Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

T

Tetro

Гостин
Zeegerman напиша:
Кога го кажуваше тоа на татко ми му викам,ево ти го раскажа филмов,шо мораш сеа да го гледаш...:pos:
или му се јавуваш на некој и ти вика: "го гледам Buried",
и да му кажеш:
Екстремно тежок спољер, ако го немаш гледано филмот, а кликнеш, поарно самоутепај се.
Тој што нема да го најдат на крајо бе?
и му ја убиваш цела забава, уствари.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
и да му кажеш:
Екстремно тежок спољер, ако го немаш гледано филмот, а кликнеш, поарно самоутепај се.
Ја имам пример за уште подобар спојлер. Се работи за филмот, Шесто сетило.
Реченицата иде вака:
Оној филмот во кој уствари главниот лик цело време да ти бил мртов.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
и да му кажеш:
Ја имам пример за уште подобар спојлер. Се работи за филмот, Шесто сетило.
Реченицата иде вака:
Оној филмот во кој уствари главниот лик цело време да ти бил мртов.
:pos:

Или за Usual Suspects:

Абе Спејси уствари е Кајзер Созе.

Требит ваква тема да отвориме. :pos:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
:pos:

Или за Usual Suspects:

Абе Спејси уствари е Кајзер Созе.

Требит ваква тема да отвориме. :pos:
Како ќе се вика темата: Најголемите спојлери кои можат да ви го уништат филмот?:icon_lol:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.635
Поени од реакции
59.559
Ај престанете да оставате нагазни мини, ок...? :)

Член од
29 август 2009
Мислења
327
Поени од реакции
23
Дај предложете некој филм со womanizers, некој како spread, alfie...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Цццц на комшијата да му умре козата бе :):)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Има многу чудни моменти во животот.

Еден од нив е кога ќе го гледаш Cats and Dogs 2 и ќе сфатиш колку ебено јак хумор има. Многу ми се свиѓа кога режисерите ќе сфатат дека треба да прават глуп филм, па ќе го извлечат најдоброто од тоа. Милион референци со познати филмови, поп-култура и извртување на фамозни реплики/поговорки.

Нека не ве лаже името, глејте го. :)

В

Вори

Гостин

Значи филмов го гледав вчера на Сител навечер.Можда бев поспан па затоа и не ја разбрав поентата на крај.
Хенри призна се,све се поклопуваше како што треба,жена му сведочеше и на крај се испостави дека друг е убиецот и е фатен на лице место?

И?

Ако некој ми објасни ќе му бидам благодарен.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Unstoppable
Прегледај го приврзокот 40956
Уште едно јуначко дело на Дензел...
Напнат филм(по малку)но сите можиме да бидиме сигурни дека на крајот
Дензел нема да умре
:)ова малку дава јанса слика за филмот каков епилог ке има на крајот..А1 ги има екслузинвите снимки во живо од залутан воз во руралните средини на пенсилваниа.

Навистина мислам дека улогите на негативец му носат повеќе поени за оскар:)не??

можеш да тресеш што сакаш ма фимот е многу јак и снимен врз база на вистинска приказна. филмот е цело време во акција, напнатост и препорачувам на сите да го гледаат.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Значи филмов го гледав вчера на Сител навечер.Можда бев поспан па затоа и не ја разбрав поентата на крај.
Хенри призна се,све се поклопуваше како што треба,жена му сведочеше и на крај се испостави дека друг е убиецот и е фатен на лице место?

И?

Ако некој ми објасни ќе му бидам благодарен.
И то е то филмот нажалост :pos2:. Можда од второ гледање нешто да откријаш ново иначе и јас истово прашање си го поставив ко го гледав прв пат. Ама немав време да читам рецензии на имдб, види можда таму ќе најдиш нешто.

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
[/I]- Фамозниот филм кој оствари толку голем на Оскарите пред неколку дена, не ме воодушеви воопшто. Од никогаш не сум сакал филмови во кои 10 мин. од напред ќе знаеш што и како ќе се деси во филмот. Очигледно членовите на Академијата уште свршуваат на олд тајмери, посебно пред II СВ и тоа ги возбудува до тој степен, што филмот го прават најголем победник на Оскарите. Some things got to be changed here ! :toe:
Значи, според тебе, најважен критериум за добивање Оскар е тоа колку филмот ќе успее да те изненади? :)

T

Tetro

Гостин
можеш да тресеш што сакаш ма фимот е многу јак и снимен врз база на вистинска приказна. филмот е цело време во акција, напнатост и препорачувам на сите да го гледаат.
Тој е филмот со возот, кој саат ипол ќе пробуваат да го сопрат? Страшно дебилна приказна, досадна и неинтересна. Го исклучив на пола саат и избришав со блек меџик.

Kajgana Shop

На врв Bottom