсезе...Тин Тин, го заеба Спилберг што не го направи лајв екшн наместо cgi/motion capture (Земекис 10 години потроши за џабе на оваа технологија...)...Вонг Кар Ваи го пoмести The Grandmasters за наредна година...
Ептен слаба година или ја пропуштам некои филмови... :)

Му удрија клоца у гз па нека тропа глупости и другпат. :devil3:

''Go home, you nazi bastard!'' :pos2:

Доле низ коментарите колку што прочитав, повеќе го бранат.

Нема што да браниш некого (колку и да е ценет режисер) кога изјавува - ја сум наци итн,итн...

Као Полански што е педофил, нема што да кажеш у негова одбрана :toe: :)

Нема што да браниш некого (колку и да е ценет режисер) кога изјавува - ја сум наци итн,итн...

Као Полански што е педофил, нема што да кажеш у негова одбрана :toe: :)

Мислам дека Ларс Фон Трир го изјави ова намерно за да крене бура околу себе и неговиот филм да биде во средина на вниманието. Нема подобар публицитет од негативен. Башка се извини човекот, изгледа не очекуваше дека ќе покрене толкава бура.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom