Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

T

Tetro

Гостин
А-Теам е уште едно напумпано срање со многу ефекти. :)
Не ми се верува дека за такво срање од филм се потрошени 110 милиони $
Погледни го филмот, секако има добра комедија, ама е крајно нереален во акционите сцени.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.111
Black swan

Сите знаете кој е филмов. И според мене добар е, ама стана толку познат само бидејќи сите нетрпеливо го очекуваа новиот филм на Аронофски. И по форумов имаше фаци кои пред да излезе имаа лупнато аватари од филмов, и после, секако, го величеа.
Не дека не ми се допадна филмов, баш напротив, ама ми личи на Инсепшн затоа што доби преголема реклама. Не реклама по телевизии и такви ствари, туку од фановите на Аронофски.
Мене ми се допадна, али дефинитивно не ми е омилен филм. 8/10 Натали Портман цело време беше фина, фина, и одеднаш стана лоша. Мене не ми се бендиса како беше прикажана преобразбата.
Девојката во рок од една вечер стана курвиче, па и убиец (комотно можеше да испадне дека стварно ја убила Мила Кунис). Оваа наводно и стави дрога и ете, излезе се што беше лошо кај Натали. Као демек дрогата ја поттикна Нина да стане лоша? Ич не ми се бендиса како беше тоа прикажано.
Иначе, на дечко ми ептен ептен му се допадна. Знам дека 10 минути пред да го догледа снема струја и он ми се јави и ги изнаопцу одговорните зошто баш на најинтересното го прекинале. До толку му се допаднал :)
За тоа во спојлерот- Секој може да го интерпретира различно филмчето како и некои сцени,но барем да имате мало познавање на филмовите од Аронофски (пред се Пи ако е гледан нема шанси така да интерпретирате).
Тоа на-водно не е наводно затоа што и не се случи,ако добро пратеше ќе забележеше дека Лили воопшто не беше ни момент со неа вечерта,почнувајќи од сцената кога и ѕвони на врата(нели мајка и забележа дека нема никој) па се до лезбејчењето вечерта.Значи како што е спомнато и во иљада други постови на други членови - се работи за шизофренија а не курви-пичлук, нешто што се забележа уште во 2рата сцена во метрото= сцена од Pi.

секое добро :)
пс-Евн секогаш тука за вас :D

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
За тоа во спојлерот- Секој може да го интерпретира различно филмчето како и некои сцени,но барем да имате мало познавање на филмовите од Аронофски (пред се Пи ако е гледан нема шанси така да интерпретирате).
Тоа на-водно не е наводно затоа што и не се случи,ако добро пратеше ќе забележеше дека Лили воопшто не беше ни момент со неа вечерта,почнувајќи од сцената кога и ѕвони на врата(нели мајка и забележа дека нема никој) па се до лезбејчењето вечерта.Значи како што е спомнато и во иљада други постови на други членови - се работи за шизофренија а не курви-пичлук, нешто што се забележа уште во 2рата сцена во метрото= сцена од Pi.

секое добро :)
пс-Евн секогаш тука за вас :D
За спојлерот:
тоа го напишав пошто ми се виде бесмислена трансформацијата. Што ја поттикна толку да се смени во рок од саат време? Отидна во диско да игра и? Океј, она замислувала дека и ставиле дрога, и? Не знам колку сум јасна, најверојатно не многу, али трансформацијата на карактерот на Нина не ми се бендиса како беше претставена.
Иначе немам гледано филмови од Аронофски, освен овој.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.111
За спојлерот:
тоа го напишав пошто ми се виде бесмислена трансформацијата. Што ја поттикна толку да се смени во рок од саат време? Отидна во диско да игра и? Океј, она замислувала дека и ставиле дрога, и? Не знам колку сум јасна, најверојатно не многу, али трансформацијата на карактерот на Нина не ми се бендиса како беше претставена.
Иначе немам гледано филмови од Аронофски, освен овој.
хм,нејзиниот мозок лошата Нина(во моментов ме мрзи друг израз да најдам) ја претстави во ликот на Лили,значи се што направи Лили таа вечер беше уствари Нина-то ест лошата Нина .А иначе трансформацијата беше поттикната од нејзината желба за успех или поточно од стравот за неуспех.И првите симптоми на шизо. ги имаше уште и во првите сцени на филмот.И кога притисокот врз неа беше најголем најмногу се истакнаја.(диското и после диското)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Истото. Адам Сендлер не го ни рачунам за глумец, со една иста фаца и никакви гримаси на лицето глуми во сите филмови. Премногу лежерен актер.

Да се надоврзам на темава, ми текна на еден филм што порано го форсираа на Телма, можеби и уште, појма немам.

Elvira, mistress of the dark

Tетка и на оваа Елвира ќе умре и ќе и остави наследство и после доаѓаат сплетките. Комедија хорор филм ама некако крш си е филмов, накај глупости тера. Не го рангирам во најлошите, туку во најглупавите :D Гледајте го ако сакате да се изнасмеете на глупости, како на пример од типот
Кога со цицките ќе го скине синџирот од портата :pop:
Ама сепак може да се каже дека е посмешен од на Адам Сендлер филмовите :)
Џену кај го најде филмов, прв пат слушам за него :pos: Овој гарант е од оние, so bad that it's good..:)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.328
Поени од реакции
30.676
Џену кај го најде филмов, прв пат слушам за него :pos: Овој гарант е од оние, so bad that it's good..:)
глуп на смешен начин. самата жена е смешна појава со тој гот стил и 1 метро висока коса.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Верувај ми мораш ТИ да го гледаш :icon_lol: Баш така, so bad that it's good :D:D:D

Оваа Елвира е некоја шоуменка веројатно по тоа Лас Вегасите и филмов е натенане направен. Глуп смешен бе, како мала ми беше премногу интересен ама па кога го гледав пред година умирав од смеење на некои сцени од што беа глупи :))

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Истото. Адам Сендлер не го ни рачунам за глумец, со една иста фаца и никакви гримаси на лицето глуми во сите филмови. Премногу лежерен актер.

Не верувам дека има некој што го рачуна за глумец.
Јас го рачунам. Имат глумено во многу добри олд-скул комедии, пример Happy Gilmour и Waterboy.

Click ко шо кажа некој погоре, e многу добро филмче, уба поента.
И глумата во Reign Over Me му е баш на ниво. Ептен различна улога за него од вообичаените. Плус супер филм е и овај.

Па можда и ќе го смените мислењето.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас го рачунам. Имат глумено во многу добри олд-скул комедии, пример Happy Gilmour и Waterboy.

И глумата во Reign Over Me му е баш на ниво. Ептен различна улога за него од вообичаените. Плус супер филм е и овај.

Ги имам гледано сите овие, филмовите се супер, но едноставно не ми се допаѓа таа „лежерност“ кај Адам Сендлер, дури и ме нервира на моменти :)))

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

Јас смао последниот го немам гледано, а на другите се имам стварно добро смеено.
Не можете до толку да плукате по Сендлер ептен го направивте дека е за никаде човекот.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Јас смао последниот го немам гледано, а на другите се имам стварно добро смеено.
Не можете до толку да плукате по Сендлер ептен го направивте дека е за никаде човекот.
Е де, и мене то ме испровоцира. :)

И гледај го последниов, ако си расположен за добра драма. И за малку поинаков Сендлер.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Iceboy, за вкус се работи. Мене воопшто не ми се допаѓа човеков како комедијант, од една едноставна причина,воопшто не ме смее. Еве Болиглава има наборјано неколку наслови, меѓу кои и Waterboy. После тој филм јас го отпишав Сендлер како комичар, филмот едвај поднесов да го гледам 20 минути со надеж дека ќе ми се засвиѓа, ама шуќур не бидна.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.111
Reign over me е многу добра драма .Малце ми беше чудно да се навикнам на лик кој глуми комедии во драма али Адам беше одличен.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.328
Поени од реакции
30.676
Адам Сандлер и не е толку лош. Ама Џек Блек ич не можам да го сварам. На пандата и Ice Age барем не го гледав него...

Kajgana Shop

На врв Bottom