Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
ЕлОЕл (или LOL). Не беше тоа намемето за табе туку за оние шо киснат во подфорум религија и се препукуват таму по цел ден. Обично не идат наваму но јас да си забележам, можи ќе зашета некој.

Како не го полудеа, на крајот го потегна пиштолот (можи не беше баш пиштол не се сеќавам најдобро, ама стигна до степен на самоубиство). Туку така тоа му дојда, а?
Дупчалка беше, не пиштол, ама не е ни битно тоа. Ја повлече и не умре. Шо ти кажува тоа? Како јас што го разбирам ... сфати како да се `излечи`, а да не умре. Со помош на што сфати? Успеа да погледне во божественото ... т.е. откривањето на бројот.
Едно, не се знае дали го најде бројот, поверојатно е дека не го најде. Друго, кој вели дека тој клучен универзален број е „бројот на господ“, оти да го објасниме со господ. Можеби тој бројот е таа добитна комбинација од која трганло се. Нели се вели дека од некакви си огромен милион на комбинации една била таа добитна и настанал Биг бенгот. Многу теории, многу прашња, многу малку одговори. Режисрот сеуште неможи да си земи за слобода да одговара на овие прашања. Во филмот бројот е само симболика, причина за тие повисоките да те бркаат за нивна корист.
Ама сите потврдија дека го најде.:) Го објаснува редот во хаосот, т.е. точната комбинација за да се случи создавањето, а создавањето не биднало туку-така. Се кршат базичните закони на физиката со Биг Бенгот ако не употребиме надворешен фактор.

Дупчалка беше, не пиштол, ама не е ни битно тоа. Ја повлече и не умре. Шо ти кажува тоа? Како јас што го разбирам ... сфати како да се `излечи`, а да не умре. Со помош на што сфати? Успеа да погледне во божественото ... т.е. откривањето на бројот.

Ама сите потврдија дека го најде.:) Го објаснува редот во хаосот, т.е. точната комбинација за да се случи создавањето, а создавањето не биднало туку-така. Се кршат базичните закони на физиката со Биг Бенгот ако не употребиме надворешен фактор.

Дупчалка или лоботомија, крајниот ефектот од тоа што му се случи. Нели на крајот неможеше да размислува повеќе математички. Кој му го напралил, дали сам или некој друг, не е важно, крајниот ефект е тој.

Ако одиме според тебе. Ти сега ќе ми речеш тој го виде бројот, се просветли и постигна душевен мир. Ама чекај, цело време тргнуваш од претпоставката дека го нашол бројот. Најде нешто, не се знае што, сѐ се испорасипа, а и тоа што го најде само делумно излезе. Можеби откри дека не постои таков број о.0.

И за крај, нема никакво кршење на базични физички закони оти за тие работи сеуште нема поставено закони. Има теории, има и такви за интелегентен дизајн. Но еве пример, Стивен Хокинг, човек кој не е за потценување, вели дека нема потреба од такив дизајн. И сеа каде 0.о? Пример види ја неговата документарна мини серија издадена оваа година.

Што е со Microsoft и позиционирањево во ТВ серии? :devil3:

Прво на How I met Your Mother имаат покажано Kinect, а и ликовите користеа Bing Maps за да видат кај идат...

Сега гледам, на Hawaii Five-O нешто зборат и едниот лик и вика на девојката "You don't believe me? Bing it!"
Си викам што мисли со тоа "Bing it", кога оваа вади мобилен и прави search на Bing. Оу мај гад. : )

Дај кажете каде на друго место се промовираат по серииве, да се посмееме малце. :)

Леле и на Госип грл ова се деси. Баш се чудев зошто не гуглаат.

Cube (1997)

Cube_The_Movie_Poster_Art.jpg

И пак, пенкалце, фала ти многу. Одсега натаму те задолжувам секој добар филм кој ќе го гледаш, да ми го препорачаш.

Неколку луѓе заробени во коцка, во коцка, во коцка ... во коцка се борат да излезат од неа, и да спасат жива глава.
Нискобуџетен, со ограничена сцена, слободно може да се сними и со една обична камера.:) Генијално!

Актерите .... им симнувам капа. Аутистичниот дополнително ја зголеми и онака големата тензија со неговите крици кои ги испушташе. За момент си кажуваш: шо ми требаше да го пуштам у 12 саат ова?

Да не должам, тоа е углавном.

Оценка: 9/10

Перфектeн филм, многуууу морбиден и језив! еве од кај ја имаат крадено идејата новите филмови како SAW.

може и на дрва котел и на ќумур.... само никој не ти кажал и не те известил... потребни се следниве елементи:
-котел на дрва
-бојлер со големина нај малку од 1 тон
-специјални мешачко-термички вентили
-одреден број на кугласти вентили
-циркулациона пумпа.

прикаската е дека: котелот на дрва (ќумур) го грее бојлерот со вградените изменувачи. понатака, изладената вода (повратот) од подното влегува во долната зона на бојлерот. а на горната излегува топлата. е сега тука е финтата во термичкиот мешачки вентил. тој ја мери температурата на излез према подното греење и ја разладува со повратната вода од подното греење, па ја дотерува на зададената температура во твојов случај 40 степени, може и 30 ако сакате. понатака спремната вода проага преку електричен котел кој е само на стендбај, во случај да го потрошиш целиот бољер а не си запалил да догрееш. понатака, тука во оваа прикаска, се комбинира и вакуумски сончев колектор кој на сончев ден во зимо ке даде температура... значи, во бољерот може да се крене температура и 80-90 степени. а на подно ке добиеш константна температура. тоа е одлична акумулација. не треба да му се чудиш навечер ако изгаси котелот што ке се деси, дали без греење ке останеш и слично... наутро, пак си го палиш котелот и си шибаш даље... значи, ова е инсталација за подно греење, за ниски температури, не е за радијаторско греење.

пробано, проверено, функционира...

Незнам колку ќе биди ефикасно да грееш толкава количина на вода, ама ете ќе ти вервам очигледно се занимаваш со овие работи. А со соларното биди среќен ако имаш вода да се истушираш без да пригреваш во зима, а да не прајме муабет за греење.

Јееј! Ме испровоцира, ама .... не се љутам, имаш право на слободен говор.:D

Да вратам на спојлерот.
Човекот не го полудеа, он беше луд. И аутистичните деца прават математички пресметки без дигитрон, а сепак се .... луди е погрден збор, ете ненормални се.:)
И .... политичката заднина не е толку битна, колку конекцијата на духовното (не зборам овде за Библијата) и математиката. Редот во хаосот е Господ (според филмот), мрднатиот успеа да најде ред во сето тоа, универзалниот број, и се тоа случајно. Неговиот тутор се обидуваше да дојде до истото тоа, но не успеа, доби мозочен удар
Слободно реплицирај ми пак, ќе ја тераме до бескрај.:toe:

ЕлОЕл (или LOL). Не беше тоа намемето за табе туку за оние шо киснат во подфорум религија и се препукуват таму по цел ден. Обично не идат наваму но јас да си забележам, можи ќе зашета некој.

Како не го полудеа, на крајот го потегна пиштолот (можи не беше баш пиштол не се сеќавам најдобро, ама стигна до степен на самоубиство). Туку така тоа му дојда, а?

Едно, не се знае дали го најде бројот, поверојатно е дека не го најде. Друго, кој вели дека тој клучен универзален број е „бројот на господ“, оти да го објасниме со господ. Можеби тој бројот е таа добитна комбинација од која трганло се. Нели се вели дека од некакви си огромен милион на комбинации една била таа добитна и настанал Биг бенгот. Многу теории, многу прашња, многу малку одговори. Режисрот сеуште неможи да си земи за слобода да одговара на овие прашања. Во филмот бројот е само симболика, причина за тие повисоките да те бркаат за нивна корист.

Дупчалка или лоботомија, крајниот ефектот од тоа што му се случи. Нели на крајот неможеше да размислува повеќе математички. Кој му го напралил, дали сам или некој друг, не е важно, крајниот ефект е тој.

Ако одиме според тебе. Ти сега ќе ми речеш тој го виде бројот, се просветли и постигна душевен мир. Ама чекај, цело време тргнуваш од претпоставката дека го нашол бројот. Најде нешто, не се знае што, сѐ се испорасипа, а и тоа што го најде само делумно излезе. Можеби откри дека не постои таков број о.0.

И за крај, нема никакво кршење на базични физички закони оти за тие работи сеуште нема поставено закони. Има теории, има и такви за интелегентен дизајн. Но еве пример, Стивен Хокинг, човек кој не е за потценување, вели дека нема потреба од такив дизајн. И сеа каде 0.о? Пример види ја неговата документарна мини серија издадена оваа година.

Перфектeн филм, многуууу морбиден и језив! еве од кај ја имаат крадено идејата новите филмови како SAW.
TrollFace-64x64.png

Можеше да размислува се додека не си ја дупна главата. А кога размислуваше така математички имаше сајд ефект кој полека, но сигурно го уништуваше.

Го виде бројот и се просветли, со тоа успеја да сфати како да го избегне сајд ефектот, а со тоа и неговата огромна сметачка способност, но ... тој беше генијален и без математичкото брзо сметање.

И за на крај ... го крши законот за неуништливоста на материјата и енергијата кој вели дека „материјата е неуништлива, само преминува од една во друга форма“, па ... ако преминала од некоја си друга форма на материја во сегашниов облик, значи дека претходно била нешто друго и се така до бесконечност до кога немало ништо, дека не може од ништо да добиеме нешто.
We're spinning in circles, don't we?
Додека го гледав, цело време ми се вртеше низ главата баш тоа. А мислев првиот дел од Пила е инвентивен. Сум се излажал.

П.С. Од мене толку за Pi, водиме бесцелен муабет.

Кецот од Cube е жива параноја. :)

И вториот дел не е лош (Hypercube). Сниман е со поголем буџет, отприлика иста приказна, ама не ме разочара.

Кецот од Cube е жива параноја. :)

И вториот дел не е лош (Hypercube). Сниман е со поголем буџет, отприлика иста приказна, ама не ме разочара.
А третиот? Вреди да се гледа? Фала.:)

Едит: вреди. Металхамерот ми го препорачал, има познавање човекот, знае шо е добар филм.

Можеше да размислува се додека не си ја дупна главата. А кога размислуваше така математички имаше сајд ефект кој полека, но сигурно го уништуваше.

Го виде бројот и се просветли, со тоа успеја да сфати како да го избегне сајд ефектот, а со тоа и неговата огромна сметачка способност, но ... тој беше генијален и без математичкото брзо сметање.

И за на крај ... го крши законот за неуништливоста на материјата и енергијата кој вели дека „материјата е неуништлива, само преминува од една во друга форма“, па ... ако преминала од некоја си друга форма на материја во сегашниов облик, значи дека претходно била нешто друго и се така до бесконечност до кога немало ништо, дека не може од ништо да добиеме нешто.
We're spinning in circles, don't we?
.
Епа ако е така земај го крстот и право на егзорцизми.
Не се знае дали го виде бројот, во филмот е тоа јасно нагласено. Ти го виде па го виде. Друго, како си се фатил за буквалното значње на тоа бројот немаш појма. Јас ти викам сето тоа е метафора ти не па не, ко да не се дозволени такви работи во филм.

posted on 06-12-10 14:45

Ја типувам на 10тина дена до првата кино снимка

иначе што читам по форуми го фалат ептен :)
Брееј колку сум добар

кулен торент уше нема, ама го има по сите можни сервери, fileserve, hotfile etc
за торент ваљда саат два :D

по коментари што читам, изглеа не е deinterlaced(има онакви црти... не можам да ви објаснам, згуглајте :D) и звукот не е баш најсјаен али watchable било

--- надополнето ---

Опасно :D
1292804971212.png

Мноооооооооогу поопасно :D
1292805112828.png

Го симнав, звукот е супер, снимката солидна е ко шо реков, не е deinterlaced и тоа малце нервира...
Вакви црти има кога има движења(али не е толку лошо колку на сликава, watchable e)
blackswandvdscravisnaps.jpg

Се надевам дека ќе излезе во скоро време некој deinterlaced.

--- надополнето ---

Има и ваква опција сеа, ваљда е боље

Black.Swan.2010.DVDSCR.XviD-TiMKY

според семплот што го симнав, овој треба да е deinterlaced.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom